Haberler

İntikam Cinayetinin Sanıkları Hakim Karşısında

Adana'da intikam amacıyla pusu kurarak 22 yaşındaki Halil Açıkgöz'ü öldüren 8'i kardeş 10 sanık tasarlayarak öldürme ve azmettirme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.

Adana'da intikam amacıyla pusu kurarak 22 yaşındaki Halil Açıkgöz'ü öldüren 8'i kardeş 10 sanık tasarlayarak öldürme ve azmettirme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Katil zanlısı suçunu itiraf ederken diğer kardeşler olayla ilgilerinin olmadığını savundu.

Halil Açıkgöz ile Ramazan Kaskat arasında 2014'ün aralık ayında çıkan bir kavgadan dolayı husumet başladı. Bir süre sonra uyuşturucu madde ticaretinden gözaltına alınan Halil Açıkgöz, denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı ve mahkeme kararıyla Yüreğir Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. İddiaya göre 17 Eylül'de en büyüğü 35 en küçüğü ise 21 yaşında olan Ramazan, Ahmet, Erdal, Cengiz, Özcan, Serdar, Musa ve Bayram Kaskat kardeşler ile kuzenleri Hakan Akbulut ve çalışanları Ümit Karaoğlan husumeti görüşmek için bir araya geldi. Halil Açıkgöz'ü öldürmeye karar veren şüpheliler, plan yapıp cinayette kullanacakları bir otomobil kiraladı. Ramazan, Erdal ve Bayram Kaskat, Hakan Akbulut'un kullandığı 01 BIV 39 plakalı otomobille 18 Eylül'de Açıkgöz'ün çalıştığı şantiyeye geldi. Bu sırada öğle yemeği için motosikletiyle yola çıkan Halil Açıkgöz'e Ramazan Kaskat araç içerisinden av tüfeğiyle ateş açtı. Açıkgöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, yakalanan Ramazan ve Ahmet Kaskat ile Hakan Akbulut tutuklandı.

'ELİNİ BELİNE ATINCA TELAŞLANDIM'

Ramazan, Erdal ve Bayram Kaskat ile Hakan Akbulut hakkında iştirak halinde tasarlayarak öldürme suçundan Ahmet, Cengiz, Özcan, Serdar ve Musa Kaskat ile Ümit Karaoğlan hakkında ise azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına katılan katil zanlısı Ramazan Kaskat, öldürdüğünü itiraf ettiği Halil Açıkgöz ve arkadaşları tarafından sürekli tehdit edildiklerini ve zaman zaman da araçlarının kurşunlandığını ileri sürüp savunmasında şöyle dedi:

"Olay günü kuzenim Hakan Akbulut ile birlikte alış veriş merkezine gitmek için yola çıktık. Bu sırada husumetimiz olan şahısların adamları olan motosikletli 2 kişinin bizi takip ettiğini gördüm. Aracı kullanan kuzenimi ara sokaklara yönlendirerek bizi takip eden motosikletten kurtulduk. Daha sonra Halil Açıkgöz motosikletle arkamızda geldi. Bir şeyler söylüyordu. Ben de aracı kullanan kuzenime yavaşlamasını söyledim. Halil, elini beline atınca panikleyip av tüfeğiyle ateş ettim. Herhangi bir şekilde aile olarak bir araya gelip Halil'i öldürme konusunda konuşmadık."

Diğer sanıklar ise husumetten dolayı sürekli tehdit edildiklerini belirterek suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ahmet Kaskat'ın tahliyesine karar verirken duruşmaya gelmeyen Erdal ve Serdar Kaskat hakkında yakalama kararı çıkarıp duruşmayı erteledi.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Açıkgöz Ahmet Erdal Eylül Politika Güncel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title