Haberler

DBP İl Başkanı, belediye binasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirilmesini istedi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Güncelleme:

DBP İl Başkanı Mehmet Sekman ve beraberindekilerin, seçimlerin ardından Iğdır Belediyesi'ne gelerek içerideki memurlara tehditler savurduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek için talimat verdiği ortaya çıktı. Yaşanan olayların ardından Iğdır Valisi Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullanarak suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Mehmet Sekman'ın, Iğdır Belediyesi'ne gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek için talimat verdiği ortaya çıktı. Sekman'ın belediye binasına gelerek memurları tehdit edip gözdağı verdiği ve DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk ve kızı Berivan Selçuk'un da dahil olduğu kişilerle belediye binasında toplantı yaptığı öğrenildi. Iğdır Valisi Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullanarak suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

IĞDIR VALİSİ: KENTTE PROVOKASYON YAPILMAK İSTENİYOR

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda kentte enteresan şekilde provokasyon faaliyetler yapılmak istendiğini, tahrik için duvarlara yazılar yazıldığını, kamu görevlilerine ilişkin hakarete varan bazı olaylar yaşandığını söyledi. Terör ve suç örgütleri ile bu örgütlere üye olan kişilerle hukuk karşısında mücadeleye devam edeceklerini anlatan Turan, "Iğdır'ın güvenliğini, huzurunu, birlik ve beraberliğini, kardeşliğini kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Kamunun itibarını her düzeyde hukuk karşısında koruyacağız." dedi.

DBP İl Başkanı, belediye binasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirme talimatı verdi

"BİNAYA GİRİP MEMURLARI TEHDİT ETMİŞLER"

Vali Turan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Iğdır Belediyesinde yaşananlara dikkati çekerek, "En son enteresan bir hadise yaşadık, Iğdır kamuoyuyla buradan paylaşıyorum. Bununla ilgili de Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. 2 Nisan Salı günü saat 08.45 ile 10.15 arasında halen belediye başkan vekili olarak uhdemde bulunan belediye binasına gelen Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Mehmet Sekman, belediyede açığa aldığım Bilgi İşlem Müdürü Tekin Severli ve iki belediye personelini yanına alarak başkanlık makamı başta olmak üzere tüm binayı dolaşmışlar. Memurlarımızı tehdit etmişler, gözdağı vermişler ve atamayı düşündükleri başkan yardımcıları için odaların düzenlenmesine karar vermişler. Böyle bir haksızlık yapmışlar, üzülerek dün gece öğrendim. Bu konuda da gereken çalışmaları başlattık ve soruşturmayı da açtık." dedi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN FOTOĞRAFINI İNDİRİLMESİNE YÖNELİK TALİMAT VERMİŞLER"

Turan, başkanlık makam odasına giren Sekman ve Severli'nin devlet büyüklerine karşı beyanlarda bulunduğunu ifade ederek, "Biz bunu savcılığımıza ilettik, kamera kayıtlarımızı gönderdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını indirmeye yönelik talimat vermişler. Başkanın talimatı bu deyince orada bizim bina sorumlumuz net bir şekilde bunlara cevap vererek böyle bir şeyin olamayacağını, şu an belediye başkanının, Başkan Vekili Ercan Turan olduğunu ve bu tür şeylerin hoş olmadığını beyan etmiş." sözleriyle yaşananları anlattı.

DBP İl Başkanı, belediye binasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirme talimatı verdiIğdır Valisi Ercan Turan

"HİÇ KİMSENİN RACON KESMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Vali Turan, "Daha sonra bu insanlar belediyede açığa aldığımız bilgi işlem müdürünün odasına gitmiş. Burada DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk ve kızı Berivan Selçuk'un da dahil olduğu yaklaşık yirmi dakikalık toplantı yapmışlar. Bu toplantının içeriğiyle ilgili tespitlerimizi daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağız. Iğdır ilinde hiç kimsenin racon kesmesine, memurları, kamu görevlilerini ve insanları tehdit etmesine, devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda da Cumhuriyet Savcılığımıza şikayetçi olunmuş, bunlarla ilgili adli süreç başlatılmıştır. Hukuk karşısında kimin ne suçu varsa bu noktada hesap vereceğini ve bunun en yakın takipçisinin de bizim olacağımızı buradan kamuoyuyla paylaşıyorum." diye konuştu.

OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Basın mensuplarıyla paylaşılan güvenlik kamerası görüntülerinde, Sekman ve Severli'nin odaları dolaşmalarının ardından Bilgi İşlem Müdürlüğünde, sonradan binaya gelen DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk, kızı Berivan Selçuk ve belediyede görevli 3 memur ile toplantı yaptığı görülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Iğdır Belediyesi Ercan Turan Iğdır Yerel Haberler Suç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500

Yorumlar (49)

İsmail oruç :

Erdoğanı seversiniz sevmezsiniz ama bugün bu ülkenin cumhur başkanı bugün erdoğanın resmi yarın Atatürk'ün resmi derler.

669
108
yanıtYanıtla
Atilla Orhan:

Atatürk bu ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı Tayyip sadece ülkenin 12. Cumhurbaşkanı ve hangi Cumhurbaşkanı partisi için oy istemiş, Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı sorumluluğu bilmeli öyle onu bunu terörize ederek Cumhurbaşkanı olunmuyor. Ayrıca kendisi seçim döneminde bu şekilde partisi için oy isterse gelen karşı tarafta bu şekilde hareketler gösterebilir.

yanıt117
yanıt200
Toroman Kutlug:

Atilla Orhan CUMHURBAŞKANI Yönetim sistemi degiştirileli on seneye yaklastı. Galiba sen hâlâ uyuyorsun birader

yanıt79
yanıt17
Şükrü:

Atilla Orhan; hangi devirde yaşıyorsunuz. Cumhurbaşkanını halk seçiyor, genel seçimde Kılıçdaroğlu’da parti başkanı olarak seçime gitti. Kazansaydı yine parti başkanı olarak cumhurbaşkanlığı görevi yapacaktı.

yanıt45
yanıt9
Atilla Orhan:

Ben fikrimi söylüyorum birşeyin yapılması onun doğru olduğu anlamina gelmez. Cumhurbaşkanı seçimlerinde Kılıçdaroğlu kazansaydi parlamenter sisteme geri dönüş yapilacakti. Zaten sistemin yanlış olduğunu yaşayarak görüyoruz. Tek kişiye bu kadar yetki verildi etkisi ocaktaki tencereye oldu.

yanıt13
yanıt23
Bordo Bere:

BU ÜLKEDE ASILACAK TEK RESIM ATATÜRKÜN RESMIDIR

248
451
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

BENDE DERİMKİ

yanıt14
yanıt16
Zübeyir Kıvrak:

BENDE DERİMKİ RESİM ASMAK YERİNİ BU ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLERİ ORANIN MEYDANINDA ASMAK LAZIM...

yanıt121
yanıt22
Zübeyir Kıvrak:

ATATÜRK RESMİNİ ASMAKLA VEYA MEYDANLARA ATATÜRK BÜSTÜ DİKMEKLE HİZMET VERİLMİŞ OLMUYOR ATATÜRK'Ü ÖN PLANDA TUTMAK İÇİN HİZMET ETMEK ÇALIŞMAK LAZIM ATATÜRK " TÜRK ÖĞÜN,CALIŞ GÜVEN" DEDİ MAKAMLARA RESİM ASIN MEYDANLARA HEYKEL DİKİN DEMEDİ...

yanıt117
yanıt12
Toroman Kutlug:

Zaten asılı körmüsün

yanıt12
yanıt4
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title