Haberler

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti

Güncelleme:

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu'nun cenazesi, 24 Haziran Cuma günü öğle namazına müteakip Fatih Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, sağlık durumunun kötüye gitmesinin ardından geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma alınmıştı.

YAŞAMINI YİTİRDİ

93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu'nun, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü aktarılmıştı. Ustaosmanoğlu'nun tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun." ifadeleri yer aldı. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi, 24 Haziran Cuma günü öğle namazına müteakip Fatih Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybettiMahmut Ustaosmanoğlu

BAKAN SOYLU'DAN BAŞSAĞLIĞI PAYLAŞIMI

Ustaosmanoğlu'nu vefatı sonrası başsağlığı mesajı paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Alimin ölümü, âlemin ölümü gibidir. Yetiştirdiği Kur'an talebeleriyle, örnek yaşayışıyla, İslâm'ın büyük hizmetkârı, Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiye Allah'tan rahmet; İslam Âlemi, Milletimiz ve İsmailağa Cemaatine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet makamı âlî olsun"

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Mahmut Ustaosmanoğlu 1929 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. İsmailağa Cemaati'nin lideri olan Ustaosmanoğlu, gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı. 16 yaşında icazet alan Ustaosmanoğlu, doğduğu Tavşanlı köyünde ders vermeye başladı. Erken yaşta, daha askerlik çağına gelmeden talebelerine icazet verdi.

1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. 1952 yılının sonlarında şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik sonrası şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi, onu İsmailağa Camii'ne imam tayin etmek için davet etti.1954'te İsmailağa'da imamlığa başladı. 1996'da 65 yaşını doldurduğu için aynı camiden emekli oldu. 2010 yılında İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine "İslam'a Üstün Hizmet" ödülü verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Ustaosmanoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (58)

Dogukann:

Bu şahsın insanlığa, bilime, teorik fiziğe, paralel evrenlere, tıbba veya uzay matematiğine ne tür bir katkısı olmuştur. Bilen varsa beni aydınlatsın lütfen.

95
134
yanıtYanıtla
TT:

Nobel barış ödülü mü alması lazımdı :) Adam dini öğretmeye, yaymaya çalışmış...Daha ne yapsın...

yanıt57
yanıt43
Hakan Arslanoglu:

Doğukan, Mahmut Efendi Hazretleri İslam için o kadar çok şeyler yapmıştır ki Google arama motoruna sorabilirsin. Yüce Divanda Kullara Uzay matematiğine, paralel evrene, teorik fiziğe ne katkın oldu diye sorulmayacak. Namazını eda ettin mi? Yüce Kitabı okudun mu diye sorulacak.

yanıt59
yanıt37
muhasebe muhasebe:

buraya yazsam karekter sayısı sığmaz.bu arada her yerde kör cahil olduğunu beyan etme.

yanıt21
yanıt27
Abdullah :

Kime ne faydası vardi dini kuranda öğrenin

89
137
yanıtYanıtla
Buğrahan Karaderili:

Senin gibiler faydası olmadığı kesin

yanıt28
yanıt24
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Adam ölmüş ölünün arkasından kötü konuşmanın ne kadar yanlış olduğunu bile siz daha Kur'an-ı Kerim'den öğrenememişsiniz !

yanıt29
yanıt18
mehmet can:

sende doktora gitme bir rahatsızlıgın olunca tıbbı kitaplardan oku anla

yanıt15
yanıt3
Comolokko61:

Sen eğitimini evde kendi kendine kitaplardan mı öğrendin?

yanıt8
yanıt3
muhasebe muhasebe:

İSMİNİN HAKKINI VER

yanıt6
yanıt2
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title