Haberler

Otel Arazisine 2 Milyon Euro'luk Kira Davası

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Cikcilli Beldesi'nde üniversite kurma kararı alan Hamdullah Emin Paşa ve Haremi Tahire Hanım Vakfı, üzerinde 5 yıldızlı 2 otel yer alan arazisinin kira bedelini 120 bin liradan 2 milyon euroya yükseltmek için...

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Cikcilli Beldesi'nde üniversite kurma kararı alan Hamdullah Emin Paşa ve Haremi Tahire Hanım Vakfı, üzerinde 5 yıldızlı 2 otel yer alan arazisinin kira bedelini 120 bin liradan 2 milyon euroya yükseltmek için dava açtı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Alanya'daki Hamdullah Emin Paşa ve Haremi Tahire Hanım Vakfı'na ait olan ve içinde Pascha Bay ve Kemal Bay otelleri bulunan arazi için alınan yıllık 120 bin lira kira bedelini az bularak 'kira artışı davası' açılması yönünde rapor hazırladı. Bunun üzerine vakıf yönetimi, 99 dönüm arazi üzerinde faaliyet gösteren Kotitaş A.Ş.'ye, kira bedelinin yıllık 2 milyon euroya çıkarılması için dava açtı. Alanya Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında kira tespitinin yapılabilmesi için söz konusu yerde 1 Mart'ta keşif yapılmasına karar verildi.

ÜNİVERSİTE İÇİN ÖNEMLİ BİR DAVA

Hamdullah Emin Paşa ve Haremi Tahire Hanım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, toplam 3 bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı 2 otel için vakfa ödenen yıllık 120 bin liranın çok az olduğunu, ilçede birçok işyeri kirasının bile daha fazla olduğunu söyledi. Alanya'nın üniversite şehri olması yolunda olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Başkan Sipahioğlu, "Umarım bu gelişmeye paralel AHEP Üniversitesi'nin yaşayabilmesi için mahkemeden vakıf lehine bir karar çıkar. Bu dava üniversitemiz için büyük önem taşıyor" dedi.

TESİS VAKFA KALACAK

Kotitaş A.Ş.'nin sahibi Kemal Atlı ise, "Ben kiracı değil, yap-işlet-devret modelini uygulayan bir işadamıyım. Bu araziyi 1995 yılında vakıftan 30 yıllığına kiralayarak tesis yaptım. 2025 yılına kadar kullanma hakkına sahibim. 12 yıl sonra kira sürem bitiyor. 100 milyon lira değerindeki tesisim de kira süresi sonunda vakfa kalacak. Bu neden hesaba katılmıyor?" diye konuştu.

UYUŞMAZLIĞIN TARAFI DEĞİLİZ

Pascha Bay Otel'i işleten Star Tour Hotel A.Ş. adına konuşan avukat Engin Çağlar Ergün de, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile turizmci Kemal Atlı arasında yaşanan uyuşmazlık davasının tarafı olmadıklarını dile getirdi. Pascha Bay Otel'i Kemal Atlı'nın sahibi olduğu Kotitaş A.Ş.'den kiraladıklarını anlatan Ergün, şöyle dedi:

"Kotitaş A.Ş. ile vakıf arasındaki uyuşmazlıklar bizimle ilgili değildir. Şirketimiz kira bedelini Kotitaş A.Ş.'ye çeşitli şekillerde rayicinin bile üzerinde ödemiştir. Star Tour Hotel A.Ş.'nin, Pascha Bay Otel'i yıllık 120 bin lira gibi bir bedelle işlettiği şeklinde yanılgıya düşülmemesini temenni ediyoruz. Vakıf arsasının kira bedeline ilişkin uyuşmazlığın tarafı olmamakla beraber, sürecin adaletli ve kamuya faydalı bir sonuçla bitmesini dileriz."

ÜNİVERSİTE İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE

Vakfın, 25 yıllığına Cikcili Belediyesi'nden tahsis ettiği araziye 18 Kasım 2011 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın temelini attığı 23 milyon lira proje beledi olan AHEP Üniversitesi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Sipahioğlu Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title