Haberler

Rabia Süreci ve Türkiye Üzerinde Oynanan Kirli Oyunlar" Konferansı

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Dilipak: "Bugünkü zenginliğimizin arkasında, iş adamlarımızın, siyasilerimizin çabalarının çok ötesinde Mısırlıların, Libyalıların, Somalililerin duası var" "Biz Osmanlı'nın mirasçılarıyız. Son İslam medeniyeti, uygarlığı burada yıkıldı, buradan kalkacak"

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, "Bugünkü zenginliğimizin arkasında, iş adamlarımızın, siyasilerimizin çabalarının çok ötesinde Mısırlıların, Libyalıların, Somalililerin duası var" dedi.

Dilipak, Üsküdar Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Rabia Süreci ve Türkiye Üzerinde Oynanan Kirli Oyunlar" Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok özel bir ülke olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yaptığı yardımlara değinen Dilipak, "Bu ülkede eğer var olmak istiyorsak, Adem'in çocuklarına bizim borcumuz var. ve bizler bugün 110 ülkede yardım faaliyeti yürütüyorsak, 7 milyar dolarlık ki biz 10 sene önce 300 milyon dolar borç almak için Amerika'da IMF'nin kapısında 3 ay beklemiştik. Bugün gelirine göre dünyada en fazla yardım eden ülkeyiz, 7 milyar dolar harcadık. İnşallah daha fazla harcayacağız ve Allah bize yaptığımız bu iyiliğin karşılığını 10 katı, 100 katı, 700 katıyla geri verecektir. Bana kalırsa bugünkü zenginliğimizin arkasında iş adamlarımızın, siyasilerimizin çabalarının çok ötesinde Mısırlıların, Libyalıların, Somalililerin duası var" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyaya meydan okuduğunu için bir takım saldırılara uğradığını söyleyen Dilipak, "Tayyip Erdoğan, 'Dünya 5'ten büyüktür' dedi. Bu açıkça bir meydan okumadır. 'One minute' kadar büyük. Bunun logosu bu, ortasında yuvarlak bir dünya haritası var. Dünya 5'ten büyüktür. Dünyayı sadece 5 ülke yönetemez. 'Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin veto yetkisine sahip 5 ülkesinden ibaret değildir dünya' diyor Tayyip Erdoğan, meydan okuyor. Ya söyleyin bu adama otursun oturduğu yerde, ya da arkasında durun. Yedirirseniz sizi de yerler. Tayyip Erdoğan'ı içeriye atarlarsa, Mursi'yi asarlar" ifadelerini kullandı.

Dilipak, şöyle devam etti:

"Yiğit düştüğü yerden kalkar. Biz Osmanlı'nın mirasçılarıyız. Son İslam medeniyeti, uygarlığı burada yıkıldı, buradan kalkacak. Burası hilafet merkezidir."

Batı dünyasının insan hakları konusunda masum olmadığını, buna rağmen demokrasi ve insanlık dersi vermeye kalktığını anlatan Dilipak, "Bize demokrasi ve insan hakları dersi verenlere bakın. Bunlar değil mi darbecilere 'darbeci' diyemeyenler? Sisi'ye, askeri bir darbeciye Nobel Barış Ödülü verdikleri Baradey gibi adamı sekreter yapanlar, bunlar değil mi? Karşımızdaki güç bu" dedi.

Abdurrahman Dilipak, Türkiye'nin son dönemde ciddi kararlar aldığını ve bunun da birilerini açıkça rahatsız ettiğini belirterek, "Bu başımıza gelen felaketler, cemaatin canı sıkıldı da başladı değil. Siz üçüncü köprüyü yaparsanız, 3. havaalanını yaparsanız, Türkiye dünyada önemli bir aktarma merkezi olacak olursa, Montrö'yü by-pass eder yeni bir kanal açmaya kalkarsanız, siz de arının yuvasına çomağınızı sokarsanız, o zaman bunlar da başınıza gelir" değerlendirmesinde bulundu.

Karaca: "Çalışanları ya asıyorlar ya hapse atıyorlar"

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise Türk siyaset tarihinde bugünkü gibi karalama kampanyalarının yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizim ülkemizde çalışanları ya asıyorlar, ya hapse atıyorlar. Başbakanımız şanslılardan birisiydi, hapse girmekle kurtuldu. Rahmetli Adnan Menderes asıldı, rahmetli Turgut Özal, Necmettin Erbakan hocamız da çok büyük sıkıntılar gördüler. Önce suçlayacaksınız, sonra asacaksınız, sonra da yargılayacaksınız. Genel mantık bu." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası Rabia Platformu Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title