Haberler

Malmö'de Mehter Coşkusu

Güncelleme:

İsveç'in Malmö şehrinde her yıl gelenek haline getirilen 23 nisan kutlamalarında Mehter takımı izleyenleri büyüledi.

İsveç'in Malmö şehrinde Türk Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ve her yıl gelenek haline getirilen 23 nisan kutlamaları iki gün sürdü. Kutlamayı izleyenler, Mehter Takımının marşları ile coştu. Kutlamalara, Kopenhag'dan Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan, Stockholm'den Türk İşçi Dernekleri Federasyonu başkanı Hasan Dölek ile federasyonun teşkilatlanma sorumlusu Sami Görgülü de katıldılar.

İki gün süren 23 nisan kutlamaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının, Halk Parkına kurulan dev sahnedeki programı ile başladı. Mehter takımının ardından The Flamenco Boys adlı grub, Saz ve ses sanatçısı Hüseyin Özcan, Orgcu ve ses sanatçısı Timur Sakka, MC Tekşen'in Rap müzikleriyle devam etti. DJ Adem'in müzikleri eşliğinde halaylar çeken izleyiciler, Capoerira Dans Showu izledikten sonra sahneye DJ Adem eşliğinde çıkan Türkiye'nin Sesi yarışmasında isim yapan Gökhan Koç, güzel sesi ile izleyicilerin kulaklarının pasını sildi. Parka kurulan çeşitli standlarda ise Türk yiyecekleri ve el işlerinin satışları yapıldı. Parkı dolduran birlerce Türk 23 nisanı piknik havasında kutladı.

Kutlamalara katılan Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, Malmö'ye bir gün önce geldiğini, şehrin valisi ve belediye başkanı ile resmi görüşmeler yaptığını belirterek, Malmö'de yaşayan Türklerin toplumla çok iyi bir uyum içinde yaşadıklarını ve en sorunsuz toplum olduğunu öğrenmekle gurur duyduğunu söyledi. Zergün Korutürk 'parktan ayrılmadan önce DHA'ya yaptığı açıklamada 'Malmö Stockholm'den 680 km. Buradaki vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın böyle bir günde kendilerini yalnız hissetmemelerini istedim. Ama daha önce Vali ve Belediye başkanı ile görüştüm. Bu benim Malmö'ye ilk resmi ziyaretim. Her iki ziyarette Malmö nüfusunun yüzde 34'ünün yabancılardan oluştuğunu, sorunlu bir şehir olmasına rağmen, Türkiye kökenli vatandaşlarımızdan son derece memnun olduklarını ve vatandaşlarımızın toplumla iç içe uyum halinde yaşadıklarını söylediler. Bundan son derece memnuniyet duydum. İsveç'te 100 bin civarında vatandaşımız var. İsveç çok hoşgörülü davranan bir ülke. Burası onların ikinci vatanları. Buraya uyum sağlamaları, entegre olmaları lazım. Bunu yapmak için de ilk başta çocuklarının eğitimine önem vermeleri ve eğitim düzeylerini yükseltmeleri gerekir. Eğitim düzeyleri yükselirse burada başarılı bireyler dolarak hem ülkemize hem de buraya yararlı olacaklar. Ben ailelerden kısa vadede para kazanmak hevesinden vazgeçin çocuklarınıza eğitim verin bu ülke size her türlü manevi ve maddi imkanı sağlıyor demek istiyorum' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Stockholm Kopenhag İsveç Malmö Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title