Haberler

KOAH hastası ev sahibi, dairelerini ucuza kiraya vermek için tek bir şart koştu

Güncelleme:

Kütahya'da eşiyle KOAH tedavisi gören apartman sahibi, sigara içmeyen kiracı arıyor. Kiracılarının sigara içmesinden rahatsız olan Ahmet Ün, evlerini, 10'ar bin lira ödeyerek tahliye ettikten sonra yeni kiracılar için sigara içmeme şartı getirdi ve sigara içmeyen kişilere piyasanın altında bir fiyatla dairelerini kiraya vereceğini söyledi.

Kütahya'da eşiyle Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) tedavisi gören apartman sahibi Ahmet Ün, kendilerinin de yaşadığı binadaki 4 boş daire için sigara içmeyen kiracı arıyor. Bu şartını hazırlanacak kira kontratlarına da yazdırmak isteyen ev sahibi Ün, yeni kiracıların ya da misafirlerinin ev içinde veya apartmanda sigara içmesinin "tahliye gerekçesi" olacağını söyledi.

KOAH hastası apartman sahibi, sigara içen kiracılarını evden çıkardı: Sigara içmeyen kiracı aranıyor

4 KİRACISINA PARA VERİP EVDEN ÇIKARTTI

Meydan Mahallesi'nde 4 katlı binanın en üst katında eşi Fatma Ün ile yaşayan 80 yaşındaki Ahmet Ün, eşi ile birlikte KOAH tedavisi görüyor. 4 kiracısının içtiği sigaranın dumanından rahatsız olan çift, kiracılarını önce uyardı. Dikkate alınmayınca da kiracılarına 10'ar bin lira ödeme yaparak evden tahliye etti. Ün, Boşaltılan daireler için ise emlakçıdan "sigara içmeyen kiracı" bulunmasını talep etti.

SİGARA İÇMEK 'TAHLİYE GEREKÇESİ' OLACAK

Bu şartını hazırlanacak kira kontratlarına da yazdırmak isteyen ev sahibi Ün, yeni kiracıların ya da misafirlerinin ev içinde veya apartmanda sigara içmesinin "tahliye gerekçesi" olacağını savunuyor. Ahmet Ün, kendisinin ve eşinin KOAH nedeniyle sürekli oksijen tedavisi gördüğünü, bu nedenle apartmanındaki dairelerini sigara içmeyenlere kiraya vereceğini anlattı.

KOAH hastası apartman sahibi, sigara içen kiracılarını evden çıkardı: Sigara içmeyen kiracı aranıyor

Eşi ve kendisinin hastalıkları nedeniyle sigaradan aşırı etkilendiklerini belirten Ün, "Daha önceki kiracılarımın sigara içmesinden dolayı çok rahatsız olduk. Apartman boşluğunda içilen ve dairelerin kapılarından çıkan sigara dumanından ve kokusundan hastalığımız dolayısıyla çok etkilendik, nefes alamaz hale geldik. Apartman girişine 'sigara içilmez' yazısı asmama rağmen kiracılarım içmeye devam ettiler." dedi.

"KİRA SÖZLEŞMESİNE SİGARA YASAĞI MADDESİNİ DE EKLEYECEĞİM"

Sigara içen önceki kiracılarına daireyi boşaltmaları için ödeme yaptığını ifade eden Ün, şunları söyledi:

"KOAH hastası olduğumuz için sürekli oksijen tüpü kullanıyorum. Sigara içildiğinden dolayı çok etkilendiğim için normalden çok fazla oksijen tüpü tüketmek zorunda kalıyordum. Yeni kiracılarımızla imzalayacağımız sözleşmeye sigara yasağı maddesini de ekleyeceğim."

KOAH hastası apartman sahibi, sigara içen kiracılarını evden çıkardı: Sigara içmeyen kiracı aranıyor

Fatma Ün de sigara kokusu ve dumanı olduğunda baygınlık geçirdiğini, sağlıklarının kendileri için önemli olduğunu ve bu nedenle binada kesinlikle sigara içen kiracı istemediklerini belirtti.

Emlakçı Mehmet Demir ise ilk kez kendilerinden sigara içmeyen kiracı talebinde bulunulduğunu, Ün çiftinin sigara içmeyen kişilere piyasanın altında bir fiyatla dairelerini kiraya vereceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Ün Kütahya kiracı Koah Emlak Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

Erhan Sarac:

Hayrola dede kendi evimde sigara da içerim nargile de senle aynı evin içinde yaşamıyorum çıkıpta kiracım sigara içmesin diyor , zaten kiralar 10 bin neresi indirim , ver kiraya 3 bine de görelim

71
420
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

10'ar bin lira vererek çıkarmış eski kiracılarını. Haberde de yeni kira bedeli yazmıyor. Bunu nerede okudun acaba? Ayrıca ev senin evin değil onun evi. Kiralama şartını da söylüyor, asıl sen oturmak zorunda değilsin 1000lerce alternatifin var, ama onun evi limitli komşusunu seçmeye de hakkı var.

yanıt372
yanıt8
Goethegitme:

Mal erhan

yanıt218
yanıt15
Arif altın:

yasalar alınıp satılmasına müsade ettiği bir ürünü isteyen içer isteyen içmez benim kiraya verdiğim dairede içemezsiniz deme hakkı yok kiracısının misafiri geldi içti ne diyebilecek bu devirde dairelerin var kiranıda alıyorsun tedavini ol devletin koymadığı yasatı hiçkimse koyamaz anaysaya yargıtayada gitse haksız çıkar

23
191
yanıtYanıtla
KILIÇ ASLAN:

Devlet kapalı alanda sigara yasağı koydu zaten. Dolayısı ile bina içinde sigara içemezsiniz. Saçma sapan konuşmak yerine biraz beyninizi kullanıp, tedavi olsun demek yerine; koah nedir, evreleri nasıldır onu araştırın. O adam keyfine oksijen tüpü ile dolaşmıyor. Siz sigara içiyorsunuz diye başkalarını nefes alamayacak hale getirme hakkına sahip değilsiniz.

yanıt180
yanıt9
Mustafa Usta:

Kuş beyni var bedava...

yanıt57
yanıt5
ismail bey :

Muhtemelen sigara içiyorsunuz. beyin hücdeleri hasar görmüş... Adam evinde sigara yasağıda koyar, fuhuş yasağıda koyar.. Evi kiralayıp, fuhuş yapanda, bana karışamazsın diyemez...

yanıt15
yanıt0
Murat ŞEN:

Arif belliki kafan çalışmıyor adam isteyenin içip içimemesine zaten karışmıyor benim evimde kiracı olacaksa ben evimi kiraya vereceksem o kişi sifara içmemeli diyor belki anlarsın sana höre isteyen içer isteyen içmez ama amca evini kiraya verirken istediğine ceremez demi.

yanıt71
yanıt1
GARİBAN:

kardeşim mal adamın istediğine verir istediğine vermez ne artislik yapıyon işinize gelmedimi anayasa ne çok biliyonuz anayasa

yanıt17
yanıt0
Murat Yılmaz:

İki lafı bir araya getirip konuşamıyorsun sonra anayasadan haktan hukuktan bahsediyorsun bu kadar cahil olmak için ne yiyip ne içiyorsunuz merak ediyorum

yanıt0
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title