Haberler

Son Dakika! Pınar Gültekin davasında tepki çeken "haksız tahrik indirimi" kararına AK Parti'den ilk yorum

Güncelleme:

Son dakika! Muğla'da vahşi bir şekilde öldürülen Pınar Gültekin'in katili için dün haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası verildi. Türkiye'yi ayağa kaldıran karar sonrasında bir açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz." dedi.

Muğla'da 2 yıl önce üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren sanık Cemal Metin Avcı için dün karar açıklandı. Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Ceza, haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirildi. Tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraat etti.

AİLE İSYAN ETTİ

Karar sonrası Gültekin ailesi adliye önünde isyan etti. Kızlarının vahşi bir şekilde öldürüldüğünü söyleyen acılı anne ve baba, "Adalet öldü" dedi. Haksız tahrik indiriminin uygulanması sonrasında ailenin avukatı Rezan Epzödemir ise istinafa başvuracaklarını, hatta Yargıtay'a kadar gideceklerini açıkladı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları da verilen kararı eleştirerek bu yönde paylaşımlar yaptı. Vatandaşların yanı sıra birçok ünlü isim ve siyasetçiler de Pınar Gültekin'in katiline verilen cezaya tepki gösterdi.

"HASSASİYETLE TAKİP EDECEĞİZ"

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de karara ilişkin sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Çelik, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi: ''Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır. Yargı mekanizması kararların en isabetli şekilde tamamlanması için kendi içinde değerlendirme süreçlerini hukuka uygun şekilde çalıştırmaktadır. Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz."

Son Dakika! Pınar Gültekin davasında tepki çeken 'haksız tahrik indirimi' kararına AK Parti'den ilk yorum

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Pınar Gültekin Ömer Çelik AK Parti Muğla Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (22)

Mehmet Vatandaş:

kendinizle ilgili aklınıza yatmayan bir karar olduğunda böyle konuşmuyor "kararı kabul etmiyoruz, tanımıyoruz" diye kıyameti koparırsınız şimdi " yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır" dersiniz. eserinizle övünün:((

80
22
yanıtYanıtla
mehmet anıl mete:

Bu ülkede adalet toplumun tepkisine göre tecelli ediyorsa 100 yıl geriye gitmişiz demektir...

76
10
yanıtYanıtla
Babilya :

Müebbet verilmeli. Vahşi hayvan bile bu vahşeti yaşatmaz.

78
5
yanıtYanıtla
Yusuf Yaşar:

Ortada bir suç var. Bu suçun boyutu ortada. Fakat suçun hangi şartlarda oluştuğuna hakimlerimiz ve savcılarımız tarafsız bir şekilde yorum getiriyorlardir. Burada herkes hukukçuymuş gibi yazıp ciziyor. Hukukta vicdan değil adalet öne çıkar ve kararlar o doğrultuda verilir.

12
62
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Ama adalet yerini bulmadı ceza bilinçli yada bilinçsiz insan öldürme suçu için çok ama çok az adalet benim içimi rahatlatmalı sanığın değil

yanıt6
yanıt1
Eren İsmail:

İçin rahatlasın. 27 yıl az bir zaman değil. Avrupa'da omurboyu ceza 15 yıl ve 10 yılını yatıp cikiyor

yanıt1
yanıt4
Mehmet Vatandaş:

hangi şart böyle canavarca cinayet için hafifletici neden olabilir bay hukukçu??

yanıt4
yanıt1
ilhan kır :

haksız tahrik indirimi, iyi hal indirimi, adli kontrol şartı gibi cezalar adalete güveni yok ediyor, ayrıca hırsızlar ve katiller sokaklarda gezmesin, ceza evinden çıkamasınlar, sokağa yada trafiğe çıkmaya korkar olduk

68
5
yanıtYanıtla
Demir Acer :

hani yargi bagimsizdi omer efendi?

62
6
yanıtYanıtla
ihtiyar:

al sana bağımsız yargı kararı

yanıt37
yanıt4
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title