Haberler

Özel de Soyer de topa girdi! Cumhurbaşkanlığı, lise bahçesine Suriyeliler için anaokulu yapıldığı iddiasını yalanladı

Güncelleme:

Bornova Anadolu Lisesi'nin korusuna Suriyeliler için anaokulu yaptırıldığı ve bu nedenle ağaçların kesildiği söylentisi ortalığı karıştırdı. CHP lideri Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer art arda açıklamalarda bulunurken, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise Suriyelilere anaokulu yapılacağı iddiasını yalanladı.

Bornova Anadolu Lisesi'nin korusunda Suriyeliler için anaokulu yaptırıldığına dair iddialar ortalığı karıştırdı. CHP lideri Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyu gündeme taşırken, AK Partili Eyyüp Kadir İnan da Soyer'e sert çıktı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise "Suriyelilere anaokulu yapmak için İzmir Bornova Anadolu Lisesinin korusuna kıyılıyor" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

ÖZGÜR ÖZEL KONUYU GÜNDEME GETİRDİ

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin korusuna Suriyeliler için anaokulu yaptırıldığı iddiaları gündem yarattı. Konuyla ilgili harekete geçen CHP lideri Özgür Özel, "Binlerce mensubundan biri olduğum Bornova Anadolu Lisesi ailesine bunu yaşatamazsınız. Bu hatadan derhal geri dönülmelidir. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı'nın, öğrencilerinin ve velilerinin yanında bu rezaletin karşısındayız. Gereği yapılacak" açıklamasını yaptı.

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin korusuna Suriyelilere anaokulu yapılıyor iddiası doğru değil

SOYER: MÜHÜRLENMESİ İÇİN İŞLEMLERİ BAŞLATTIK

Özel'in ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada "Bornova Anadolu Lisesi kampüsünde yapılan inşaatla ilgili yasal inceleme sürecimizi tamamladık. Yapılan inşaatın imar mevzuatı açısından eksik ve hataları olduğunu yerinde tespit ettik. İnşaatın ivedilikle mühürlenmesi için gerekli tüm işlemleri başlattık ve Bornova Belediyesi'ne mühürleme işlemini yerine getirmesi için resmi yazımızı ilettik." dedi.

AK PARTİLİ İNAN'DAN SERT YANIT: KENDİNİ GÖSTERME ÇABAN APAYRI BİR EZİKLİK

Bu açıklamanın ardından AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Soyer'e sert bir yanıt verdi. İnan, "Bir kere sen kimsin? Bu mühür senin haddine mi? Hepsini bir kenara koydum. 60 yaşını aşmış bir adamın fiyasko geçen bir 5 yılın ardından tekrar aday olabilmek için bir anaokulunu ve oradaki çocukları hedef alması kadar hazin ne olabilir? Özgür Özel'i etiketleyip"başkanım ben buradayım" diye kendini gösterme çabası apayrı bir eziklik. Allah selamet versin çok acıdım." ifadelerini kullandı.

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin korusuna Suriyelilere anaokulu yapılıyor iddiası doğru değil

"OKULUN SURİYELİLER İÇİN İNŞA EDİLDİĞİ İDDİASI GERÇEK DEĞİL"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından, bazı basın yayın organlarında yer alan "Suriyelilere anaokulu yapmak için İzmir Bornova Anadolu Lisesinin korusuna kıyılıyor" iddiasına ilişkin açıklama yapıldı.

İddianın doğru olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "İzmir'in Bornova ilçesinde Bornova Anadolu Lisesi arazisi içerisinde ve çevresinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İşitme Engelliler Özel Eğitim Okulu (Yık-Yap Projesi kapsamında yeniden inşa aşamasında) bulunmaktadır. Aynı arazi içerisinde yapımına başlanan 4 derslikli anaokulu projesi, İzmir'in 2023 il yapım programına tanımlı olup bölgedeki anaokulu ihtiyacından dolayı programa alınmıştır. Proje, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğünce onaylanmış, akabinde Bornova Belediyesinden ruhsat alınmıştır.

Yapımına başlanan söz konusu anaokulunun Suriyeliler için inşa edildiği iddiası tamamen gerçek dışı olup, vaziyet planına göre hiçbir ağaca da zarar verilmemiştir. Anaokulunun yapımı tamamlandığında, 200 okul öncesi öğrencisi, eğitim-öğretim faaliyetlerinden yararlanacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Anadolu Lisesi Tunç Soyer İzmir Eğitim Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Ali Yılmaz:

Hayatı yalan dolan bunların.

161
37
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

ne kadar utanmazsınaz bari destekli yalan atın.

94
26
yanıtYanıtla
esrefpasali:

4 derslikli anaokulu projesi, İzmir'in 2023 il yapım programına tanımlı olup bölgedeki anaokulu ihtiyacından dolayı programa alınmıştır. Proje, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğünce onaylanmış, akabinde Bornova Belediyesinden ruhsat alınmıştır. SUCLU IZMIR BUYUK SEHIR BELEDIYE BASKANI mi?

40
52
yanıtYanıtla
AGulden:

Yetkinondaysa simdiye kadar ne beklemis? Eger bornova belediyesinin yetkisindeyse niye muhurlerim diye ahkam kesiyor?

yanıt30
yanıt1
Hek Tor:

Biz alıştık artık iktidarın iddialara cevaplarına... Evet yani var diyorlarsa hayırdır yani yoktur, hayır yani yok diyorlarsa evettir yani vardır... NOKTA.

48
28
yanıtYanıtla
Hasan Yandik:

Hektor işinize gelmeyince kelime oyunları yapmayın, bunların ne mal olduğunu sizde biliyorsunuz ve bile bile bunlara oy veriyorsunuz yazık size tıpış tıpış verirler derken seni kastediyorlar sanırım sonra kim koyun kim kuzu kim ne bilmem yazık size de

yanıt2
yanıt1
Mehmet Mirdeslioglu:

La varya siz allah bir deyin ona bile şüpheli yaklaşırım

15
40
yanıtYanıtla
EkSeS:

Kendin bilmeyip onlarin agzina bakiyorsan, senin işin de zor :)

yanıt11
yanıt1
bekir yapici:

22 yilin sonunda söylenenle yapilani üfürmeyle yasananlari karsilastirdigimda ak parti Allah bir dese süpheye düser oldum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title