Haberler

Kırşehir'de Büyükelçi Eşleri Yöresel Lezzetleri Tattı

Güncelleme:

Rusya, Türkmenistan, Kanada, Estonya ve Kosova'nın Ankara büyükelçilerinin eşlerinin de aralarında bulunduğu 27 kişilik heyet, Kırşehir'i ziyaret ederek kentin yöresel lezzetlerini tattı ve müzeleri gezdi. Heyet, Kırşehir ve Ahilik müzelerini ziyaret ederek kentin tarihi hakkında bilgi aldı. Ardından Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen programa katıldılar ve Kırşehir'e özgü yöresel tatlar ikram edildi.

Kırşehir'de büyükelçi eşleri, kentin yöresel lezzetlerini tattı, müzeleri gezdi.

Rusya, Türkmenistan, Kanada, Estonya ve Kosova'nın Ankara büyükelçilerinin eşlerinin de aralarında bulunduğu 27 kişilik heyet, Kırşehir'i ziyaret etti.

Kırşehir ve Ahilik müzelerini ziyaret eden heyet, çeşitli kazılarda çıkarılan eserler ile kenti betimleyen simgeleri inceledi. Vali Hüdayar Mete Buhara ve eşinin de eşlik ettiği ziyarette, kentin tarihi hakkında bilgiler verildi.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Ağalar Konağı'nda düzenlenen programa geçildi.

Burada konuşan Vali Buhara, misafirleri kültür, tarih ve müzik kenti Kırşehir'de ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Türk Mutfağı Haftası'nda Kırşehir'e özgü yöresel lezzetleri tattıklarını aktaran Buhara, "Biz Türkiye'ye 'Anadolu' diye de hitap ederiz. Anadolu toprakları olarak da söyleriz. Bu kapsamda Anadolu bir açık hava müzesidir. Kırşehir'de yine Anadolu'nun tarihi ve kültürel açısından çok zengin illerinden biridir. Kırşehir ve Ahilik müzelerinin ardından Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi'nde olacaksınız. İnşallah çok güzel hissiyatlarla Kırşehir'den ayrılacaksınız." diye konuştu.

Büyükelçi eşlerinden oluşan heyete Kırşehir yöresel tatları ve yemekleri ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkmenistan Kırşehir Estonya Ankara Kosova Kanada Rusya Gastronomi Kültür Diplomasi Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title