Haberler

Emekli Sat Komandosu Namık Ekin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Paraşütle Atlamak İstiyor

74 yaşındaki emekli SAT komandosu Namık Ekin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden açılış gününde paraşütle atlamak istiyor.

74 yaşındaki emekli SAT komandosu Namık Ekin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden açılış gününde paraşütle atlamak istiyor. Daha önce 2 boğaz köprüsünden de atlayan Ekin, Türk askerinin gücüne ve cesaretine vurgu yaparak, "Hakiki bir askerin, hakiki bir komandonun, devleti için canını ortaya koyup bir dünya rekoru daha kırabileceğini göstermek istiyoruz" dedi.

Emekli SAT komandosu Namık Ekin, daha önce Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden paraşütle atlama rekorunu, 26 Ağustos'ta açılışı yapılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yinelemek istiyor. Daha önceki rekorlarından bahseden ve yeni köprüde de tarihe geçmek istediğini belirten Ekin, "74 yaşındaki uslanmayan çocuk hala rekorlar peşinde. Biliyorsunuz, 16 tane hala kırılamayan dünya rekorum oldu. Bunların 2 tanesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü'nden atlamam oldu. 2 kıtayı bağlayan 2 köprüden atlayışımdan sonra 3. köprüden de atlarsam, dünyada iki kıtayı bağlayan 3 köprüden atlayan, en alçaktan atlayıp en alçakta paraşüt açan en yaşlı adam rekoru olacak bu. Bu eğitimler de devletimizin bize verdiği imkanlar sayesinde oluyor" ifadelerini kullandı. Eken, bu rekor denemesi için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na gerekli başvurularını yaptığını ve cevap beklediğini ifade etti.

"Gayemiz Türkiye'yi bütün dünyaya tanıtmak"

Yaptığı rekor denemelerinin amaçlarından bahseden Ekin, köprünün kurdelelerinin kesilmesinin ardından paraşütle atlamak istediğini ifade ederek, "Bunu yapmakla ne olacak? Biz hem ülke prestiji ile ilgili güzel bir şeyler yapmış olacağız, hem de en iyi askerin bizim askerimiz olduğunu göstereceğiz. Buna dünyada bugüne kadar hiçbir asker cesaret edemedi. İlk defa bir Türk deniyor bunu. Bugünkü zor durumda milletimizin nasıl birbirine kenetlendiğini, hakiki bir askerin, hakiki bir komandonun, devleti için canını ortaya koyup bir dünya rekoru daha kırabileceğini göstermek istiyoruz. Burada beklentimiz Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Ulaştırma Bakanımızın o kurdeleleri kesmesinden sonra, ben de her zamanki gibi bütün köprülerden ve viyadüklerden atladığım gibi buradan da atlamak istiyorum. Buradaki başka bir gayemizde Türkiye'yi bütün dünyaya tanıtmak" şeklinde konuştu.

"Emin olsunlar ki o paraşüt açılacak"

Yaptığı ve yapmayı planladığı gösterilerin riskli olduğunu kabul eden ancak kendine güvenen Ekin, "Emin olsunlar ki bu paraşüt açılacak. Dünyaya kaynaşmamızı ve ülke birliğini göstermemizi sağlayacak bir gösteri olacak. 60 metreden atlayacağım. Paraşütü açamazsanız, 3 buçuk saniyede suya çakılıyorsunuz. Atladıktan 2 buçuk saniye sonra açıyorum ben paraşütü. Açıldıktan sonra 3 saniye de suya inmem sürüyor" ifadelerini kullandı.

"Heyecanlanıyor musunuz?" sorusuna, daha önceki denemesinde yaşadığı ilginç bir anıyla cevap veren Ekin, "Köprünün o korkuluğunun oraya geçene kadar bir heyecan oluyor. Hatta bir keresinde tam oraya geçiyordum ben. Yine sizden bir arkadaş, tam o sırada da "Hocam, ne hissediyorsunuz?" diyerek mikrofonu getirmez mi… Tam o sırada da Ortaköy Camii'nden ezan başladı. İnanılmaz bir şey. Saçlarım diken diken oldu. Hemen bir selam verdim, gidiyorum ben dedim. Ben her atlayışımdan önce insanlara selam veririm, yine selam verip atlayacağım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Namık Ekin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title