Haberler

İsrail'den silah sevkiyatını durduran ABD'ye tehdit: Esir takası müzakerelerini tehlikeye atabilir

Güncelleme:

Refah saldırısını onaylamayan ABD İsrail'e 7 Ekim'den bu yana ilk kez silah sevkiyatını durdurma kararı alırken, Tel Aviv yönetimi ABD'yi üstü kapalı tehdit etti. İsrailli yetkililer, söz konusu kararının esir takası müzakerelerini tehlikeye atabileceği konusunda ABD'yi uyardı. İsrail, Biden yönetimine, "Derin hayal kırıklığı yaşıyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

İsrailli üst düzey yetkililerin, Tel Aviv'e silah sevkiyatını durdurma kararının esir takası müzakerelerini tehlikeye atabileceği konusunda ABD'yi uyardığı belirtildi.

ABD'NİN KARARI İSRAİL'İ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

ABD'de yayın yapan "Axios" haber sitesine göre, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin geçen hafta İsrail'e gönderilecek ABD yapımı mühimmat sevkiyatını durdurması Tel Aviv yönetiminde endişeye neden oldu. Konuya vakıf iki kaynağa göre, İsrailli üst düzey yetkililer, İsrail'e silah sevkiyatını durdurma kararından dolayı Biden yönetimine "derin hayal kırıklığı" yaşadıklarını bildirdi.

"ESİR TAKASI MÜZAKERELERİNİ TEHLİKEYE ATABİLİR"

Yetkililer ayrıca, silah sevkiyatının durdurulması kararının esir takası müzakerelerini tehlikeye atabileceği konusunda Washington yönetimini uyardı. Kaynaklara göre, İsrailli yetkililer, ABD'li muhataplarına sadece silah sevkiyatının askıya alınma kararından değil, aynı zamanda konunun medyaya sızdırılmasından da rahatsızlık duyduklarını iletti.

İsrailli yetkililer, silah sevkiyatının durdurulmasının esir takası müzakerelerini tehlikeye attığını ABD'ye bildirdiİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

ABD, İSRAİL'E SİLAH SEVKİYATINI DURDURDU

Amerikan medyasında yer alan, adı açıklanmayan bazı ABD'li yetkililere dayandırılan haberlerde, ABD'nin İsrail'e bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğu ve sürecin Refah'taki gelişmeler kapsamında değerlendirildiği belirtilmişti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bugün İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğruladı.

Austin, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı düzenlemesini istemediklerini, bu konudaki net mesajlarını Tel Aviv'deki muhataplarına aktardıklarını ve Biden yönetimi olarak bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi. Austin, " İsrail'in kendini savunma araçlarına sahip olduğundan emin olmaya devam edeceğiz. Ancak şu anda Refah'taki gelişmelerin seyri bağlamında yakın zamanda ( İsrail'e) gönderilecek güvenlik desteği sevkiyatlarını değerlendiriyoruz. Mevcut durumu değerlendirirken içinde yüksek miktarda mühimmat barındıran bir sevkiyatı durdurduk." dedi.

İsrailli yetkililer, silah sevkiyatının durdurulmasının esir takası müzakerelerini tehlikeye attığını ABD'ye bildirdiABD Başkanı Joe Biden

ABD YÖNETİMİ REFAH'A KARA SALDIRISINA KARŞI

Biden yönetimi, İsrail'in Refah'ta sivilleri korumaya yönelik gerçekçi bir plan içermeyen herhangi bir kapsamlı kara saldırısına karşı çıkıyor. Biden ve Batılı yetkililerin, Refah'a yönelik olası kara saldırısının daha çok sivil ölümüne ve insani krizin büyümesine neden olacağı uyarılarına rağmen Netanyahu, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırının yapılacağını duyurmuştu.

İSRAİL, REFAH SALDIRISINI BAŞLATTI

İsrail ordusu, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah bölgesine dün kara saldırısı başlatarak Gazze'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu. Refah'ın doğusundaki kara saldırıları devam ederken İsrail ordusu sık sık bölgeye hava saldırıları düzenliyor.

İsrailli yetkililer, silah sevkiyatının durdurulmasının esir takası müzakerelerini tehlikeye attığını ABD'ye bildirdi

100'E YAKIN NOKTAYA HAVA SALDIRISI

İsrail'in geçtiğimiz pazartesi günü Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik saldırıları devam ederken, İsrail ordusu operasyona dair görüntüleri yayınladı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, pazartesi gününden bu yana Refah'ta 100'e yakın noktaya hava saldırısı düzenlendiği aktarılarak, bölgedeki binalara baskınlar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, çıkan çatışmalarda 30'a yakın Hamas üyesinin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

İsrail'den silah sevkiyatını durduran ABD'ye tehdit: Esir takası müzakerelerini tehlikeye atabilir

Öte yandan, ABD Kongresi'nde Demokrat Partili 88 üye, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik insani yardımları kasten engellediğine dair inandırıcı iddialar bulunduğunu belirterek, Biden'a ABD yasalarına göre İsrail'e yapılan yardımları yeniden gözden geçirme çağrısında bulunmuştu.

İsrail'den silah sevkiyatını durduran ABD'ye tehdit: Esir takası müzakerelerini tehlikeye atabilir

Kaynak: AA / Güncel

Tel Aviv İsrail Refah Savunma Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (18)

Ben bilmemm:

Adamım Netentahu... Disiplinli , kararlı, gözüpek , cesur ve korkusuz....

17
349
yanıtYanıtla
Feyza Sağlam:

Allah ahirette onunla haşreylesin

yanıt283
yanıt6
Ben bilmemm:

Feyza , senide bekleriz aramıza..

yanıt7
yanıt200
Ramiz Bey:

Dikkat et taktir ettiğin Netenyahu sana parmak atmasın.

yanıt168
yanıt5
İSKOÇYALI:

Netanyahu'yu sevmek, savunmak terör örgütlerini sevmek ve savunmaktır çünkü özünde, zihniyet olarak Netanyahu ve terör örgütleri aynıdır.

yanıt14
yanıt1
Yiğido:

Sen kanını tahlil ettir insan kanı çıkmayacağına emin ol

yanıt134
yanıt2
Kenan Deniz:

la galibe illallah...

183
9
yanıtYanıtla
A Kılıç:

Allah galip de gazzeliler mağlup o ne olacak?

yanıt0
yanıt0
İzmarit:

israil ingiltere birdir. amerika onların kölesidir.

1
0
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Biden ile Netahyahu kavgası Davaro filminde ki Sülo ile Memo düellosuna benzer. sarıl silahına memo, önce sen buyur, rica ederim önce sen buyur.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title