Haberler

'Şer odaklarının ittifakı'

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Amerika Ermeni Ulusal Komitesi tarafından yapılan boykot açıklamasına Amerika Yunan Konseyi'nden destek geldi. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin sinema salonlarına ve okullara mektuplar göndererek filmini gösterimini engelleyeceği açıklamasına arka çıkan Amerika Yunan Konseyi kendi vatandaşlarına da bu boykota katılmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Filmin Türk yapımcılarından Güneş Çelikcan ve Serdar Öğretici; çirkin bir tavır ile karşı karşıya olduklarını belirtirken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylediler:

"Film ne senaryosunda ne de tanıtım çalışmalarında hiçbir zaman çatışmacı bir dil kullanmadı. Aksine her iletişiminde ortak acıdan, ortak hafızadan ve kültürler arası, dinler arası ötekileştirmelerin karşısında bir duruş sergilendi. Ancak buna rağmen oyuncularımıza yapılan sosyal medyada hakaretler, bazı derneklerin ve kişilerin sinema salonlarına filmin kaldırılması için mektuplar yazması filmin gösterimini engellemek için kampanya yürütmesi; hatta bütün görüşlerin konuşulması gereken üniversitelere bile karşı kampanya yürütülmesi için çağrıda bulunulması; sivil toplum kuruluşlarına yazılar yollanması; hatta ve maalesef filmin Amerika'lı ortaklarından olan Stephen'a Nazi Gamalı Haç yollanması; filmle ilgili olumlu görüş verenlere aynı şekilde davranılması, atılan olumlu bir adım olan projede maalesef insanların barışçıl dialoga açık olabilmeleri için yardıma ihtiyaçlarının olduğunu gösteriyor. Sinema ve sanat sanırım bu yardımın en güzel yollarından birisi. Bu çatışmacılığı sinemaya taşımamalarını kendi çözümsüzlüklerinde kaybolmamaları için umardık.

Burda bütün bu karşı propaganda ve kampanyalara karşı film birçok kritikten birçok screening'ten çok olumlu ses getirdi. Sektordeki ilk Hollywood-Türk ortak yapımı oldu. Ve birçok kapılar açtı. Bundan sonrada biz kendi hikayelerimizi burda ve bütün dünyada anlatmaya devam edeceğiz."

Serdar Öğretici ise;

"Dialoga kapalı olmanın ötesinde, insanların başka bir persfektiften bakmasına bile müsade edilmemesi ve bunun çok çirkin şekilde yapılması bizi üzdü. Sanıyorum bizim birlik duygumuzu daha da geliştirmemiz lazım. Amerika'daki Türklerin artık daha fazla doğru eksende birarada olması lazım. Bugun dünyada özellikle amerika'da hem Müslümanlara karşı hem maalesef türklere ve diğer ülke vatandaşlarına karşı dışlayıcı ve zarar verici kampanyalar yürütülmesi insan hakları ile insanlık ile bağdaşamaz. Bundan beslenen dernekler olduğu aşikar ancak bizim temennimiz ve uğraşımız insanların bunlara prim vermemesi; çünkü biz biliyoruz ki görüyoruz ki insanların temelinde bir ayrım yok sadece bunun olması için uğraşan ve bundan beslenen gruplar var. Bizde bu gruplara her zaman karşı olmaya sinema yapmaya devam edeceğiz. Filmi sinemalardan kaldırmak istiyorlar ancak biz filmi tv'lerde da uluslararası dağıtım da göstermeye devam edeceğiz."

Türk ve ABD'li yapımcıların (Stephen Brown) gerçekleştirdikleri ilk Hollywood prodüksiyonu olan filmin konusu; Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu'da, Van'da geçiyor. Amerikalı bir hemşirenin (Hera Hilmar ­– Da Vinci'nin Şeytanları) gözünden anlatılan filmin diğer başrollerinde, Oscar ödüllü Ben Kingsley, Kara Şahin Düştü ve Pearl Harbor filmlerindeki performansıyla hafızlara kazınan Josh Hartnett, yakın dönemin popüler dizisi Game of Thrones'ta Daario Naharis karakteriyle tanıdığımız Michiel Huisman var.

Oyuncu kadrosunda Türkiye'den oyuncuların yer aldığı filmde: Halil Bey rolünde Haluk Bilginer ve Melih Paşa rolünde ilk defa bir Hollywood filminde rol alan Selçuk Yöntem izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi Hollywood Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title