Haberler

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden peş peşe uyarılar! Şiddetli fırtına geliyor

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminine göre İstanbul'da kuvvetli fırtına görülmesi beklenirken kentin kuzey kesimlerinde de sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtına nedeniyle ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar yaşanabilir. İstanbul Valiliği de fırtınanın gece saatlerine kadar etkili olacağını hatırlatarak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Avrupa'da son yılların en sıcak günleri yaşanırken sıcak hava dalgasının Türkiye'yi de etkilemesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminine göre hava sıcaklıklarının yurdun güney doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 - 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. İstanbul'da ise kuvvetli fırtına nedeniyle vatandaşlara uyarılar yapıldı.

MARMARA VE EGE İÇİN FIRTINA UYARISI

Marmara'da rüzgarın 18 Temmuz Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Ege'de ise rüzgarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü gece saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği, kentte fırtına görülebileceğini hatırlatarak sosyal medya hesabından duyuru yayınladı. Valilikten yapılan açıklamada "Marmara Denizi'nde rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden peş peşe uyarılar! Şiddetli fırtına geliyor

ÜÇ BÜYÜK KENTTE SON DURUM

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un boğaz ve kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının; mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın Kuzey ve Kuzeydoğu(Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İstanbul Valiliği uyardı! Kentte fırtına ve sağanak yağışlar bekleniyor

Ankara : Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

İstanbul Valiliği uyardı! Kentte fırtına ve sağanak yağışlar bekleniyor

İzmir : Bölge geneli az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklığı 2 ila 3 derece azalacak. Rüzgar kuzey yönlerden orta kuvvette, kuzey ve kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtınamsı (40-60 km/sa) şiddette esecek.

İstanbul Valiliği uyardı! Kentte fırtına ve sağanak yağışlar bekleniyor

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sağanak Yağmur İstanbul Fırtına Ankara İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (2)

mahalle sakini:

Eko duymasın tatile çıkar.

1
0
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bu gün 18.07 gökyüzünde tek birvparça bulut yok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title