Haberler

Ödemiş Tüm Köylü İşini Gücünü Bıraktı Askerlerini Uğurladı Tüm Köylü İşini Gücünü Bıraktı...

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Bıçakçı Köyü'nde asker uğurlaması belki de Türkiye'de eşine az rastlanır bir şekilde yapıldı.

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Bıçakçı Köyü'nde asker uğurlaması belki de Türkiye'de eşine az rastlanır bir şekilde yapıldı. Üç gün devam eden törenlerin ilk gününde asker aileleri tüm köy halkını köy meydanına davet ederek yemek ikramında bulundu. Ertesi gün gece eğlencesi düzenleyen aileler, son gün ise köy halkı işlerini güçlerini bırakarak sokaklara döküldü ve kınalı kuzuları uğurladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında öğrencilere eşlik ederek yürüyen Bıçakçı köyü halkı, bu kez asker uğurlaması ile adını bir kez daha duyurdu. Asker uğurlamasının son gününde sabahın erken saatlerinde kalkan ve o günkü bütün işlerini iptal eden köylüler, kadınıyla, kızıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle tam bir bayram havası yaşanmasını sağladılar ve köy meydanını adeta miting alanına çevirdiler. 50 yıldır bir gelenek haline gelen asker uğurlama töreni, bu yıl diğer yıllara oranla daha canlı bir şekilde geçti. 13 asker adayı dev bir Türk bayrağı etrafında birleşti. Gençlere, gelecek yıl askere gidecek olan adaylar Atatürk baskılı tişörtler ve Türk bayraklarıyla eşlik etti. 932 tertip asker adayları gelecek dönem askere gidecek köy gençlerine törenle bayrak teslimi yaptı. Bayrak tesliminin ardından, köyün bir ucunda toplanan kalabalık, önlerinde askere gidecek gençlerin attığı sloganlarla yürüyüşe geçti. Gençler özellikle 'Şehitler ölmez, vatan bölünmezö, 'Ana bana hakkını helal etö ve 'Ne Mutlu Türküm Diyeneö sloganlarını atarak, köyü adeta inletti. 10. Yıl Marşı'nın söylenmesi uğurlamaya ayrı bir heyecan kattı. Gençlerin arkasında köyün erkekleri, kadınları, yüzlerce kişi bir arada yürüyerek, asker adaylarına destek verdi. Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç gençlere öğütler verip, birlikte dualar etti. Kadınlı, erkekli köylüler sıraya geçerek, asker adayları ile helalleşti. Askerler sıradaki kadınların ve erkeklerin ellerini tek tek öperek, onlarla vedalaştı.

VATANI BEKLEMEYE GİDİYORUM

Asker annelerinden Kadriye Candan, iki oğlunu askere gönderdiğini belirterek, 'Şimdi üçüncü oğlumu askere göndermenin gururunu yaşıyorum. İki oğlum sağsalim gitti geldi. İnşallah bu oğlum da vatani görevini yerine getirip, sağsalim geri dönecek. Üçüncü oğlumu da askere gönderdiğim için çok şanslıyım, mutluyumö dedi. Asker adayı Sezer Koç da, 'Askere gideceğim için çok heyecanlıyım, Bursa Gemlik'te vatani görevimi yapmaya gidiyorum. Buraya gelen tüm annelerimize teşekkür ediyorum, hepimiz çok duyguluyuz. Konuşmakta güçlük çekiyoruz. Vatanı beklemeye gidiyorumö dedi.

MEZARLARI TEMİZLERLER

Köy muhtarı Hüseyin Yağcı, bin 850 nüfusa sahip köyde her yıl 10-15 genci askere gönderdiklerini söyledi. Yağcı, 'Bu asker adayları, önce yaylamızda ve köyümüzde bulunan mezarları temizleyerek ataları üzerindeki kirlilikleri yok eder. Asker uğurlamaları buradan başlar. Daha sonra askere gidecek çocukların aileleri yemekler pişirirler, köfteler yaparlar ve bütün köy halkını davet edip evlerinde dualar okur. Bu sene ilk olarak köy meydanında toplanıp mevlit okutup yemek verildi. Tüm halkımız mevlide katılıp ortaklaşa dualar yapıldı. Ertesi gün köy halkı toplanıp hep beraber asker adaylarıyla eğlendi. Tüm gençler, gençlerin dışardaki arkadaşları, köyden göç edenler gelip bu şenliğe katıldı. Son gün de köyümüzün dışına doğru 1-1.5 km uzunluğunda halkımız sıralandı ve asker adaylarımız vedalaştıö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Türkiye Ödemiş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title