Haberler

"Ezidi Kadınlar Gaziantep'te İnternetten Satışa Çıkarıldı" İddiası Meclis'te

Güncelleme:

HDP'li Mahmut Toğrul, 'IŞİD'in elinde olan Ezidi kadınlar, internetten satışa çıkarıldı. Satış ofislerinden biri de Gaziantep'te' iddialarını Meclis'e taşıdı.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Alman NDR ve SWR kanallarının'IŞİD'in elinde olan Ezidi kadınların internetten satışa çıkarıldığını duyururken bu satış ofislerinden birinin de Gaziantep'te olduğu' iddialarını Meclis'e taşıdı. HDP'li Toğrul, iddialar ile ilgili olarak Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'un Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesi şöyle;

"BİR KADININ ORTALAMA FİYATI 15 BİN İLE 20 BİN DOLAR ARASINDA"

"Alman NDR ve SWR kanalları, IŞİD'in elinde olan Ezidi kadınların internetten satışa çıkarıldığını duyururken bu satış ofislerinden birinin de Gaziantep'te olduğunu belirtmişti. Alman SWR kanalının belirttiğine göre kadınlar dijital bir köle pazarından açık artırmayla satılırken köle için bir kadının ortalama fiyatının 15 bin ile 20 bin dolar arasında değiştiği söyleniyor. Gelen paraların ise irtibat bürosu aracılığıyla örgüte götürüldüğü belirtilmektedir.

GAZİANTEP'TEKİ SÖZ KONUSU BÜROYA BASKIN

İddialar üzerine İlerici Kadınlar Derneği ve Gaziantep Barosu olayın soruşturulması için Gaziantep Adliyesi'nde söz konusu büro ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştur. Savcılığın başlattığı soruşturma çerçevesinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek videoda pazarlığın yapıldığı iş merkezine baskın düzenlemiştir.

TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDA MİLYONLARCA DOLARLIK PARA TRANSFERLERİNİN YAPILDIĞINA DAİR 1768 SAYFALIK MAKBUZ

Baskında 370 bin dolar, çok sayıda yabancı pasaportun yanı sıra Türkiye-Suriye arasında milyonlarca dolarlık para transferlerinin yapıldığına dair 1768 sayfalık Arapça makbuz bulunmuştur. Ezidi kadınları para karşısında sattıkları iddia edilen 6 Suriyeli hakkında dava açılmıştır. Akabinde kovuşturma evresine geçilmiş, olayın görüntülerine ve belgelerine karşın 16 gün içinde 'Yeterli delil bulunamadı' denilerek dosya kapatılmış ve 6 sanık beraat etmiştir.

Dava dosyasında dikkat çeken en önemli husus, iddianamesi 23.12.2015 tarihinde olan bir dosyanın ilk celsesi 31.12.2015 ikinci celsesinin 15.01.2016 tarihinde olmasıdır. Yapılan yargılamada ikinci celsede sanıkların beraat etmiş olması ve işin daha ilginç yanı 15 gün içerisinde yazılması gereken gerekçeli kararın 08.04.2016 tarihinde yazılmasını hukukçular vahim olarak değerlendirmektedir.

Davaya konu olayla ilgili suç duyurusunda bulunan Gaziantep Barosu ve İlerici Kadınlar Derneği'ne hem iddianamede hem de mahkeme aşamasında yer verilmemiştir. Baro; dosyanın TCK ve CMK açısından son derece problemli olduğunu ve dosyanın bir ay gibi kısa bir sürede sonuçlanmasını etkin bir yargılama sürecinin işletilmediğini aşikar kıldığını belirtmektedir.

Bu bağlamda;

1- Söz konusu davada hem iddianame hemde mahkeme aşamasında müştekilere yer verilmemesi hukuka aykırı değil midir? Müştekilere haber verilmeden ve resmi bir tebligat yapılmamış olması hükümetinizin IŞİD terör örgütünü koruduğu sonucu doğurmamakta mıdır?

2- Operasyonda ele geçirilen paralarla ilgili mahkemenin, hazineyi bu durumdan haberdar etmesi gerekirken bunu yapmamış olması ve sadece gerekçeli kararın hazineye gönderilmesinin hukukta bir yeri var mıdır?

3- Alman TV. Kanallarının yaptığı çalışmalarda gizli kamera kayıtlarında görünen kişiler ile ilgili bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu işlemler nelerdir? Yapılmamış ise nedeni nedir?

4- Operasyonda ele geçirilen Suriye pasaportları ve Türkiye ikametgah belgelerinin kime ait olduğuna dair etkin bir çalışma yapılmış mıdır? Etkin bir çalışma yapılmış ise bu kişiler kimlerdir?

5- Yüklü para transferinde adı geçen kişilerin kim olduğu, bu kadar paranın ne amaçla transfer edildiği ve bu kişilerin ne iş yaptığı gibi durumların hem soruşturma hem de kovuşturma evresinde sanıklara sorulmamasının nedeni nedir?

6- Sanıklar; Türkiye ile karşılıklı para transferinin döviz büroları üzerinden gayri resmi yapıldığını belirtmelerine rağmen döviz bürolarıyla ilgili bir işlem neden yapılmamıştır? Sanıklardan biri 'Para, İstanbul'da bulunan bir döviz bürosu üzerinden Gaziantep'te bulunan döviz bürolarına gelir biz de parayı oralardan alırız' demesine rağmen, bu döviz bürosu hakkında bir işlem yapılmamasının nedeni nedir?

7- Sanıklar; Gaziantep'te bu işleri yapan İran pazarı denilen bölgede birkaç büro var demesine rağmen söylemiş olduğu bölgede herhangi bir çalışma neden yapılmamıştır?

8- Sanıklar hakkında berat kararı 15.01.2016 tarihinde verilirken, operasyonda ele geçirilen Arapça dokümanların tercümesinin 25.01.2016 tarihinde yapılması hukuka aykırı değil midir?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Toğrul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (14)

ANTON:

bu müslüman kılıfına bürünmüş KAFİRLERe acımayacaksın. . KAFİRSİNİZ olum kabul edin. sizin yaptığınızı bir moğollar yapmıştır tarihte. . .

11
4
yanıtYanıtla
BU NE HAL BÖYLE İBLİSLER..:

İŞİD, İN KADİNLARİ SATTİĞİNİ BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR. DEMEKKİ HÜCRE EVİ TÜRKİYE İMİŞ. ABD MÜSLÜMANLİĞİ KARALAMAYA YEMİN ETMİS VE İŞİD, İ YARATMİŞ. BİZDE ÇANAK TUTTUK VE REZİL OLDUK DÜNYAYA.

13
2
yanıtYanıtla
İYİ ARAŞTIRILSIN,ÇIKAR:

iftirayı atanlar kimse, bu işi kendileri yapıyor, bu milletin üstüne atıyorlar.

0
7
yanıtYanıtla
yozgat-sinop :

TURKIYENIN YUZDE DOKSANI YA SATILMIS YA ATILMISTIR UZAKLARA GITMEYE NE GEREK VAR KI. . .

5
1
yanıtYanıtla
sivaslı:

zaten bu ezidilerin erkekleride pkk saflarında kobanide cizrede sur da elebaşları olarak parayla savaşıyorlar zaten onların namusları umurunda değil siz neyin araştırmasını yapıyorsunuz

1
5
yanıtYanıtla
akıl tutulması:

esas araştırılması gereken konu bu bunların erkekleri nerede ve ne iş yapıyorlar

yanıt1
yanıt0
hoppalı:

millet namuslu olmuş insan v, jdansız ve duyarsız olduğu herşey başına gelecektir sivaslı merak etme

yanıt2
yanıt1
mhmt ylmz:

Onlar birbirlerini satarlar.

1
4
yanıtYanıtla
27:

GAZİANTEP suriyelilerden geçilmez oldu. heryer arap dükkanı dolu! kurtulmak istiyorum bu pis şehirden!

0
1
yanıtYanıtla
yozgat-sinop :

TURKIYEDEKI GENEL EVLERINDE CALISAN TC VATANDASI INSANLARI BU GÖRGUSUZ AKP VE MEDYA GÖRMUYORMU. . . AKP SEN PARA GELSIN NERDEN GELIRSE GELSIN ZIHNIYETINI TASIYORSUN MADEM BUNLARDA INSAN HEPSINI MAASA BAGLA VE EGITIM VE ÖGRETIM OKULLARINA GÖNDER BU PISLIKTEN KURTULSUNLAR YANI TURKIYEDE SATILAN KADIN SAYISI NORVECIN NUFUSU KADARDIR UTAN TURKIYE. . . UTAN . . PEKI NIYE ADALETSIZ VE DAGILIMINDA DURUST OLMAYAN BIR AKP VE ERDOGAN ORDA OLUSUNDANDIR.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title