Haberler

İpek Kağıt'tan Üçlü Atılım

Güncelleme:

Türkiye temizlik kağıdı sektörünün lideri İpek Kağıt, kuruluşunun 45. yılında 300 milyon TL’lik yatırımla kapasitesini yüzde 65 artırmaya ve Kazakistan’da inşası süren yeni tesisleri ile bölgesel gücünü pekiştirmeye hazırlanırken, Selpak markası ile de “kişisel medikal hijyen” kategorisine iddialı bir giriş yapıyor. 
 
45 yıldır Türkiye temizlik kağıdı sektörünün lideri olan İpek Kağıt, uluslararası pazarlarda güçlü bölgesel bir oyuncu haline gelme vizyonu doğrultusunda, üç büyük yatırımı peşpeşe hayata geçirmeye hazırlanıyor. Toplam 300 milyon TL’lik yatırımla Manisa ve Kazakistan’da yeni tesisler kurarak üretim kapasitesini artıracak olan İpek Kağıt, üçüncü olarak da Selpak markası ile yeni bir kategoride liderliğe koşacak. 50 ülkeye ihracat yapan İpek Kağıt ; üretim, teknoloji ve pazarlama alanında yapacağı yeni yatırımlarla, beş yıl içerisinde yurtdışında dört kat büyümeyi ve toplam cirosunu ikiye katlamayı hedefliyor.
 
 
Sertaç Nişli: “ İpek Kağıt yurt dışında 4 kat büyüyecek”
 
İpek Kağıt’ın yeni yatırımlarını açıkladığı toplantıda konuşan İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, 2012 yılının İpek Kağıt için bir dönüm noktası olduğunu ve yabancı ortaklığın sonra ermesinin ardından yüzde 100 Eczacıbaşı kuruluşu olarak atağa kalktıklarını belirterek şunları söyledi:
 
“2012’den beri İpek Kağıt’ın ve markalarının potansiyelini daha yukarılara taşıma hedefiyle; yeni ürünlerle, yeni pazarlara açılma yolunda çalışmalarımızı hızlandırdık. Geçtiğimiz iki yılda hızlı bir büyüme ivmesi yakaladık, ihracatımızı beş kıtada 50 ülkenin üzerine çıkardık. Önümüzdeki beş yılda ise aynı ivmeyle yurt dışında dört kat büyürken, yurtiçi ve yurtdışı toplam ciromuzu ikiye katlamayı hedefliyoruz. Uluslararası pazarlarda markalaşma konusunda amiral gemimiz Selpak’a çok güveniyoruz. Sadece ürün ihracatı yaparak değil, tüketici araştırmasından ürün geliştirmeye bütünsel bir pazarlama yaklaşımıyla seçtiğimiz pazarlarda liderliği hedefliyoruz.”
 
 
Nişli sözlerine şöyle devam etti: 
“Önümüzdeki dönemde büyümemizin kaynağı yeni coğrafyalar olacak. Mevcut pazarlarımız olan Kafkasya ve Orta Asya pazarlarının yanı sıra Balkanlar, Doğu Avrupa ve Orta Doğu ağırlıklı olmak üzere yeni hedef pazarlara odaklanacağız. Yaptığımız çalışmalarla Kafkasya ve Kazakistan pazarlarında Selpak markamızla en yüksek marka bilinirliğine ve segmentimizde lider konuma ulaştık. Üstün kaliteli ve yenilikçi ürünlerimizle hedef pazarlarımızda da kısa sürede ilk üç oyuncudan biri olmayı ve önümüzdeki 10 yıllık dönemde 20 ülkede Selpak ile lider konuma ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda Yalova, Manisa ve Kazakistan’daki üretim tesislerimizde tam kapasite ile çalışıyoruz. Hızlı büyüme planlarımız önemli bir ek kapasite ihtiyacı doğuruyor. Temizlik kağıdı kapasite ihtiyacını karşılamak ve kişisel hijyen alanında yeni kategorilerle büyümek üzere, üç yeni yatırım yapıyoruz.”
 
 
 
 
ÜÇ KOLDAN YATIRIM HAMLESİ
 
 
• Manisa’da kurulacak yeni kağıt üretim tesisi kapasiteyi yüzde 65 artıracak: 
Manisa’da kurulacak yeni kağıt üretim tesisi, İpek Kağıt’ın üretim kapasitesini yüzde 65 artışla, yıllık 110 bin tondan 180 bin tona çıkaracak. En yeni ve ileri teknolojilerin kullanılacağı yeni tesis 2015’in ikinci yarısında üretime başlayacak. Ana tedarikçi olarak Valmet firmasının seçildiği bu yatırımın en önemli bölümünü oluşturan Advantage DCT 200TS model yeni kağıt makinesi, 5,60 metre genişliği ve 2200 m/dakika hızıyla, üretim kapasitesi artışının en önemli ayağı olacak.
 
 
• Astana’da inşa edilen yeni ve modern tesisler bölgesel gücü pekiştirecek: 
İpek Kağıt sadece Türkiye’de yatırım yapmayacak, ikinci yatırımını Orta Asya’daki liderlik hedefi doğrultusunda Kazakistan’da gerçekleştirecek. Almati’deki fabrika, başkent Astana’da inşa edilecek modern tesislere taşınacak. 2015 yılında tamamlanacak olan yeni fabrika, üretim kapasitesini artırırken modern teknolojisiyle maliyetleri de düşürecek. Yeni tesisler, Orta Asya operasyonunun uzun vadede genişlemesine de olanak sağlayacak.  Üstün ürün kalitesi ile Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan başta olmak üzere bulunduğu pek çok pazarda Selpak markasıyla sınıfında lider olan İpek Kağıt, önümüzdeki 10 yılda liderliğini bölgedeki 20 ülkeye yaygınlaştırma hedefiyle çalışacak. 
 
 
 
• Selpak ile yeni bir kategori: 
İpek Kağıt üçüncü yatırımını ise amiral gemisi Selpak ile yeni bir kategoriye girmek için yaptı. Türkiye’nin “Kişisel Hijyen” markası Selpak ile “Kişisel Medikal Hijyen” kategorisine güçlü bir şekilde giriş yapacak olan İpek Kağıt, tüketicilerine hijyen ve konforu birlikte sunacak. İdrar kaçırma (inkontinans) sorununa özel olarak tasarlanan ürünler ve medikal bakım sağlayan tamamlayıcı ürünlerle Selpak bu kategoride de liderliğe oynayacak.  Belbantlı yetişkin bezi, mesane pedi, mesane gardı, yatak koruma örtüsü, vücut temizleme havlusu, perine bölgesi temizleme havlusu ve saç yıkama bonesinden oluşan tam bir portföy ile yeni kategoride yol alınacak. 

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kazakistan İpek Kağıt Selpak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title