Haberler

İsrail ordusu, Gazze'deki parlamento binasını patlatarak yıktı

Güncelleme:

Kadın, çocuk demeden sivilleri katleden işgalci İsrail ordusunun Gazze'deki insanlık suçlarına bir yenisi daha eklendi. Gazze'yi işgal planını devreye sokan İsrail askerleri, bu kez de şeridin kuzeyinde yer alan Gazze'deki parlamento binasını patlatarak yıktı.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan parlamento binasını patlatarak yıktığı bildirildi. İsrail medyası, parlamento binasının patlatılarak yıkıldığı anlara dair görüntüleri paylaştı.

GAZZE'DEKİ PARLAMENTO BİNASINI YIKTILAR

İsrail basınının paylaştığı videoda, parlamento binasının büyük bir patlamayla yıkıldığı, havaya yoğun toz bulutlarının yükseldiği görülüyor. İsrail ordusundan parlamento binasının patlatılmasına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki parlamento binasını patlatarak yıktı

BİNAYI İŞGAL ETMİŞLERDİ

Öte yandan Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren işgalci İsrail güçlerinin bölgedeki parlamento binasını işgal ettiği bildirilmişti.

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki parlamento binasını patlatarak yıktı

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı operasyon düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda da 48 İsrail askeri öldürüldü. İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki parlamento binasını patlatarak yıktı

GAZZE'DEKİ CAN KAYBI KORKUNÇ BOYUTLARDA

Gazze'deki hükümete göre 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 4 bin 650'sini çocuk ve 3 bin 145'i kadın olmak üzere 11 bin 320 kişi öldürüldü. Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti.

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki parlamento binasını patlatarak yıktı

LÜBNAN SINIRI DA HAREKETLİ

İsrail ordusu ile Lübnan topraklarında bulunan Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA / Güncel

Parlamento İsrail Çocuk Gazze Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title