Haberler

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na CHP Genel Başkanlığı'na giden kapıyı kapattı: Halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından kendisine değişim çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili konuştu. Belediye başkanlarının seçildikleri beldeye hizmet etmek zorunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti. Benim bunu dillendirmem kadar doğal ne olabilir. Halk sizi seçti İstanbul'a, Ankara'ya, Adana'ya... Siz buraları bırakın başka işlerle uğraşın; olmaz... Siyasetin temeline aykırıdır bu." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2. tur seçimlerinden yenilgiyle ayrılmasının ardından CHP'de genel başkanlık yarışı başladı. Seçimin hemen ertesi günü video paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "değişim" mesajı vererek CHP liderliğine aday olduğunu söyledi.

İMAMOĞLU'NA KAPIYI KAPATTI

Sözcü TV canlı yayınına katılarak sessizliğini bozan Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu'nun yaptığı çağrı soruldu. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının görevlerine devam etmesi gerektiğini söyleyerek İmamoğlu'na CHP Genel Başkanlığı'na giden yolu bir kez daha kapattı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Değişim çağrısı gayet güzel bir çağrı. Ben değişime karşıyım diyebilir misiniz? Hayatın kendisi değişim üzerine inşa edilmiştir. Siz değişim talebinde bulunuyorsunuz, bu değişim olacak zaten, bugün olmazsa yarın. Partilerin kendi kurultaylarını yapmaları, üyelerini seçmelerini, bunlar hayatın değişiminin bir gereğidir. Bizim cinsiyet kotamız var, gençlik kotamız var. Bu değişim, belli bir zaman dilimi içinde oluyor. Değişimin kendi içinde evreleri var. Değişim talebi olabilir.

"SEÇİLDİKLERİ BELDEYE HİZMET ETMEK ZORUNDALAR"

Belediye Başkanları seçildikleri beldeye hizmet etmek zorundalar, birinci öncelikleri budur. Halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti. Benim bunu dillendirmem kadar doğal ne olabilir. Halk sizi seçti İstanbul'a, Ankara'ya, Adana'ya... Siz buraları bırakın başka işlerle uğraşın; olmaz... Siyasetin temeline aykırıdır bu. Şu anlama gelmesin, siyaset yapmasın anlamına gelmiyor. Öncelik budur.

"İBB'NİN YENİ BİR CHP'Lİ TARAFINDAN YÖNETİLMESİ LAZIM"

İstanbullu, Ankaralı seni seçti, buralara hizmet edin diye. İşin doğası gereği kuralı da budur. Sadece orada kalın hiçbir iş yapmayın olmaz. Genel siyasetin içinde de yer alabilirler. Ben CHP Genel Başkanı olarak İstanbul Büyükşehir'in ne olması gerektiğini düşünmek zorundayım. Yeni bir CHP'li tarafından yönetilmesi gerekir. Şu anda CHP'li tarafından yönetilmezse bu bizim için ciddi bir sorun olur.Kazandığımız bir Büyükşehir Belediyesi'ni başka bir partiye neden verelim? İmamoğlu aday olabilir. Arkadaşlar olabilirler, neden oluyorsunuz demem. Ben İstanbul sorununun çözülmesini isterim."

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu İstanbul İmamoğlu Ankara Adana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (34)

ekrem yüzer:

kemal beyin yapacağı en mantıklı işi ve chp geleceğini korumak için asla ama asla imamoğluna kapıyı kapatmak olacak yoksa gerçekten tarih kemal beyi asla af etmeyecek.

2
4
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

nasıl korkuyorsanız artık seçimi alacak bir adaydan. Kılıçdaroğlu aday olsun diye akp ve MHP kendini parçaladı. kemal, akp nin adayiydi aslında. seçim öncesi bunu elli kere açıkladılar

yanıt3
yanıt1
Hsn:

İmamoğlu gelsin ki 2028dede erdoğanın işi garanti olsun,bu seçimde imamoğlu,yavaş ve alayı sahadaydı mitinglerde oy istediler ama Erdoğan hepsini birden buldozer gibi ezdi geçti,Erdoğan olduğu sürece hiçbirinizin şansı yok

yanıt4
yanıt1
TT:

Bence İmamoğlu bir sonraki seçimde kazanamayacağını bildiği için belediye başkanlığını bırakıp uzun yıllar kalabileceği tek makam olan CHP Genel Başkanlığı için çalışıyor...Bunu görüp ona göre destek veya köstek olmak lazım.Körü körüne destek olmaz.

2
0
yanıtYanıtla
Emre Yüksel:

C.B' lığına yardımcı olarak düşünürken bu aklınız neredeydi ? İnsanlarla dalga mı geçiyorsunuz ?

2
0
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

imamoğlu için hizmet one ki bilmez

2
0
yanıtYanıtla
Hovan Coharyan:

Ekrem İmamoğlu İstanbul'u kazandığında hizmet eder, kendini gösterir dedik ama maalesef bunu başaramadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin durumu içler acısı.

2
0
yanıtYanıtla
Yusuf Kuşçu:

Secim meydanlarinda ne isleri vardi madem

1
0
yanıtYanıtla
Hakan Şahiner:

Ben buraya niye çıktım çıktım da çıkmadım mı dedim bunlar bir takım uydurma laflar canım rahmetli Kemal Sunal dediği gibi değişim değişim vs evet veya hayırdır ne kadar uzattı ??

1
0
yanıtYanıtla
AGulden:

Halk sana hizmet etsin diye secmedimi? Kemal bey sende oda bugune kadar halka ne hizmet etmeniz? Simdimi akliniza geliyor.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title