Haberler

Ege'de 30 Ağustos coşkuyla kutlandı

Güncelleme:

EGE Bölgesi'ndeki illerde düzenlenen törenlerle 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

EGE Bölgesi'ndeki illerde düzenlenen törenlerle 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos zaferinin 99'uncu yılı, Ege Bölgesi'ndeki il ve ilçelerde düzenlenen törenlerle kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 99'uncu yıl dönümü, İzmir'de coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Türk bayrağı ile süslenen akülü arabası ve köpeği ile kutlamalara katılan 16 aylık Güney Binyay da büyük ilgi topladı. Vali Köşger daha sonra, makamında tebrikleri kabul etti. Orgeneral Ali Sivri ve Başkanı Tunç Soyer de programda yer aldı.

30 Ağustos Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü kutlamaları için Aydın'da ise valilik önünde tören yapıldı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin çelenklerinin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Yüzbaşı Ömer Karaman, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Sonrasında Vali Hüseyin Aksoy, Aydın Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Özlem Çerçioğlu, Valilik makamında tebrikleri kabul etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına; AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar da katıldı.

DENİZLİ'DE GEÇİT TÖRENİ YAPILDI

Denizli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı için Valilik önünde tören düzenlendi. Törende Vali Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Cengiz Güven ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı  Osman Zolan, sırasıyla anıta çelenk bıraktı. AK Parti Denizli milletvekili Şahin Tin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İYİ Parti Denizli milletvekili Yasin Öztürk, bağımsız milletvekili Teoman Sancar, siyasi parti il başkanları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş törene katıldı. Tören geçişi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Vali Atik, Albay Güven ve Başkan Zolan, askeri araca binerek törene katılan vatandaşların Zafer Bayramı'nı kutladı. Büyükşehir belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından geçit töreni yapıldı. Gaziler de askeri araçlara binerek geçit törenine katıldı. Vatandaşlar cep telefonlarıyla geçit töreninden bol bol fotoğraf çekti.

MUĞLA'DA FOLKLOR GÖSTERİSİ SUNULDU

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na Vali Orhan Tavlı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından çelenk sunulmasıyla program başladı. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Baro Başkanı Cumhur Uzun, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Süleyman Ercan, Menteşe Belediye Başkanı  Bahattin Gümüş, daire müdürleri, siyasi partiler ile Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri ve vatandaşlar törene katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Tavlı, makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerinin kabulünden sonra programa Cumhuriyet Meydanı'nda devam edildi. Vali Tavlı, beraberindeki Başkan Gürün ile halkın ve törene katılanların bayramlarını kutladı. İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemine dair şiirlerin okundu. Kutlamalar folklor gösterisinin ardından, tören geçişiyle sona erdi.

MEHTERAN TAKIMIYLA COŞTULAR

Manisa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı için ilk olarak Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik Anıtı önünde tören yapıldı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Cengiz Ergün tarafından Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu tören, Şehzadeler Mehteran takımının gösterisiyle sürdü. Mehteran takımının seslendirdiği marşlara eşlik eden katılımcılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu yaşadı. Daha sonra ise Şehzadeler halk oyunları ekibinin gösterisi izlendi. Sonrasında program Manisa Valiliği'nde sürdü. Manisa Valiliği önünde kurulan platformda Vali Karadeniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün tebrikleri kabul etti. Etkinlikler garnizon komutanlığı şehitliği ve il emniyet müdürlüğü şehitliği ziyaretlerinin ardından son buldu. Törene AK Parti Manisa Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık ve Tamer Akkal, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, daire müdürleri, siyasi partilerin il temsilcileri de katıldı.

UŞAK

Uşak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Valilik önünde tören düzenlendi.Törene Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çakın, çeşitli sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Şiirlerin okunması ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından program sona erdi.


- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title