Haberler

"Sevginin Aşamayacağı Engel Yoktur"

Güncelleme:

Bahçelievler'de Engelliler Haftası, Kaymakam Şevket Cinbir'in de katıldığı törenlerle kutlandı.

Bahçelievler'de Engelliler Haftası Kazım Beyaz İş Okulu öğrencilerinin hazırladıkları gösterilerle kutlandı. Hayatlarına bir takım engellerle başlayan engelli bireylerin toplumun desteği ve eğitimle her şeyi başarabileceğinin bir göstergesi olan etkinlikte öğrenciler birbirinden renkli gösteriler sergiledi.

Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katımıyla İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Ahmet Salih Denizci'nin açılış konuşmasını yapmasının ardından ilk olarak engelli öğrencilerin rol aldığı kısa film gösterildi. Engelli öğrenciler hazırladıkları birbirinden farklı etkinlikte şiirden, halk oyunlarına, skeçlerden, yarışmalara yeteneklerini sergiledi. Her gösteride salondan büyük alkış alan öğrencilerin neşesi tüm salona yansıdı. Spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere madalyalarını veren Kaymakam Cinbir, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı ve her biriyle yakından ilgilendi.

BERABER ŞARKI SÖYLEDİLER

Sahnede öğrencilerle beraber şarkı söyleyen Kaymakam Cinbir, öğrencilere, sizler engelli değilsiniz, sizler özel çocuklarsınız dedikten sonra ayrıca konuşmasında şunları belirtti: "Çocuklarımız bütün hâl ve hareketleriyle, bakışlarıyla, gülüşleriyle, sözleriyle hepimize bir şey söylemek istiyorlar; biz çok özeliz ve sizinle beraberiz. Yeter ki bize engel olmayın, biz engelli değiliz. Bize engel olan sizlersiniz, önümüzdeki engelleri kaldırın, bizim yolumuzu açın diyorlar. Bahçelievler'de 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde bir özel eğitim okulu açıyoruz. Ulaşamadığımız, eğitim imkanı bulamayan hiçbir evladımız kalmasın istiyoruz.

Bahçelievler'de, İstanbul'da, Türkiye'de, Anadolu'nun her yerinde bu çocuklarımıza ulaşabilelim istiyoruz. Devletimizin, Milli Eğitim Bakanlığımızın temel hedefi budur ve bunun için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda çok çalıştık, henüz engellilerimizin önündeki engelleri kaldırma konusunda bütünlemedeyiz, daha çalışmamız gereken, yapmamız gereken ödevlerimiz var. Her türlü engellimizin toplumun bir parçası olarak hayatı bizlerle paylaşabilmesi için onların önündeki öncelikle fiziki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Onunla birlikte bizim zihinlerimizdeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Her şeyden önce hepimiz bir, iki saniye sonra engelli olabileceğimizi unutmamız, aynı zamanda birer engelli adayı olduğumuzu düşünmemiz gerekiyor.

Engellilerimizle ilgili bugüne kadar katettiğimiz mesafeler küçümsenecek mesafeler değil, aldığımız yol küçümsenecek yol değildir ama yeterli midir, zihinsel bir hazırlık anlamında yeterli olmayabilir, o yönde çalışıyoruz. Hepimizin bu anlamda kendimizi hazırlamamız ve yeterli hale getirmemiz gerekiyor. Özelikle kamu görevlilerinden başlamak üzere toplumun her kesiminde engellilerin sorunlarına karşı toplumsal duyarlılığımızı geliştirmeye ihtiyacımız var. Bu çok özel çocuklarımızın ve anne-babalarının yanında olmalı, onlara destek vermek insanlık görevimizdir. Bu çocuklarımızın en başarılı ve güzel şekilde hissettirdikleri sevgi pınarından hepimiz nasibimizi almalıyız.

"Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek" kültürümüzün de gereğidir. Sevgiyle aşamayacağımız engel yoktur. Çocuklar, birbirimizi daha yakından tanıyalım, birbirimizi sevelim, geleceğimizi daha güzel ve aydınlık yapalım. Bu çocuklarımızın farklılıklarını zenginlik olarak görüp güçlenen birlik-beraberliğimizden aldığı güçle zenginleşen Türk Milleti'nin evladı olma ayrıcalığını yaşatmak için hep birlikte çalışalım" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Engelliler Haftası Şevket Cinbir Bahçelievler Erkan Avcı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title