Haberler

Kadın Rektörden Gülsüm Anne'ye Ödül

Güncelleme:

Gülsüm Kabadayı'ya, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar tarafından 'Yılın Annesi' ödülü verildi.

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı için Alanya'ya gelen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ile Gülsüm Kabadayı, Konaklı Belediyesi'nde buluştu. Prof. Dr. Aygün Attar, Belediye Başkanı DP'li Abdullah Sönmez'in makamında karşıladığı Gülsüm Kabadayı'nın elini öperek, Giresun Üniversitesi Senatosu'nun mart ayı toplantısında 'Yılın Annesi' seçtiği Kabadayı'ya 'Senato Karar Örneği' ile 'Yılın Annesi Ödülü' plaketini verdi.

'RUS TELEVİZYONUNDA İZLEDİM'

Prof. Dr. Attar, Gülsüm Kabadayı'nın hikayesini ilk kez bir Rus televizyon kanalında izlediğini belirterek, çok duygulandığını söyledi. Daha sonra Gülsüm Kabadayı'ya bir mektup yazdığını dile getiren Prof. Dr. Attar, "Mektupta duygularımı ifade ettim. Gülsüm Anne'ye, devletlerin, diplomatların, siyasetçilerin ve akademisyenlerin yapamadığını yaptığını söyledim. 'Tüm Rusya bir Müslüman Türk kadınının bu onurlu, dünyada eşi ve benzeri olmayan davranışını konuşuyor' dedim. 'Tarih sizi yazacaktır' dedim. Sonra kendisini telefonla da aradım" diye konuştu.

'BEN GELİRSEM O ÇOCUĞA KİM BAKAR?'

Üniversitelerin sadece ders müfredatını öğretmekle yükümlü olmadığını kaydeden Prof. Dr. Attar, şöyle konuştu:

"Bu olayı Giresun Üniversitesi Senatosu'nun mart ayı toplantısının gündemine taşıdık. Kendisi bunlardan haberdar değildi. Bu hikayeyi senato üyelerine ve 25 bine yakın öğrencime de anlattım. Bunun üzerine böyle bir karar aldık. Kendisini arayarak 'İlk defa bir üniversite bu ünvanı vermiş olacak' dedim. Kendisini davet ettim. Cevabı yine kanımı dondurdu. 'Güzel Hocam, ben gelirsem o çocuğa kim bakar?' dedi. 'O zaman ben gelirim' dedim. Mayıs ayında gelecektim, ancak 'Üniversitelerarası Kurul Toplantısı için Alanya'ya gelince bu ünvanı burada verdim. Daha sonra Umut'u da ziyaret edeceğim."

'İNSANLIK ÖLMEMİŞ'

Duygulu anlar yaşayan Gülsüm Kabadayı ise "Kelimelerin tükendiği yer işte burası. O güzel kelimeler karşısında Aygün Hoca'mı hep anne gibi gördüm. Öyle güzel sözleri hayatımda duymadım. Belediye Başkanımız Abdullah Sönmez de bana makam aracını gönderdi. 'Ben bunları hak ediyor muyum? diye düşünüyorum. Demek ki insanlık ölmemiş" dedi.

Konaklı Belediye Başkanı Sönmez de Gülsüm Kabadayı'ya muz ikram ederek, üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Giresun Üniversitesi Abdullah Sönmez Aygün Attar Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title