Haberler

Son Dakika: ABD, Yunanistan'ın sözde kara sularına ilişkin Sevilla Haritası'nı kabul etmedi

Güncelleme:

Son dakika: ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Yunanistan'ın Türkiye'yi Akdeniz kıyılarına hapsederek izole etme hayalleri taşıyan sözde kara sularına ilişkin Sevilla Haritası'nın hukuki bir öneme sahip olmadığını açıkladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Yunanistan'ın sözde kara sularına ilişkin Sevilla Haritasına ilişkin, "Haritanın hukuki bir öneme sahip olduğunu düşünmüyoruz" açıklamasını yaptı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, " Amerika Birleşik Devletleri, prensip gereği, devletlerin deniz yetki alanlarıyla ilgili ihtilaflarda herhangi bir pozisyon almamaktadır" denildi.

"AVRUPA BİRLİĞİ DE SEVİLLA HARİTASI'NIN BAĞLAYICILIĞINI KABUL ETMİYOR"

ABD'nin Sevilla Haritası'nın hukuki bir öneme sahip olmadığı belirtilen açıklamada, "Avrupa Birliği'nin de Sevilla Haritası'nı hukuki bağlayıcılığı olan bir belge olarak değerlendirmediğini görmekteyiz. Deniz yetki alanları, hukuka dayalı olarak, ilgili devletler arasında varılan mutabakatla karara bağlanmaktadır. ABD, iyi niyetli diyalog ve müzakere anlayışını şiddetle desteklemekte ve Türkiye ve Yunanistan'ı, istikşafı görüşmeleri en kısa süre içinde yeniden başlatmaya teşvik etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika: ABD, Yunanistan'ın sözde kara sularına ilişkin Sevilla Haritası'nı kabul etmedi

SEVİLLA HARİTASI NEDİR?

Sevilla haritası, Rum-Yunan ikilisinin Türkiye'yi Akdeniz kıyılarına hapsederek izole etme hayallerinin temel araçlarından biri olarak kullanılıyor.

İspanya'nın Sevilla Üniversitesi beşeri denizcilik coğrafyası alanında uzman Prof. Juan Luis Suarez de Vivero tarafından hazırlandığı için üniversitenin adıyla anılan bu harita, Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de kıta sahanlığı olarak hak iddia ettiği alan ile Kıbrıs Rum yönetiminin 2004 yılında ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge'nin (MEB) sınırlarının AB'nin resmi sınırları olduğunu öne sürüyor.

Bu haritanın iddiasına göre, Meis Adası'ndan başlayan Yunan kıta sahanlığı güneye doğru Akdeniz'in ortasına kadar iniyor ve Türkiye'ye Antalya körfezi dışında bir çıkış fırsatı tanımıyor.

Türkiye, yüz ölçümü 10 kilometrekare olan, Anadolu'ya 2 kilometre, Yunan ana karasına ise 580 kilometre uzaklıkta olan bir adanın 40 bin kilometrekare genişliğinde kıta sahanlığı alanı yaratmasının rasyonel ve uluslararası hukuka uygun bir tez olmadığını vurgulayarak bu iddiaları reddediyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Yunanistan Ankara Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (42)

vatansever:

meis adasını denize gömelim gerekirse yunanistanı da beraber gömelim

46
11
yanıtYanıtla
MAHO:

Yaşa sen

yanıt3
yanıt0
Ahmet K:

İcimizde,bu yorumu beğenmeyen Yunanlılar var anlaşılan...

yanıt4
yanıt1
billah:

he babo

yanıt1
yanıt0
Tarkan:

Yani şu konsolosluğunun söylediğini tarafını seçti diye manşet atarak veriyorsunuz ya bravo yani, yarın ne deyecek bu konsolos, işimize gelmez bir şey olursa yeniden düşman oluruz

11
5
yanıtYanıtla
Atm:

Yav bu yunanistan kadar aptal bir devlet daha gelmez dunyaya.arkadas turkiye diyorki gel oturup konusup calisip cikartalim enerjimizi paylasalim..o gidiyor fransa abd bilmem ne.aha boyle kalirsin ortada.elin seyiyle gerdege girilmez.

12
1
yanıtYanıtla
uyuz eşşek:

abd yunanla tatbikat yapsın adalarda üst kursun veya yunanistanda silah versin araç versin sonra harita gecersiz deyip gaz alsın yemezler

8
4
yanıtYanıtla
Yilmaz:

Caciki hepsi laf salatası korkaklar korkaklar hepsi hikeye bunlarin politika hepsi

10
2
yanıtYanıtla
Küfürba haydo:

Yunan cumhur başkanı bana bi versin söyleyınde

10
0
yanıtYanıtla
Nejdet Gökhan:

Bunları bu kadar havlatmaya gerek yok,alacağız elinden,bir kaç saatlik iş.yani tek korkumuz bizi Avrupa birliğine almayacaklar, zaten almayacaklar bari adalarımızı alalım.

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title