Haberler

Kar Yağışı Arıcıları Tedirgin Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Arı kovanlarından detaylar Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın'ın konuşması Üreticilerin konuşması Kar yağışı arıcıları tedirgin etti Doğu Karadeniz'de etkili kar yağışı bölgede faaliyet gösteren arıcıları tedirgin etti Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın: "Temennimiz aşırı derece zirai don olmaması. Aksi durumda yavru arılar bu soğuğa fazla dayanamaz" Doğu Karadeniz'de etkili kar yağışı bölgede faaliyet gösteren arıcıları tedirgin etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Arı kovanlarından detaylar

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın'ın konuşması

Üreticilerin konuşması Kar yağışı arıcıları tedirgin etti

Doğu Karadeniz'de etkili kar yağışı bölgede faaliyet gösteren arıcıları tedirgin etti

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın:

"Temennimiz aşırı derece zirai don olmaması. Aksi durumda yavru arılar bu soğuğa fazla dayanamaz"

Doğu Karadeniz'de etkili kar yağışı bölgede faaliyet gösteren arıcıları tedirgin etti.

Meteorolojinin soğuk hava uyarısının ardından 14 Mart'ta başlayan kar yağışı, Ordu'nun birçok ilçesinde etkili oldu. Kar yağışıyla hava sıcaklığında ani düşüş yaşanırken, arı kovanları da kar altında kaldı.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıcılar olarak kar yağışı beklemediklerini ve yağan karın kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.

Bölgede hava sıcaklığının düşmesiyle ortaya çıkan zirai don riskinin arıcıları tedirgin ettiğini belirten Aydın, "Zirai donun her şeye etkisi ve zararı olduğu gerçek. Bunun en başında tarım ürünleri, ardından arılar geliyor" dedi.

Aydın, kar yağışı öncesi bölgede hava sıcaklığının 20 derecelere kadar çıktığını anımsatarak, "Dolayısıyla ısının yükselmesiyle arılar mevcudundan fazla yavru attı. Bir anda soğuk hava geldiği için bu yavrular tehlikeye girmiş oldu. Temennimiz zirai don olmaması. Aksi durumda yavru arılar bu soğuğa fazla dayanamaz" diye konuştu.

Arıcıların zirai don karşısında tedbir almalarının çok mümkün olmadığını dile getiren Aydın, "Üreticilerimizin kovanlarını kar ve soğuk havadan korumak için sıcak bölgelere taşıması lazım. O da çok maliyetli. Bundan dolayı taşımak çok mümkün görünmüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, olası zirai donun arılara zarar vermesiyle yeni sezonda üretimin düşebileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Gölköy ilçesindeki arıcılardan Kenan Yücel ve Bahri Katırcıoğlu, henüz kar yağışının olumsuzluğunu görmediklerini ancak don karşısında endişeli olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Necati Aydın Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title