Haberler

"Hiçbir Olay Kardeşliğimizi Zedeleyemez"

Bakan Yazıcı, Siirt Pervari saldırısında şehit olan 6 askere rahmet ve yakınları ile Türk milletine başsağlığı diledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, PKK'lı teröristlerin Siirt'in Pervari İlçesi'nde saldırısında şehit olan 6 askere rahmet ve yakınları ile Türk milletine başsağlığı diledi. Yazıcı, "Millet olarak üzüntülüyüz. Nasipsizler, katiller askerlerimizi şehit ediyor. Bizim en büyük zenginliğimiz hiçbir ayrım yapmadan kardeşliğimizdir. Hiçbir olay hiçbir olay, hiçbir eylem, bizim kardeşliğimizi zedeleyemez" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanlığı'nın 3'üncü Olagan Kongresi ile Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesi'ndeki Belediye hizmet binası ve Aile Sağlık Merkezi'nin hizmete açılış törenine katılmak üzere geldiği Nevşehir'de ilk olarak Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret etti. Nevşehir Müze Müdürü Göreme Açık Hava Müzesi'nde restorasyon çalışmalarını devam eden Tokalı Kilise'yi gezen Yazıcı, Müze Müdürü Gülyaz'dan bilgiler aldı.

Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de katıldığı ziyarette, Yazıcı daha sonra Göreme Açık Hava Müzesi'ndeki Karanlık Kilise'yi gezdi. Kayadan oyma kiliseleri ziyaret etmek için Kanada'dan gelen bir turist grubunu da selamlayan Yazıcı, Göreme Açık Hava Müzesi önünde Yunanlı bir turist grubu ile de kısa sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zelve Paşabağları'nda da kısa bir gezi yapan Yazıcı'ya gazeteciler, BDP milletvekillerine yönelik olarak yaptığı, "Ya milletin verdiği vekaleti yerine getirirsin ya da istifa eder çekilirsin. ya da hukukun gereği işler azil süreci başlar" açıklamanın ardından Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın kendisini hedef alan 'Lan'lı açıklamalarına karşı nasıl bir değerlendirmede bulunacağını sormaları üzerine, "Bu konuda detaylı bir bilgiye sahip değilim. Bununla ilgili olarak detaylı bilgi aldıktan sonra açıklama yapacağım" diye konuştu.

Daha sonra Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Modern Pazaryeri'nde de incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın Olağan Kongresi'nin yapılacağı Ticaret Borsası'ndaki salona geçti.

Siirt Pervari'de saldırı sonrasında şehit askerlere rahmet ve geride kalan yakınları ile Türk milletine başsağlığı dileyen Bakan Yazıcı, bu eylemleri nitelemede kelime bulmakta güçlük çektiğini belirtti. Yazıcı, şunları söyledi:

"Millet olarak üzüntülüyüz. Nasipsizler, katiller askerlerimizi şehit ediyor. Bu eylemleri nitelemekte gerçekten kelime bulmakta güçlük çekiyorum. Ama bizim en büyük zenginliğimiz hiçbir ayrım yapmadan kardeşliğimizdir. Türkiye olarak nitelediğimiz ortak yurdumuzda kader birliği yaptığımız bu birlikteliğimizin tarihte derin izleri olarak yer alan güçlü dayanışmamız bizim en büyük zenginliğimiz. Hiçbir olay hiçbir olay, hiçbir eylem, bizim kardeşliğimizi zedeleyemez. Dolayısıyla teröristlerle onları destekleyenlerle bu topraklarda oluşturduğumuz kardeşliği ve bu kardeşlik içerisinde yer alan insanlarımızı özen ile ayırt etmeliyiz. Bunun altını çiziyor, şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelere ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ KORUMAMIZ GEREKİR

Bakan Yazıcı, AK Parti'nin dünyanın en büyük teşkilat yapısına sahip bir parti olduğunu belirtti. Yazıcı, gençlere de önerilerde bulunarak şunları kaydetti:

"AK Parti olarak teşkilata son derece önem veren bir partiyiz. Çünkü biz teşkilatı, teşkilat kademelerinde yer alarak teşkilat yapımızı güçlü hale getirerek, özverili duruşları, partimizin omurgası olarak görüyoruz. Teşkilatta pozisyon sahibi olanlar, bulundukları konumun hakkını vermek zorundadırlar. Kurumsal olarak 14 Ağustos 2001 de yola çıktık, ama biz o yollarda rahat yürüyemedik, engelleri aşarak geldik, labirentler vardı önümüzde. Bu milletin kuruluşumuzla ilgili kırmızı çizgilerimiz var, bu çizgileri teşkilat mensuplarımızın önemle koruması gerekiyor. Bunları koruyamazsanız siyasi tarihimizde diğer partiler hangi akıbete uğraşmışlarsa eninde sonunda o akibet bizi bulur. Milletin bu hassasiyetini dikkate almak suretiyle onu gözeterek siyasi yürüyüşümüzü sürdürüyoruz."

ARSIZLARA VE HIRSIZLARA AK PARTİ KAPISI KAPALI

Yazıcı, partililerinden hiçbir kişi hakkında kanıtlanmamış iddiaların taşıyıcı olmamalarını istedi. Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanıtlanmadık iddiaları, belgesi elinize erişmemiş söylentilerin taşıyıcı olmayın. Ama belgesine sahip olunursa da kesinlikle üzerini örtmeyeceksiniz. Partinin hiyerarşik yapısı içerisinde ilgili yetkili mercilere bunları ileteceksiniz. Bunları yapmazsanız milletimizin AK parti için öngördüğü kırmızı çizgileri ihlal etmiş olursunuz Biz Türkiye partisiyiz, hem hükümet olarak faaliyeti sürdürürken hem de siyaset ircaa ederken, herkes Türkiye için sloganı, bizim rehberimiz, bizim hareket alanımızın koordinatlarını belirliyor.Türkiye'de yaşayan bireyler, geçmişte hangi siyasi partide görev yapmış olursa olsun AK Parti çatısı altında siyaset yapma hakkına sahiptirler. Ama Arsızlar ve hırsızlara bizim partimize kapısı kapalıdır."

YENİ ANAYASA PROJESİNİN ÖTELENMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Konuşmasının son bölümünde Türkiye'nin acilen yeni bir anayasa ihtiyacı olduğunu dile getiren Yazıcı, 1 Ekim'de toplanacak TBMM'inin önündeki en büyük projenin yeni bir anayasa olduğunu belirterek 'Türkiye'nin yeni bir anayasa projesini ötelemesi mümkün gözükmektedir. Herkes bu konuda taahhüt içerisine girmiştir. ve Türkiye bunu başarmak zorunda. Hangi görüntüleri, izah edilemeyecek demokratik ölçülere göre nasıl değiştirdiğimizi şöyle belleğinizden geçirin Türkiye'nin gerçekten doğrudan doğruya milletin yaptığı hak ve özgürlükleri güvence altına almış yeni bir anayasaya ne denli ihtiyacı olduğu ortada" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

title