Haberler

İstanbul Üniversitesi'nin ziyaretçilere açılması tepki çekti

Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, İstanbul Üniversitesi'nin vatandaş ziyaretine açılmasına tepki gösterdi. Ziyaretçilerin amfilere kadar girdiğine dikkat çeken Demir rektörlüğe seslenerek, 'Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Oradaki gençlerimizin yarınlara umut olması için uygun eğitim alanının yaratılması ve korunması gerekmektedir. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne bu yanlış karadan dönmeleri için sesleniyorum. Öğrencilerinizin seslerine kulak verin. İstanbul Üniversitesi müze değildir' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, İstanbul Üniversitesi'nin vatandaş ziyaretine açılmasına tepki gösterdi. Ziyaretçilerin amfilere kadar girdiğine dikkat çeken Demir rektörlüğe seslenerek, "Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Oradaki gençlerimizin yarınlara umut olması için uygun eğitim alanının yaratılması ve korunması gerekmektedir. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne bu yanlış karadan dönmeleri için sesleniyorum. Öğrencilerinizin seslerine kulak verin. İstanbul Üniversitesi müze değildir" dedi.

Rektörlük kararı ile İstanbul Üniversitesi'nin kampüsü vatandaşlara açıldı. Alınan kararın ardından ziyaretçiler kampüsü doldurdu. Ders işlenirken gelen vatandaşlar amfilere girerek öğrencileri izledi.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir rektörlüğün verdiği kararı eleştirerek şöyle konuştu:

"MİLYONLARCA GÖÇMENİN OLDUĞU BİR ŞEHİRDE KAMPÜSLERİ HERKESE AÇMAK GÜVENLİ DEĞİL"

"İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, okulun tüm kampüslerinde kapıların herkes için ziyarete açıldığını duyurdu. Duyurunun ardından üniversite öğrencileri karara karşı çıktı. İstanbul Üniversitesi'nin bir müze değil okul olduğunu hatırlatan öğrenciler karardan dönülmesini talep etti. Öğrencilerin itirazlarına kulak tıkayan rektörlük uygulamayı sürdürdü. Bugün ise kampüse gelen ziyaretçiler ders işlenen amfilere kadar girdi, kapıda dikilerek öğrencileri izlemeye başladı. Hatta bazıları amfide dolanarak dersin ve öğrencilerin fotoğraflarını çekti. Öğrenciler fotoğraflarının çekilmesine tepki gösterirken gelen ziyaretçiler oralı bile olmadı. İstanbul Üniversitesi her şeyden önce bir eğitim kurumudur. Orası müze değil sirk değil. Okul yönetimi her önüne geleni içeri alarak gençlerimizin güvenliğini tehlikeye atıyor. Milyonlarca mültecinin, göçmenin cirit attığı bir şehirde, gençlerimizin eğitim gördüğü alanların halka açılması, bu gençlerin güvenliğinin tehlikeye atılmasıdır. Yaşanacak olası bir güvenlik ihlalinde rektörlük nasıl hesap verecek."

Ziyaretçilerin amfilere kadar girdiğine dikkat çeken CHP'li Demir bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi:

REKTÖRLÜĞE SESLENDİ

"Aynı zamanda bu karar ile öğrencilerin eğitim hakları da ihlal ediliyor. Bugün rektörlüğün vermiş olduğu bu yanlış karar ile her önüne gelen İstanbul Üniversitesi kampüslerine girebiliyor. Böyle bir ortamda nasıl verimli eğitim sağlanabilir. Amfilere giren ziyaretçiler öğrencilerin fotoğraflarını çekmiş. Öğrenciler bu durumdan oldukça rahatsız. Bu alenen taciz. Üniversiteliler sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Oradaki gençlerimizin yarınlara umut olması için uygun eğitim alanının yaratılması ve korunması gerekmektedir. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne bu yanlış karadan dönmeleri için sesleniyorum. Öğrencilerinizin seslerine kulak verin. İstanbul Üniversitesi müze değildir!"

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Milletvekili Deniz Demir Ankara Güvenlik Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title