Haberler

Sarı: Sağlığınız İçin Su Depolarınızı Temizletin

Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, sağlıklı su içilebilmesi için bina ve site su depolarının temizletilmesi gerektiğini söyledi.

Su depolarının temizlenmemesi sonucunda ortaya çıkan sağlık sorunları kent sakinlerinin bu konuda hassasiyet geliştirmelerini zorunlu kılıyor. Enfeksiyon hastalıklarına davetiye çıkaran su depolarının 6 ayda bir, zorunlu olarak da yılda bir temizlenmesi gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Dicle Nehri ve sahip olunan modern İçme Suyu Arıtma Tesisi sayesinde Diyarbakır'ın temiz ve kaliteli bir su içtiğini söyledi. DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün ürettiği mineral değeri yüksek temiz su sayesinde Diyarbakır'ın sadece Türkiye'nin değil dünyanın en şanslı kentlerinden biri olduğunu belirten Sarı, "Suyumuzun kadrini bilmemiz gerekir" dedi.

HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Sarı, bina ve sitelerdeki su depolarının bakımının ve temizliğinin yapılmaması nedeniyle suyun kirlenerek çok ciddi hastalıklara yol açtığını söyledi. Sarı, "Kentimizde gerek binaların gerekse sitelerin su depoları kirleniyor. Bu depoların 6 ayda en az yılda bir kez temizlenmesi gerekiyor. Yıllarca temizlenmeyen depolar bile var" dedi. Temizlenmeyen su depolarının pek çok sağlık sorununa yol açtığını ifade eden Sarı, "Sağlık sorunlarının önüne geçmek için su depolarının mutlaka temizlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

DİSKİ'YE MÜRACAAT EDİN

Sarı, kent sakinlerinin ALO DİSKİ 185 veya 339 01 41 No'lu telefonu arayarak konu ile ilgili bilgi edinebileceklerini, dilekçe ile DİSKİ'ye gelerek müracaat etmeleri halinde işlemlerin başlatılacağını söyledi. Dilekçede açık adres bilgileri, abone numarası ve telefon numarasının yazılması gerektiğini kaydeden Sarı, başvuru sonrasında DİSKİ'nin bir iş programı yaptığını, bu program çerçevesinde ekiplerin bina ya da sitelere giderek depo temizliği yaptığını ifade etti. Sarı şöyle konuştu: "DİSKİ Genel Müdürlüğümüze yapılan müracaat sonrasında bir iş planı yapıyoruz. En az bir gün önce bina ya da siteye haber veriyoruz. Bu durumda depoya bir gün önceden su alınmaması gerekiyor. Ertesi sabah ekiplerimiz su deposundaki katı atıkları temizliyor ardından yıkıyor ve dezenfekte ederek teslim ediyor."

MALİYET OLDUKÇA DÜŞÜK

Sarı yapılan işin maliyeti ile ilgili bilgiler de verdi. Bir deponun 10-15 metreküp su aldığını belirten Sarı, 1 metreküp alanın temizlik maliyetinin 6 TL olduğunu söyledi. Toplam maliyetin 60-100 TL arasında değiştiğini belirten Sarı, bu hizmet bedelini ortak aboneye yansıtarak tahsil ettiklerini kaydetti. Sarı kent sakinlerine seslenerek sağlık için bu küçük rakamdan imtina etmemeleri gerektiğini söyledi.

OKULLAR BİZİM İNİSİYATİFİMİZDE

Sarı okullarda yıllarca kendi inisiyatiflerini kullanarak temizlik çalışması yaptıklarını belirtti. Kentim tüm okullarının su depolarını temizlediklerini kaydeden Sarı, "Tatillerin başlaması ile birlikte okullarımızın depolarını temizliyoruz. Sağlıklı su içmek çocuklarımızın en doğal hakkı. Bizler DİSKİ olarak bu hakkı korumak zorundayız. Okullar açılmadan tüm okullarımızın su depoları temizlenmiş olacak" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Yaşar Sarı Türkiye Dicle Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title