Haberler

Kılıçdaroğlu: "Kamu Bankalarının Faizi Özel Bankaları Geçti"

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması TBMM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

2014'te vatandaşın bankalara 37 milyar lira faiz ödediğini, bu miktarın 2017'de 56 milyar liraya çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, 1 milyon 293 bin kişinin ise bankalar tarafından kara listeye alındığını bildirdi.

Taksicinin, tır şoförünün, çiftçinin dünyanın en pahalı mazotunu kullandığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Sana dünyanın en pahalı mazotunu dayatıyorlar. Emin ol, o pahalı mazotu onlara yedireceğim..." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Yenişafak Gazetesi'nin son derece güzel bir habercilik yaparak, "Son 3 yılda en büyük bin sanayi kuruluşu bankalara tam 10 milyar 800 milyon lira faiz ödedi." haberini yaptığını anlatarak, "Kim? Üreten şirketler. Faiz ödüyorlar. Bu faizin karlardaki payı nedir biliyor musunuz? Karının yüzde 51'ini bankalara faiz olarak ödüyor." dedi.

Gazetenin devam haberinin ise daha büyük şekilde, "kamu bankalarının faizi özel bankaları geçti" şeklinde çıktığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biliyorum; Erdoğan o haberi görmemiş. Görse 'Bu faizleri kesin Kılıçdaroğlu yapmıştır. Faizleri CHP yükseltmiştir' diyecek. Ben şimdi size Erdoğan'ın yeni bir konuşmasından bölüm okuyacağım. Şöyle diyor Bay Recep; 'birileri hala görmezlikten geliyor. Geçenlerde bir banka karını açıklıyor. 6 küsür milyar lira. Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız?' Günaydın Recep Bey. Aylardır, yıllardır çalışıyorsun faiz lobisine. Dilimizde tüy bitti, sana defalarca söyledik. Sen Türk halkının değil, faiz lobisinin Başbakanısın, faiz lobisinin liderisin sen, onlara çalışıyorsun."

Faiz eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 15 yıldır "Faize kesinlikle taviz verilmeyecek." dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "15 yıldır bu memleketi senin yönettiğinin sen hala farkında değil misin? Sen hala bu ülkede tefecilere çalışan bir adam değil misin? Milletin kanını emdin sen, gelirini emdin." diye konuştu.

Erdoğan'ın şimdi bu durumdan şikayet ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı:

"Sen bir KHK ile Hocaları atıyorsun, bir KHK ile adamların mal varlığına el koyuyorsun, ailelerini dağıtıyorsun. Bir de faiz lobisiyle mücadele et. Çıkar bir KHK, de ki 'faiz sıfır olmuştur.' Vallahi de billahi de gelip saraya seni kutlayacağım. Yapabilir mi? Yapamaz. Niye yapamaz? Yakasını tefecilere kaptırmış zaten. Hem içeride hem dışarıda. Tefeci 'faiz oranı şu olacak' diyor, bunlar da aynen ona uyuyor. Ne için? Borç para lazım. Yoksa ekonomi dönmüyor. Cumhuriyet tarihinde yakasını tefecilere kaptıran iktidar, bu iktidardır. Şimdi itiraf ediyorlar, 'efendim önlem almamız lazım'. Günaydın. 15 yıldır ne yapıyordun sen? Birileri kandırıyordu. Sana bir sır daha vereyim, kimse duymasın çünkü seni tefeciler de kandırır, sevgili Recep Bey, seni tefeciler de kandırıyor, yüksek faizlerle senden para alıyorlar. Sen onlara hizmet eden konuma geldin."

Erdoğan'ın yüksek faiz nedeniyle yatırım yapılamadığını, dolayısıyla istihdam da oluşturulamadığını söylediğine değinen Kılıçdaroğlu, "Doğru, bak doğruya doğru diyorum Recep Bey." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, sadece İstanbul'da 1 milyondan fazla haneye borçları nedeniyle su ve doğalgaz verilmediğini öne sürdü.

Bunun vicdanla bağdaşmayacağını bildiren Kılıçdaroğlu, fakir fukaranın sorunlarını bir tek kendilerinin dile getirdiğini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Recep Bey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title