Haberler

İzmir'de 19 Mayıs'a Dans ve Spor Gösterili Kutlama

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren gençler, dans ve spor gösterileri sundu.

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, saygı duruşundu bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması, ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Vekili Tümgeneral Sadık Çeliköz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fikret Kahraman, siyasi partilerin temsilcileri, AK Parti ve CHP'den bazı milletvekilleri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Türkiye'nin kurtuluş gününün başlangıcının 94'üncü yıl dönümünün kutlandığını söyledi. Kaplan, "19 Mayıs'ta toprakları işgal edilmiş bir milletin karanlıktan aydınlığa çıkış gününü kutluyoruz. Türk ulusunun kahramanlığı ile kazandığı zafer gençlere büyük bir armağandır. Mustafa Kemal, gençlere güvendi gençler de liderlerini mahcup etmedi ve emanete 94 yıl boyunca en iyi şekilde baktı" dedi.

Törende, konuşmaların ardından, Türkiye ve Avrupa şampiyonlarında dereceye giren gençler, dans ve spor gösterileri sundu. İzmir'in aday olduğu EXPO 2020 logolu tişört giyen gençler, tören boyunca ellerindeki EXPO 2020 flamalarını salladı. Törende Kafkas, Karadeniz ve Ege yöresi halk oyunları ekipleri ve artistik jimnastik grubunun gösterileri, vatandaşlardan tarafından ilgiyle izlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan ve saat 08.30 başlayan törene vatandaşların katılımın az olması dikkat çekti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title