Haberler

Hdp'li Ertuğrul Kürkçü: Bu Kararı Verdiğimiz İçin Kendimizle Gurur Duyuyoruz (1)

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, AKPM'nin Türkiye'yi tekrar siyasi izleme sürecine alması yönünde 'evet' oyu kullanmalarına ilişkin "Bu kararı böyle verdiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz. Memnunuz böyle yaptığımız için. Biz görevimizi yaptık. Türkiye halklarının demokrasi yolundaki ilerleyişine yeni bir katkıda bulunduğumuzdan eminiz" dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde Türkiye'nin yeniden siyasi denetim sürecine alınması yönünde Türkiye'nin aleyhine oy kullanan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Meclis'te konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Ertuğrul Kürkçü Türkiye'nin siyasi izleme kararına 'evet' dediklerini anımsatarak "Bu kararı böyle verdiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz. Memnunuz böyle yaptığımız için. Çünkü biz milletvekili olurken yemin ettik dedik ki herkesin insan hakları ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve anayasaya sadakatten ayrılmayacağımıza yemin ettik. İnsan haklarının böylesine ayaklar altına alındığı dönemde Türkiye'nin bir parçası olduğu, bizzat kurucusu olduğu bir insan hakları kurumunda Türkiye'nin hepimizin şikayet ettiği hukuksuzluklarının Türkiye'de yaşayanların büyük çoğunluğu için giderilmesi yönünde alınan karara ' hayır' diyen bu yeminden ayrılmış sayılır. Bizim dışımızdakilerin bu bakımdan ne yaptıklarını bir kere daha düşünmelerini tavsiye ediyorum. Eğer anayasaya sadakatte ısrarlıysak yapmamız gereken bunu yerine getirmek olmalıydı." diye konuştu.

"TÜRKİYE HALKLARININ DEMOKRASİ YOLUNDAKİ İLERLEYİŞİNE KATKIDA BULUNDUĞUMUZDAN EMİNİZ"

Türkiye'nin 'siyasi denetim' kararına 'evet' dedikleri için yapılan eleştirileri hatırlatan Kürkçü şöyle konuştu: "Sayın Başbakanın başkalarının peşine takılıp bu tutumu takındığımız eleştirisini fıkra gibi görüyorum. Daha önce de 'Avrupa Konseyi'ni peşlerine takmış götürüyorlar' demişti. Birisine karar versin Sayın Yıldırım. Biz mi taktık onları peşimize onlar mı bizi? Aslında kimse kimseyi peşine takmadı. Bu tutumumuz hakkında ağza alınması güç beyanda bulunan Sayın Bahçeliye şunu söylemek istiyorum: Eğer hakikaten o sözün ne manaya geldiğini merak ediyorsa, o 25 milyon insandan yankılanan sözün kendi kulağında nasıl bir tını bıraktığını bir daha değerlendirmelidir. Biz görevimizi yaptık. Türkiye halklarının demokrasi yolundaki ilerleyişine yeni bir katkıda bulunduğumuzdan eminiz."

"BURADA BİR MİLLİ MAÇ OYNANMIYOR"

AKPM'de Türkiye'yi temsil eden siyasi partilerin kendi siyasi eğilimlerine göre farklı gruplara ayrıldığını ifade eden Kürkçü şöyle devam etti: "Burada bir milli maç oynanmıyor. Avrupa karmasına karşı Türk Mili Takımı bir maç veya savaş yapmıyor. Biz orada kendi siyasi eğilimlerimize göre gruplara dağılıyoruz orada. Biz CHP, sosyalist grup, AKP üç ayrı sağcı gruba dağılmış durumlarda. Tartışmalar bu gruplarda yapılıyor ve biz siyasi kanaatlerimize göre tıpkı Meclis'te nasıl oy kullanıyorsak konseyde de öyle oy kullanıyoruz. AKP'li üyeler bir arada tartıştıkları grubun hiçbir üyesini ikna edemedi ve o grup üyelerinin kararıyla büyük çoğunlukla alınmış olan bu karar karşısında yarın bu ettikleri sözlerden ötürü o gruptaki meslektaşlarına ne diyecekler? Onların 'Haçlı, Türkiye düşmanı olduklarını yüzlerine diyebilecekler mi? Hiç tahmin etmiyorum böyle olduğu. Siyasi kanaatlerimiz ve milletvekili sorumluluğumuz gereğince 16 Nisan'da Türkiye'de hayır diyen 25 milyon insanın ortaya koyduğu itirazı AKPM'de de ifade etmiş olduk."

"TÜRKİYE'DE YAŞAR, AVRUPA'DA ŞAŞAR' POLİTİKA İZLEYEN BİR PARTİ DEĞİLİZ"

HDP'li Filiz Kerestecioğlu ise AKPM'de hakları çalınmış insanların temsilcileri olduklarını savunarak şunları dedi: "Biz konseyde hakları çalınmış insanların temsilcisiydik. ve her zaman insan haklarından daha değerli bir şey olmadığını ifade ettik. Biz 'Türkiye'de yaşar, Avrupa'da şaşar' politika izleyen bir parti değiliz. Burada ne söylüyorsak aynı şekilde Avrupa'da da bunu söylüyoruz ve dünya halkları için de bütün evrensel değerleri aynı şekilde Türkiye'deki insanlar için savunuyoruz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filiz Kerestecioğlu Ertuğrul Kürkçü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title