Haberler

Sahipsiz Maymun Okulu Mesken Edindi

Diyarbakır'da bir Anadolu leoparının silahla öldürülmesinin yankıları sürerken, Beykoz'da bir okulu mesken tutan maymun ilgi odağı oldu.
Beykoz Kanlıca'da bulunan Sedat Simavi İlköğretim Okulu'nun bu günlerde davetsiz bir misafiri var.

Diyarbakır'da bir Anadolu leoparının silahla öldürülmesinin yankıları sürerken, Beykoz'da bir okulu mesken tutan maymun ilgi odağı oldu.

Beykoz Kanlıca'da bulunan Sedat Simavi İlköğretim Okulu'nun bu günlerde davetsiz bir misafiri var. Sahipsiz bir maymun yaklaşık 1 haftadan beri okul ve çevresinde bulunan evlerin bahçesinde geziniyor. Öğrenciler ve çevredeki vatandaşlar tarafından çok sevilen maymunun zaman zaman sınıflara kadar girdiği söyleniyor. İşte bugün de davetsiz misafir maymun, okul çevresinde fazla dolaşınca sınıflardan birinde sınav yapılamadı. Yetkililer de durumu itfaiye ve belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Ancak ekipler okula gelene kadar maymun gözlerden kayboldu.

Ağaçtan ağaca atlayan maymun, okuldaki çocukların ilgi odağı oldu. Görüntü almak için okula gelen gazeteciler maymunu ararken, bazı çocuklar da seferber oldu. Tellere tırmanan ve tehlikeli hareketler sergileyen bir çocuğu ise gazetecilerin ikazı da durduramadı. Ama ısrarcı çocuğun çabaları sonuç verdi ve kaçak maymun tekrar geri döndü. Ağaçlar arasında gezinen, bir bahçeden diğerine geçen maymunu görüntülemek ise kolay olmadı. Çevrede bulunan bir evin bahçesinde gezinen maymun, daha sonra ağaçlara tırmanmaya başladı.

Öte yandan Sedat Simavi İlköğretim Okulu'nda görevli Turgut Topçu, yaklaşık 1 haftadır çevrede gezinen maymunun nereden geldiğini bilmediklerini ifade ederek "Küçük bir maymun. Buralarda dolaşıyor. Evden mi kaçtı bilemiyoruz. Tasması da yok. Sahip çıkan da, arayan da yok. Yanımıza geliyor. Fındık, fıstık veriyoruz. Öğrencilere agresif bir hareketi yok ama çocuklar korkuyorlar. Bugün bir öğretmen de yazılı yapamayınca itfaiye çağırdık" şeklinde konuştu.

Okulda okuyan öğrencilerden biri de maymunu bir süredir gördüklerini söyleyerek, "Korkmuyoruz. Ben onu sevdim. Tasması da yok" derken bir başka arkadaşı ise, "15 gündür buralarda. Hiçbir yere gitmiyor. Sınıflara bile giriyor. Bir keresinde bizi kovaladı, kaçtık. Önce muz attılar, muzu alıp kaçtı" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sedat Simavi Diyarbakır Kanlıca Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title