Haberler

Hamas'tan işgal altındaki Gazze için ümitlendiren açıklama

Güncelleme:

İsrail ordusunun işgal altındaki Gazze Şeridi'nde insanlık dışı saldırıları devam ederken, bir yandan da Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında ateşkes görüşmeleri de tüm hızıyla sürüyor. Hamaslı bir yetkili, süren ateşkes görüşmelerine ilişkin, İsrail askerlerinin Gazze'nin tamamından çekilmesini sağlayacak bir anlaşmaya varılması için ciddi bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Yetkili, ateşkes anlaşmasının yapılacağı tarihin ise netleşmediğini söyledi.

Hamas, İsrail işgali altındaki Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması ve İsrail'in buradaki askerlerini çekmesi için ciddi bir şekilde çalıştığını belirtti. Mısır'ın başkenti Kahire'de görüşmelerin sürdüğünü belirten Hamaslı yetkili, ateşkes anlaşmanın yapılacağı tarihin henüz netleşmediğini ifade etti.

Hamas'tan ismini açıklamak istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamas heyetinin, Mısır'ın başkenti Kahire'ye gittiğini ve Paris'teki müzakerelerde gündeme gelen öneriyle ilgili Mısırlı ve Katarlı yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Hamas'tan işgal altındaki Gazze için ümitlendiren açıklama

ANLAŞMANIN TARİHİ HENÜZ NET DEĞİL

Hamas'ın, ateşkes ve İsrail askerlerinin Gazze'nin tamamından çekilmesini sağlayacak bir anlaşmaya varılması için ciddi bir şekilde çalıştığını kaydeden yetkili, anlaşmanın yapılacağı tarihin netleşmediğini aktardı.

HAMAS'TAN GAZZE'YE YARDIM VE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE DÖNEBİLMESİ TALEBİ

Arap basınına konuşan ve ismi açıklanmayan başka bir Hamas yetkilisi ise, yeni bir esir takasına ilişkin taraflar arasında "birkaç güne kadar anlaşma sağlanabileceği" bilgisini paylaştı. Haberde, söz konusu yetkilinin, Hamas'ın İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak Filistinli siyasi mahkumların sayısı konusunda esneklik göstermeye hazır olduğunu söylediği aktarıldı. Hamas'ın Gazze'ye insani yardımların devam etmesi ve yerinden edilmiş tüm Filistinlilerin evlerine dönebilmesini talep edeceğini kaydeden yetkili, 6 haftalık aşamalı ateşkese ilişkin resmi açıklama yapılabileceğini bildirdi.

Hamas'tan işgal altındaki Gazze için ümitlendiren açıklama

İSRAİL, ESİRLERİN İSİM LİSTESİNİ ALMADAN ATEŞKES GÖRÜŞMESİNE GİTMEYECEK

Öte yandan İsrail basınına konuşan üst düzey siyasi bir kaynak ise İsrail heyetinin, Gazze'de alıkonulan İsrailli esirlerin isim listesini almadan ateşkesle ilgili görüşmeler için Mısır'a gitmeyeceğini kaydetti.

TARAFLAR KAHİRE'DE

Mısır basını bugün, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanmasına yönelik müzakerelere katılacak tarafların Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştığını duyurmuştu.

Hamas'tan işgal altındaki Gazze için ümitlendiren açıklama

Adı açıklanmayan üst düzey Mısırlı bir yetkili, dün, ramazan ayı öncesinde Gazze'de ateşkes ilan edilmesine yönelik müzakerelerde "ilerleme" olduğunu belirterek, Mısır'ın ramazan ayından önce ateşkes anlaşmasına varılması için yoğun çaba gösterdiğini söylemişti. Söz konusu yetkili, "Ateşkes müzakerelerinde gözle görülür ilerleme var ve adil bir anlaşmaya varmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

TARAFLAR ARASINDAKİ MÜZAKERELER

Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında, esir takası mutabakatı kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'de 13 Şubat'ta toplantı yapılmıştı.

Hamas'tan işgal altındaki Gazze için ümitlendiren açıklama

Daha sonra bu müzakereler Fransa'nın başkenti Paris'te devam etmişti. Paris müzakereleri, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla 24 Şubat'ta sonlanmıştı.

İsrail savaş kabinesi, müzakerelere devam edilmesi için Katar'ın başkenti Doha'ya "düşük seviyeli bir heyet gönderilmesini" kararlaştırmıştı. Buna karşın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tel Aviv İsrail Gazze Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

haksız mıyım:

çok şehit verildi çok acılar yaşandı. buna çok üzülüyoruz elbette ancak müslümanlar tarih yazdı gazzede. imanın ne derece büyük olduğunu gösterdi bir avuç kahraman. dünyanın en ileri teknolojisi ve en büyük devletleri 5 ayda bir şehirde istediği başarıyı sağlayamadı. ALLAH, iman edenlerle birliktedir.

39
5
yanıtYanıtla
slim shady:

Yazık sana, bu düşüncelere nereden kapıldın acaba. Yahudiler zamana bıraktı olayı. Keyfi baskınlar yapıp bomba yağdırıyorlar. Onlar için kolay. Gazze halkı ise açlıktan ölüyor. Kahraman zırvaları üretip durmayın. israile o baskını yapmasalardı gazze daha mutlu bir şehir olacaktı.

yanıt3
yanıt5
slim shady:

İsrail keyfi bombalıyor artık sen ne masal anlatıyorsun. Gazze halkı sizin gibilerin bu kahramanlık zırvalarından dolayı açlıktan ölüyor.

yanıt5
yanıt7
mahalle sakini:

israilli teröristlerin tamamının öldürülmesi lazım başka yolu yok.

12
1
yanıtYanıtla
birgörüş:

Sadece Filistin de yapılan direnişle bu sorun çöö zül mez. Direniş ve tepki tüm dünyaya yayılmalı. Yaa huu dilerle ticaret alış veriş kesilmeli ve sert tepki verilmeli. hatta herkes kendi ülkesinden kovmalı

3
0
yanıtYanıtla
slim shady:

Yahudilerle nasıl olacakta alışverişi keseceksin. En basit örnek Google, facebook, android telefonlar vs. vs. her bir dokunuşta para kazanıyor adamlar, kimse böyle bir şey yapmaz sen dahil. İsrail i kuran rothschild ailesini bir araştır bakalım adamlar ne kadar derin. Sorunu siyonistlerle anlaşarak çözebilirsin onlarla savaşarak değil.

yanıt0
yanıt4
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title