Haberler

Yeni HSYK'dan 'Balyoz' Gibi Kararname

Güncelleme:

HSYK'nın yeni kararnamesiyle 888 hakim ve savcı atandı. Görev yeri değiştirilenler arasında Hrant Dink, Ergenekon, Balyoz, Şike gibi davaların hâkim ve savcıları da var.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yeni kararnamesi kurumun resmi internet sitesinden açıklandı. Yeni HSYK'nın "Tasfiye kararnamesi"yle 784'ü adli, 104'ü idari yargı olmak üzere toplam 888 hakim ve savcı atandı. Önemli soruşturmaları yürüten çok sayıda hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. Görev yeri değiştirilen kişiler arasında Türkiye'nin yakın tarihine geçen Hrant Dink, Ergenekon, Balyoz, Şike gibi davaların hâkim ve savcıları da var.

BALYOZ VE DİNK HAKİMİNE TENZİLİ RÜTBE

Hrant Dink davası hâkimi Rüstem Eryılmaz ve Balyoz davasına bakan mahkemenin başkanı Ömer Diken rütbeleri düşürülerek İstanbul dışı görevlere atandı. Rüstem Eryılmaz Şanlıurfa Hâkimliği'nde, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan alınan Ömer Diken ise Uşak Hâkimliği'nde görev yapacak.

ODA TV DAVASININ HAKİMİ DE KARARNAMEDE

Balyoz soruşturmasını başlatan Savcı Bilal Bayraktar Gaziantep'e, Balyoz savcısı Ali Haydar Kırşehir'e, futbolda şike davasının savcısı Mehmet Berk Balıkesir'e, Oda TV davasının hâkimi Hikmet Şen ise Van'a atandı.

ŞİKE DAVASININ SAVCISI DA GİTTİ

Daha önce HSYK yaz kararnamesiyle Küçükçekmece Başsavcı Vekilliği görevinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na düz savcı olarak atanan Şike Davası savcısı Mehmet Berk, Balıkesir Cumhuriyet savcısı olarak atandı.

ERGENEKON'U DEVRALAN MAHKEME BAŞKANI EDİRNE'YE

Ergenekon davasını devralan mahkemenin başkanı Hakan Günay Edirne'ye atanırken, Gazeteci Ahmet Şık'ın kitabını toplatan Hâkim Mehmet Karababa'nın görev yeri değişti.

Poyrazköy, Ergenekon, Balyoz davalarında tartışmalı tutuklama kararları veren ve Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" kitabı hakkında toplatma kararı veren hakim Mehmet Karababa, Küçükçekmece Hakimliğinden Mersin Hakimliğine gönderildi.

HAKAN FİDAN'I İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI ERZURUM'A ATANDI

7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, KCK soruşturması kapsamında bazı diğer MİT görevlileriyle beraber ifadeye çağıran dönemin özel yetkili savcısı Sadrettin Sarıkaya, Erzurum'a tayin edildi. Sarıkaya, Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılmasının ardından Anadolu Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapıyordu.

SELAM-TEVHİD'İ BAŞLATAN SAVCI SİVAS'A GÖNDERİLDİ

Selam-Tevhid örgütü soruşturmasını başlattığı belirtilen savcı Adnan Çimen Sivas'a tayin edildi. Çimen Büyükçekmece C.Savcısıydı.

ASKERİ CASUSLUĞA BAKAN MAHKEMENİN BAŞKANI TORBALI'YA

İzmir Askeri Casusluk davasına bakan mahkemenin başkanı Atilla Rahman'ın da yeri değişti, Rahman Torbalı'ya atandı.

CEMAATE YAKIN ADAYLAR İSTANBUL DIŞINA

Cemaate yakın bir isim olduğu öne sürülen HSYK bağımsız adaylarından Yeşim Sayıldı ve eşi Selami Sayıldı da İstanbul dışına atandı.

74 İLDE DEĞİŞİM

Uşak, Manisa, Aksaray, Sakarya, Kütahya, Düzce, Kırşehir, Yalova, Tokat, Sinop, Kırklareli, Kars, Muş, Ağrı, Gümüşhane gibi illerin de başsavcıları değişti.

BAŞSAVCILAR DÜZ SAVCI OLDU

Toplamda 74 il ve ilçenin Başsavcısı değişti. Başsavcıların büyük çoğunluğu tenzili rütbe alarak düz savcı oldu.

ANKARA BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Bekir Raif Aldemir, İzmir Savcılığı'na atandı. Manisa Başsavcısı Durdu Kavak, Uşak Savcılığı'na atandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Fehmi Tosun atandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili görevini yürüten Harun Kodalak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Berk Hrant Dink Balıkesir Kırşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (66)

BEŞİKTAŞ''LI:

888 DEĞİL, 8888 SAVCININ YERİ DEĞİŞSE NE OLACAK Kİ. GERÇEKTEN BU ÜLKEDE HUKUK OLDUĞUNA İNANAN GERİZALILAR VAR MI? HİÇBİR ZAMAN OLMADIĞI GİBİ. HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ DEĞİL AMA ÜSTÜNLERİN HUKUKU VAR. VAH VAH YAZIK GÜNAH. . .

37
12
yanıtYanıtla
akifmobilWeb@haberler.com:

Bu tayyibin yatcak yeri yok.baş belası oldu bu ülkeye

24
22
yanıtYanıtla
anaconda:

Arkadaslar. . Bu Sürülen Görevden Alinanlar Cemaatin Savcilari Hakimleri. Ben Almanyada Yasiyorum, Cemaate Katildigin Zaman Seni Soyup Sogana Ceviriyorlar. . Ergenekon Adi Altinda sorusturma Baslattilar, Adamin Hic sucu Yok 7-8 Sene Hapiste Yatti. . Bunlar Paralel Yapinin Savcilari Hakimleri, Bakin Bu Savcilari Hakimleri En Fazla Savunan Kanal STV , Paralel Yapinin ispaati. . Saygilar Sevgiler

23
20
yanıtYanıtla
A. kutusu p. Mobil-IOS:

Akp savcilari ve hakimleri karar veremez hale getirdi.

23
18
yanıtYanıtla
kalli:

oynayın bakalım adaletle sizede lazım olacak az kaldı

21
20
yanıtYanıtla
ahmetmobilWeb@haberler.com:

Bölünme yasal olacak apo çıkacak kürdistan kurulacak hazırlık yapılıyo

19
21
yanıtYanıtla
A. kutusu p. Mobil-IOS:

Akp savcilari ve hakimleri karar veremez hale getirdi.

19
20
yanıtYanıtla
serdarmobilWeb@haberler.com:

Diktatör iş başına. Zannediyoki kasetleri. 17 aralığı unutturcak..bi gün onlarin hesabını vetcen Allaha

21
17
yanıtYanıtla
Osman akkoyunmobilWeb@haberler.com:

Güzel şeyler oluyor devamını bekleriz

23
14
yanıtYanıtla
serdarmobilWeb@haberler.com:

Ülke Şamar oğlanina döndü

29
7
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title