Haberler

Hazırgiyim Sektörü 'Hayali İhracatçı' Yaftasını Hak Etmiyor"

Güncelleme:

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 20 yılda 233 milyar dolar ihracat gerçekleştiren hazır giyim sektörünün, "hayali ihracatçı" yaftasını hak etmediğini vurguladı.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 20 yılda 233 milyar dolar ihracat gerçekleştiren hazır giyim sektörünün, "hayali ihracatçı" yaftasını hak etmediğini vurguladı.

18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin tanıtım toplantısında konuşan Hikmet Tanrıverdi, "Suçluların adalet karşısına çıkarılarak yargılanmalarını bekliyoruz. Bu tür açıklamalar yapılırken bir sektörü topyekun olumsuz etkileyecek şekilde, 'tekstilci' tanımının önüne eklenen  'kime ve neye göre ünlü' olduğunu anlayamadığımız yanlış söylemlerden uzak durulmasını talep ediyoruz" dedi ve ekledi:

"Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olarak son 10 yılda toplam 152 milyar dolar olan ihracatımızın 52 milyar dolarını geride bıraktığımız üç yıl içinde gerçekleştirdik.

Türkiye ortalamasının 1.5 dolar/kg ihracat olduğu bir ortamda 24 dolar ile en yüksek katma değer sağlayan ilk üç sektörden biri olduk. 200'ün üzerinde ülkeye ihracat ile  'Türkiye markasının' dünyadaki bilinirliğine en çok katkı sunan hazır giyim ve tekstil sektörü olarak hayali ihracat ile anılmayı, bu başarıya imza atanlara verilebilecek en ağır ceza olarak görüyoruz. Biz bu yaftayı hak etmiyoruz. "

Marmara Grubu Vakfı (MGV) Başkanı Akkan Suver ise basın toplantısında "Entelektüel Kapitalizm ve Bağlantı Ekonomisi" ana başlığı altında gerçekleştirilecek zirve hakkında bilgi verdi.

Suver, uluslararası bir prestij birlikteliğine dönüşen zirvenin Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Orta Asya'da olduğu kadar Avrupa'da ve Uzak Doğu'da da kabul gören bir etkinlik haline geldiğini söyledi ve ekledi:

"18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde ekonominin, enerjinin, bilişim teknolojisinin yanı sıra yaşamakta olduğumuz tahammülsüzlük karmaşasını, insanlık haysiyetiyle bağdaşmayan ve din adı kullanılarak yapılan terörizmi gündeme getireceğiz. Bizler pek iyi bilmekteyiz ki; istikrarın, güvenin ve saygının olmadığı bir coğrafyada zenginliğin, paranın ve refahın yeri de, düşüncesi de olamaz. Dolayısıyla ortak bir akıl ve sorumlulukla Ortadoğu'ya ve Kuzey Afrika'ya musallat olan vahşeti sona erdirmek zorundayız."

Moda Tasarımcısı Nejla Güvenç ise konuşmasında, gala gecesi yapacağı defile ile 40 ülkeden gelen zirve katılımcılarına Türk moda ve tasarım endüstrisinin yaratıcılığını sergilemeyi amaçladığını söyledi.

18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin ana başlıklarını "finans, telekomünikasyon, bilişim, enerji, ulaştırma ve lojistik, İpekyolu, toplumsal eşitsizlik ve barışa giden yol-insanlık nereye gidiyor" oluşturacak. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hikmet Tanrıverdi İstanbul Türkiye Avrasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title