Haberler

Leyla Alaton Legion D'honneur Nişanı Aldı

Güncelleme:

Alarko Holding A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton Türk-Fransız ilişkilerine katkılarından dolayı Fransa'nın en büyük devlet nişanı olan Légion d'Honneur ile ödüllendirildi.

Üstün başarıları bulunanları taltif etmek üzere verilen bir hizmet madalyası olarak bilinen Légion d'Honneur nişanı, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili tarafından İstanbul'daki Fransız Konsolosluğu'nda yapılan tören ile Leyla Alaton'a takıldı.

Leyla Alaton, Fransız kuruluşları ile geçmişten bugüne devam eden ortak çalışmaları ve halen destek vermekte olduğu faaliyetler göz önüne alınarak, Fransız devleti tarafından böyle seçkin bir nişan ile ödüllendirilmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Fransa'da ve tüm dünyada, kültürlerin çeşitliliğine saygı çerçevesinde, ulus ve evrensel olduğuna inanılan değerler yararına çalışan kadın ve erkeklerin cesaretlerini ve çalışmalarını ödüllendiren en üst düzeydeki nişan, kırmızı bir kurdelenin ucunda beyaz mineden yapılmış 5 köşeli bir yıldız. Yıldızın bir yüzünde Fransız hükümetini temsilen "Fransız Cumhuriyeti" diğer yüzünde iki bayrak resmiyle "şeref ve vatan" ibaresi bulunuyor. Bu onur nişanını alabilmek için Fransız bakanları düzeyinde aday gösterilmesi gerekiyor.

1804 yılından itibaren Fransa İmparatoru Napoléon Bonaparte, kişileri bu nişanla ödüllendirmeye başladı. Bugüne dek Fransa'daki tüm yönetim rejimlerinde takılmaya devam edildi. Bu nişan, Grand-Croix ("Büyük Haç"), Grand-Officier ("Büyük-Subay"), Commandeur ("Kumandan"), Officier ("Subay"), Chevalier ("Şövalye") olmak üzere beş sınıfa ayrılıyor.

Leyla Alaton, bu nişanlardan Chevalier – Şövalye madalyası ile taltif edildi.

Leyla Alaton Hakkında, İstanbul doğumlu. İlkokul; Şişli Terakki Lisesi, Ortaokul; Sainte-Pulcherie Fransız Kız Ortaokulu, Lise; Notre Dame de Sion 1980 mezunu.Üniversiteyi A.B.D.' nin New Jersey eyaletinde Fairleigh Dickinson Üniversitesinde, İş İdaresi ve Yöneticilik üzerine okudu. Masterini New York Üniversitesinde, Sosyal Bilimler dalında tamamladı. 1993 yılında Megatrend Halkla İlişkiler Danışmanlık şirketini kurdu. Aérospatiale Alcatel gibi dünya devlerine danışmanlık yaptı. 1992 yılında, Milli Prodüktivite Merkezi tarafından 'Yılın İş Kadını' seçildi. 1993 yılında, Davos Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde ilk defa seçilen 'Geleceğin Liderleri'ndendi. Halen Alarko Holding A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yapmaktadır. Aktif olduğu sivil toplum girişimlerinden bazıları; Kagider, Gyiad gibi mesleki dernek kurucu üyeliği, Cartier Dünya Kadın Girişimcilik Ödülü Women's Forum Jüri Üyeliği ve WPO ( World Presidents' Organization) Üyeliğidir. Türk Çağdaş Sanatı alanındaki yurtiçi ve yurtdışındaki faaliyetlerin aktif destekçisidir. Kadın Hakları, kadının güçlenmesi, girişimcilik konularına yakın ilgisi ve aktif desteği paralelinde üniversite, dernek, vakıf ve medya kanallarında aktif ve popüler bir konuşmacıdır. İki oğlu vardır. İngilizce ve Fransızca bilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Leyla Alaton Alarko Fransa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title