Haberler

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi MYO Açılışı Yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokulu Akademik Açılış ve Oryantasyon Programı Bahçe Endüstri Meslek Lisesi salonunda geniş katılımla yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokulu Akademik Açılış ve Oryantasyon Programı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından öğrenciler adına konuşmayı Bahçe MYO Gıda Programı 2. sınıf öğrencisi Mehtap Özge Kabalacı yaptı. Kabalacı konuşmasında "Sizlerden beklentimiz şudur ki, bize özgüven aşılayınız, farklı bir deyimle, var olan özgüvenimizi yeniden inşa edip güçlendiriniz. Bize akademik disiplini, sorgulamayı, eleştirel düşünmeyi, hoşgörüyü, özgürlük talep etmeyi, demokratik davranmayı, en önemlisi de ezber bozma pratiğini öğretiniz" dedi.

Bahçe MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Cihangir de gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, "Üniversitenin yetkin olması sadece ve sadece öğrenci kalitesine bağlıdır. Sorgulamayan, araştırmayan, talep etmeyen bir öğrenci sadece kendisine verilenle yetinmek zorunda kalır. Kendisinin sorgulanmadığını gören eğitimci kendisini yenilemeye neden gerek görsün. Bu durumda hem eğitimci hem öğrenci bugünü en az 10 ile 15 yıl geriden takip etmek zorunda kalır. Bu nedenlerle araştırmamız, sorgulamamız gerekmektedir. Unutmayınız bireysel olarak bir şeyler yapmak mümkündür. Ancak yorucu olduğunu bilmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bahçe Meslek Yüksekokulu bünyesinde kulüp seferberliği başlattıklarına da değinen Cihangir, "İlk etapta müzik ve spor kulübü için danışmanlığı ben üstleneceğim. Bu kulüplere ve kurulacak diğer kulüplere destek olmanın göreviniz olduğunun bilincinde olmanızı istiyorum" dedi.

Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay ve Belediye Başkanı Murat Altundiş'in konuşmalarının ardından Akademik Açılış ve Oryantasyon Programında OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül de bir konuşma gerçekleştirdi.

Üniversitenin gelişimi hakkında bilgiler veren OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül, "Bugüne kadar Karacaoğlan Kampüsümüz ile ilgilendik ama ilçelerimizi de boş bırakmadık. Bahçe Meslek Yüksekokulunu önemsiyoruz. Üniversite olarak Bahçe'de merkeze uzak olmayan, aynı zamanda içerisinde spor tesisleri ile kısacası aynı kampüs içerisinde öğrencinin her türlü faaliyetini gerçekleştirebileceği güzel bir yerleşke kurmayı düşünüyoruz. Bunun yanında da yurt kurmayı istiyoruz. Girişimlerimiz devam ediyor" dedi.

Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere de seslenen OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül sözlerine şöyle devam etti: "Sizler ülkemizin geleceği ve aydınlık yüzüsünüz. Mesleki ve kişisel anlamda kendinizi geliştirmeye bakın. Hedefiniz hiçbir zaman buradan diploma alıp ayrılmak olmamalı. Kendinizi hem sosyal yönden hem de sertifika programları ile kendinizi kişisel gelişim yönünden geliştirmeye çalışın. Çok okuyun, danışın, sosyalleşin. Hedefinizi iyi belirleyin. Başarısızlıklara da hazır olun. Yenilgilere alışmayın. Her problemin bir fırsat olduğunu bilin. Hayallerinizi büyük kurun. Hayal gücünüz en büyük gücünüz olsun. Üzülmek istemiyorsanız geçmişi, endişe etmek istiyorsanız geleceği ve huzur bulmak istiyorsanız şu anı yaşayın. Azimle, samimi ve iyi niyetle inancımızla bugün yeni bir akademik yılımızı daha açıyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de aynı özverili tavrımız bizi hak ettiğimiz noktalara ulaştıracaktır. Bu temennilerle yeni akademik yılın hepimize hayırlı olmasını diliyorum."

Akademik Açılış Programının ardından yapılan Oryantasyon Programında OKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'ndan görevli personeller, Meslek Yüksekokulu öğrencilerine bilgiler aktardı.

Bahçe MYO Akademik Açılış ve Oryantasyon Programına OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül, OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Cihangir, OKÜ Senato Üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aykut Gül Cihangir Osmaniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title