Haberler

Kayseri-Sokak Çocukları İçin Türkiye'ye Örnek Proje Sokaktan Madalya'ya Uzanan Eller

Kayseri-Sokak çocukları için Türkiye'ye örnek proje Sokaktan Madalya'ya Uzanan EllerSokak çocukları için Türkiye'ye örnek proje Sokaktan Madalya'ya Uzanan EllerKayseri Emniyet Müdürlüğü ve Emniyetspor Kulübü bünyesinde sosyo-ekonomik olanaksızlık yüzünden suça sürüklenmiş veya suçtan zarar...

Kayseri-Sokak çocukları için Türkiye'ye örnek proje Sokaktan Madalya'ya Uzanan Eller

Sokak çocukları için Türkiye'ye örnek proje Sokaktan Madalya'ya Uzanan Eller

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet spor Kulübü bünyesinde sosyo-ekonomik olanaksızlık yüzünden suça sürüklenmiş veya suçtan zarar görmüş, yetenekli 7-14 yaş arasındaki çocuklar için 3.5 yıl önce başlatılan Türkiye'ye örnek İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller projesi meyvelerini vermeye başladı. 15 ayrı sette 15 antrenör nezaretinde 1750 çocuk, tekvando da siyah kuşağa kadar yükselip, rakiplerine minderi dar ederek, çok sayıda madalya ve kupalara uzandı.

Toplum Destekli Polis Müdürlüğü (TDP) öncülüğünde İpek Grup yönetim kurulu ve Emniyet spor başkanı işadamı Saffet Aslan başkanlığında emekli polis memuru, A milli tekvando takımı antrenörü Hasan Keleş denetiminde, varoş olarak tabir edilen semtlerde suça karışan veya karışma olasılığı bulunan çocuklar spora yönlendirildi. Kocasinan ilçesi Yenişehir mahallesindeki bir spor salonu bu çocukların eğitimine ayrıldı. Toplum Destekli Polisler, mahalleleri tek tek tarayıp, spor yapma olanağı bulamayan yetenekli çocuklara servis malzeme ve spor kıyafeti sağlayıp, 1750 kişilik güçlü bir Tekvando alt yapısı oluşturdular. Kulüp Başkanı Saffet Aslan'ın maddi desteğiyle kısa sürede bu uzak doğu spor dalında minikler, yıldızlar ve gençler yarışmacı kimlikleriyle hem kuşak sınavlarını başarıyla vererek, madalya ve kupa kazanmaya başladı. Türkiye'ye örnek olan projeye Kayseri Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri başkanlığı ve ilçe belediyeleri de katkıda bulundu. TDP'nin sekretarya, planlama-programlama ve danışmanlık hizmetlerini yürüttüğü projede çocuklara Sağlık Müdürlüğü uzmanları nezaretinde sağlıklı beslenme, İl Müftülüğünce dini eğitim konularında derslerde veriliyor.

HEDEF 2020 OLİMPİYATLARI

Sokak çocuklarını Tekvando sporuna çekerek zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları ve suça karışmalarının önlenmesine dayanan İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller projesinde İpek Holding tarafından maaşları karşılanan 7-14 yaş arasındaki çocuklara verilen eğitimle sportif sosyolojik açıdan olumlu etkilerinin oluşturulmasının hedeflendiğini söyleyen İpek Holding yönetim Kurulu ve Emniyetspor Kulübü Başkanı Saffet Aslan Projemiz kapsamında spora çektiklerimiz arasında hem sokak çocukları,hem de kenar mahalle çocuklarımız var. Bunlar içinde biraz sorun yaşamış ıslah için şefkate ve eğitime ihtiyaç olanlarda bulunuyor. Onlarda normal hayata geçtiler. Amacımız kenar mahalledeki imkanı kısa ailelerin çocuklarının gençlerinin suça bulaşmasını önlemektir. Projemiz,spor sayesinde ıslah olsun ve vatana millete kendisine birey olarak ayağının üzerinde duracak iftihar edilecek kişileri yetiştirme projesidir. Bir diğeri de madalyaya giden yönümüz yarışmacı kimliğimiz olsun. Çünkü spordaki yarış hayattaki yarış ile de paralel. Sporda madalya alayım diyen bir insan hayatımı da kalite geçireyim diye bir mücadele içine girecek ve sonunda başarılı olacaktır. Herkese faydalı olma yoluna gidecek. Biz burada kitap okuma alışkanlığı geliştirdik. Ben onlara milli ve manevi yönlerini geliştiren kitaplar seçip, dağıttım. Sosyal destekleşme sağladık. Bünyemizdeki 1700 sporcunun ailesi ile yakınlaşarak varsa sorunları görerek çözüyoruz. Sadece yönü Türkiye'ye dönük bir gençliğe yardım etmek maksadıyla yapıyoruz. Vicdan rahatlığı yaşıyoruz. 100'e yakın madalyamız var. 3 tane Avrupa Balkan şampiyona madalyamız var. Siyah kuşaklarına ulaştılar. 2020 olimpiyatlarında ne madalya alabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. Elimizi cebimize atmak istiyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimizi topluma kazandırmak, vatanını, milletini, bayrağını seven,. ailesine bağlı duyarlı bireyler yetiştirmek istiyoruz dedi.

SOKAK ÇOCUKLARINA GIDA VE GİYİM YARDIMI

Öte yandan, sömestr tatili nedeniyle 700 çocuğa içinde 12 tür gıda bulunan iaşe paketi ve mont ile bot yardımı yapıldı. İpek holding Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, Çocuklarımızı sömestr tatilinde ödüllendirmek için, bedenen de güçlü olmaları için gıda yardımı ile giyecek yardımı yaptık. Ayrıca, çocuklarımıza sömestr tatilinde okumaları için çok sayıda kitap dağıttık diye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İpek Holding Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title