Haberler

Siirt'te 93 Bin 949 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Güncelleme:

19 Eylül 'de başlayan 2011-2012 eğitim öğretim sezonunun sona ermesiyle birlikte, Siirt ilinde 93.949 bin öğrenci bugün karne sevinci yaşadı.

2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle, Siirt Merkez ATATÜRK İlköğretim Okulu'nda karne töreni düzenlendi.

Törene; Vali Yardımcıları Gürbüz Saltaş, Erkan Kalender, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Okul Müdürü Metin Turhan günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu yaptığı konuşmada; "Siirt genelinde 387 ayrı okulda, 93 bin 949 öğrencinin eğitim öğretim sezonunu tamamlayarak karne aldığını söyledi. Siirt il genelinde 3 bin 952 öğretmenin görev yaptığına işaret eden Okçu," velilere karnedeki kırık notlar konusunda uyarılarda bulunarak, çocuklarımız farklı yeteneklere sahiptir.

Kimisi sayısal alanda, kimisi el becerileri, kimisi sosyal alanda üstün yeteneklere sahiptir. Bu bakımdan çocuklarımızı mukayese ederken, iyi bir değerlendirmede bulunmamız gerekir. Çocuklarımızın yaz tatili döneminde, teknolojiyi iyi yönde ve sınırlı kullanmaları gerektiğine vurgu yaparak, ailelerimizi ve bizleri en çok rahatsız eden durum, çocuklarımızın bilgisayar gibi teknolojik araçlara bağımlılıklarının artarak, zamanlarını dersleri yerine, bilgisayar başında geçirmeleridir.Tatilde bol bol kitap okuyarak öğrencilerin kendilerini gelişmelerini ve sosyal etkinliklere iştirak etmelerini istiyoruz." dedi.

Vali yardımcısı Gürbüz Saltaş ise yaptığı konuşmada,"Bilindiği üzere, çocuklarımız toplumun temel taşı, geleceğin umudu, sorumlusu, yarının büyükleri ve yöneticileridir. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, ancak okuma-yazmayı öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısı ile ölçülür. Eğitim herkesin önceliği olmak zorundadır.Çünkü eğitim geleceğimizdir.Eğitilmiş bireyler gelecekte en büyük güvencemizdir."dedi.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin, herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirten Vali Yardımcısı Saltaş, "Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şiddet, uyuşturucu ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durun.Bu alışkanlıklar sizin geleceğinizi karartır. Devletimiz, okulları, sizlerin daha iyi eğitim alabileceğiniz, fiziksel ve sosyal olarak mutlu olabileceğiniz ve daha güzel zaman geçirebileceğiniz mekânlar haline getirmek için her türlü imkanı sizlere sunmaktadır.Bunu iyi değerlendirip,kendinizi en iyi şekilde yetiştiriniz.Hedefiniz Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş, demokratik, üretici, araştırmacı kişiliğe sahip,öz değerlerinin farkında olan bireyler olarak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmeyi amaçlayan kişiler olmak olsun.

Aileleriniz sizden bunu bekliyor,devletimiz de sizden bunu bekliyor. Bu duygu ve düşencelerimle; 2011-2012 eğitim-öğretim yılında, büyük bir özveri ile çalışan İl Milli eğitim Müdürlüğümüzü, tüm öğretmenlerimizi, okul idarecilerini, Öğrenci velilerimizi, öğrencilerimizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu. Takasbank Güzel sanatlar Lisesinin hazırlamış olduğu Müzik dinletisinin ardından, Halk dansları gösterileri büyük beğeni topladı.

Program, 7'den 70 ' e Siirt Okuyor Projesinde dereceye giren öğrenciler ile, Atatürk İlköğretim Okulunun başarılı ilk üç öğrencisine Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Erkan Kalender ve Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra,Atatürk İlköğretim Okulu Resim iş öğretmeni Hülya Cevizli ve Öğrenciler tarafından yıl boyunca yapılan, kültürler arası iletişim resim sergisi Vali Yardımcıları ve konuklar tarafından gezilerek, büyük bir beğeni topladı.

Gösterilerin ardından Vali yardımcıları Gürbüz Saltaş, Erkan Kalender ve protokol üyeleri sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıttı. Karnelerini devlet büyüklerinin elinde alan öğrenciler büyük bir sevinç yaşarken, protokol ve öğrenciler birlikte fotoğraf çektirdi.

Program Okul bahçesinde, Protokol üyeleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde hep birlikte halay çekmelerinin, ardından buradaki program, sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Siirt Merkez Davut Okçu Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title