Haberler

Son dakika gündem: Hediye edilen akülü araca çocuklar gibi sevindi

Güncelleme:

Son dakika haberler: Hediye edilen akülü araca çocuklar gibi sevindi Torunlarına "Oğlum dedenin motoru var" artık diyen 62 yaşındaki Orhan Gazi Doğan, akülü araçla kapı kapı dolaşarak sevincini komşularıyla paylaştı Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 2 yıl içerisinde 2 bacağı da kesilen 62 yaşındaki Orhan...

Hediye edilen akülü araca çocuklar gibi sevindi

Torunlarına "Oğlum dedenin motoru var" artık diyen 62 yaşındaki Orhan Gazi Doğan, akülü araçla kapı kapı dolaşarak sevincini komşularıyla paylaştı

GAZİANTEP - Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 2 yıl içerisinde 2 bacağı da kesilen 62 yaşındaki Orhan Gazi Doğan, kendisine akülü araç hediye edilince büyük sevinç yaşadı. Torunları ile birlikte sokağa çıkan Doğan, "Oğlum dedenin motoru var" diyerek, kapı kapı komşularını dolaştı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesi Dervişpaşa Mahallesi'nde yaşayan ve tuğla fabrikasından emekli olan Orhan Gazi Doğan'ın yakasını hastalıklar bırakmadı. Önce ayağı kırılan ardından ise şeker hastalığı nedeniye 2 yıl arayla 2 ayağı da kesilen Doğan, bugüne kadar Koah ve böbrek yetmezliği gibi hastalıklar nedeniyle 7 kez ameliyat oldu. Sürekli diyalize giren Doğan, kimi zaman koltuk değneği, kimi zaman ise tekerlekli sandalye ile çoğu zaman ise ailesinin yardımıyla hayatını idame ettirdi. Yaklaşık 4 yıldır istediği akülü aracı ekonomik koşullar nedeniyle alamayan Doğan, rahatca dolaşabilmenin ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmenin hayalini kurdu.

Doğan'ın hayalini gazi gerçekleştirdi

Hastalıkların yakasını bırakmadığı Doğan'ı akülü araç hayaline ise İslahiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği kavuşturdu. Derneğin Başkan Yardımcısı Başkanı Gazi Uzman Çavuş Celal Şahin, sosyal medyadan Orhan Gazi Doğan'ın akülü araç isteğini öğenmelerinin ar, aracı teslim etti. Aracı görünce büyük sevinç yaşayan Doğan, hemen araca binerek kullanmasını öğrendi. Yatağının önüne kadar getirilen araca çevresindekilerin yardımı ile binebilen Doğan, kısa sürede aracı kontrol etmesini öğrenerek, kendisini sokağa attı.

Dedenin motoru var

Torunları ile birlikte bür süre sokakta tur atan Doğan, torunlarına 'Oğlum dedenin motoru var. Ben giderim, okula giderimde sizi bırakmak istemiyorum" diyerek, kapı kapı komşularını gezdi. Mahalle muhtarının ve arkadaşlarının evlerinin kapılarını çalan Doğan, sevinçten yerinde durmakta zorlandı.

Doğan, motosikleti ilşk gördüğünde ise, 'Ta buraya kadar geldi, gördünmü. Evin içerisine kadar gelir. Çok mutlu oldum. Hiç olmazsa bunla gezeriz. Evde mahkum olduk. Biraz rahatlarız. 2015 yılından beri bir yere gidemiyordum. Sadece evden doktora, doktardan eve gdebiliyordum. 2019 yılında da iki ayağım kesilince hiç bir yere gidemedim. Sadece diyalize gidebiliyordum" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Karısı ayrı sevindi

62 yaşındaki Orhan Gazi Doğan'ın karısı Akife Doğan ise, yıllardır ihtiyacını kendi başına karşılayamayaı kocasının hizmetini yapabilmek amacıyla yanından hiç ayrılamadığını belirterek, akülü araca en az kocası kadar sevindiğini ifade etti. Mutluluğu yüzünden de okunan Akife Doğan, "Günde 4 sefer diyalize girer. Gelir eve yemeğini yer, sonra güle güle, gönderirim dışarıya. Hem o hem de ben biraz olsun rahatlarız" diye konuştu

Dernek Başkan Yardımcısı Celal Şahin ise "Biz ihtiyacı olduğunu sosyal medyadan duyduk. Gazialerimiz ve şehitlerimiz adına bu akülü sandalyeyi hediye ediyoruz. İnşallah bu hediyemiz yerini bulmuştur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gazi Doğan Gaziantep Tragger Yerel Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
title