Haberler

GKV'liler 50. Yıl İstanbul Charter Balo da Buluştu

Güncelleme:

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mezunları İstanbul Maslak Shareton Otelde düzenlenen 50. Yıl İstanbul Charter Balosunda buluştu.

Kuruluşunun 50. Yıl dönümünü çeşitli etkinliklere kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mezunları İstanbul Maslak Shareton Otelde düzenlenen 50. Yıl İstanbul Charter Balosunda buluştu. İstanbul'da yaşayan bir çok sanayici ve iş adamının da katıldığı baloda Gaziantepli yazar Ahmet Ümit'e eğitime katkılarından dolayı ödül verildi.

1963 yılında Merhum Sanayici İş Adamı Cemil Alevli ve bir grup Gaziantepli eğitim gönüllüsü tarafından kurulan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kuruluşunun 50.yıl dönümünü kutlamaya devam ediyor. Son olarak İstanbul Maslak Shareton Otelde düzenlenen 50. Yıl İstanbul Charter Balosunda yüzlerce mezun bir araya gelerek eski günlerini andı. Renkli geçen baloya onur konuğu olarak katılan ünlü yazar Ahmet Ümit'e eğitime katkılarından dolayı ödül verildi. İstanbul Maslak Shareton Otelde Gaziantep Kolej Vakfı ve GKMD iş birliği ile düzenlenen 50. Yıl İstanbul Charter Balosuna GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, GKMD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Anlar ve okul idarecileriyle çok sayıda sanayici ve iş adamıyla eski mezunlar katıldı. Geceyle rahatsızlığından dolayı katılamayan GKV Mütevelli Kurulu Başkanının gönderdiği yazılı mesajı göndererek kutladı. Ersoy mesajında "50. yılını kutlamak mutluluğuna ve şerefine eriştiğimiz Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Gaziantep halkının 50 yıllık çaba ve gayretlerinin eseridir. Bir avuç eğitim gönüllüsü, vatansever Antepli tarafından sanayici Cemil Alevli önderliğinde kurulmuş olan ve kar amacı gütmeyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Antep halkının eğitim alanında verdikleri maddi manevi bir çalışmanın, özverinin, fedakârlığın ve birlikteliğin eseridir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, tamamen, ülkemizin en büyük yarası olan eğitimsizliğe hizmet amacıyla hayırsever ve vatansever Gaziantep halkının bağışları ve emekleriyle yapılmış bir hayır kurumudur. Okulumuzda öğrenim gören 1757 öğrencinin 249 tanesi bursludur. Burslu okumakta olan öğrencilerimizin bir kısmı yükseköğrenime devam etmek için maddi imkânsızlık içindedirler.

Gaziantep Kolej Vakfı olarak, bu değerli gençlerimizin, ülkemiz aleyhine bir takım tehlikeli emeller peşinde olan güçlerin eline düşmemesi amacıyla üniversite eğitimlerini sürdürebilmeleri için ayda 250TL olmak üzere burs vermekteyiz. Zira bu gençler Türkiye'nin geleceği demektir. Onlara sahip çıkmak Gaziantep Kolej Vakfı'nın olduğu kadar siz değerli mezunlarımızın da görevi olmalıdır. Bu konuda bir fon oluşturacağız. Arzu eden ve ülkemizin içinde bulunduğu durumun bilincinde olan mezunlarımızın bu konuda okul idaresine başvurarak detaylı bilgi alabilirler. 50 senelik şerefli bir mazisi olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bugüne kadar her alanda ülke çapında söz sahibi olan binlerce genç yetiştirmiştir. Gaziantep Kolej Vakfı 1963 yılında koymuş olduğu hedefleri birer birer gerçekleştirerek (7000 m2 açık ve 23.100 m2 kapalı alana sahip, Fen, Anadolu, Cemil Alevli Koleji, Ortaokul, İlkokul ve Anaokulu olmak üzere) yalnız bölgemizin değil yurt çapında çok güçlü eğitim kurumu ve marka olma yolunda büyük aşamalar kaydetmiştir. Bu özgüvenle, ileriye dönük, daha büyük aşamalar yapabilecek duruma gelmiştir. Velilerimizin, Gaziantep halkının ve siz değerli mezunlarımızın güven desteğinden aldığımız güçle okullarımızı ikinci 50. Yıllara taşımak sorumluluğunun bilincindeyiz. Geleceğimizi köklü geçmişimizin temelleri üzerine güvenle inşa ediyoruz. Hepimizin ortak eseri olan bu yüce kurumun nice 50. Yıllara ulaşması en büyük hedefi olmalıdır. Sayıları binlerle ifade edilen yalnız Türkiye'nin değil dünyanın her yanına dağılan mezunlarımız, hayırsever velilerimiz, mütevelli kurulumuz, yönetim kurulumuz, mezunlar derneğimiz, değerli idareci, öğretmen ve çalışkan personel kadromuzla çok güçlü, dev bir aileyiz.

Başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bunun en büyük kanıtı 50 senedir dimdik ayakta duran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarıdır. Gaziantep halkının bağış ve emekleriyle yapılmış olan bu eseri daha iyiye götürmek, büyütmek ve yaşatmak hepimizin en kutsal borcu ve hedefi olmalıdır. Bu eserin gerçekleştiği 50 yıllık sürede görev yapmış nice isimsiz kahramanlara, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu ve Yönetim Kurulu başkan ve üyelerine, bağış yapan hayırsever Gaziantep halkına, kuruluşundan bu yana okulun bu günkü durumuna gelmesinde emeği geçen yönetici, öğretmen, çalışanlarına, daima destekleriyle güç bulduğumuz mülki idari, askeri ve yerel yöneticilerimize Gaziantep halkı adına sonsuz minnet ve teşekkürlerimi arz ederim." dedi. Gaziantep Kolej Vakfı'nın 50 yıldır Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından birisi olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili"50 yıl önce mütevazı koşullarda Atatürk'çü ve çağdaş eğitim ilkesiyle yola çıkan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, bugün binlerce değerli mezunu ve sayısız başarılarıyla adını ulusal düzeye taşıyan çok önemli bir marka olmuştur. Şu anda aramızda bulunan veya ülkemizin ve dünyanın dört bir yanına dağılmış ancak kalbi bizimle çarpan ya da hayatta olmayan sayısız yönetici, öğretmen, öğrenci, veli, mezun ve yakınımızın eseri olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını günümüze taşıyan herkese şükranlarımızı iletiyoruz." dedi.

Bursu okudum, okuluma Genel Müdür oldum

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının yaşamında büyük yer tuttuğunu ifade eden Özel Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmiye Karataş yaptığı konuşmasında "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında burslu okudum, bu kurumdan aldığım terbiye ile yüksek öğrenimimi başarıyla tamamladım ve yıllar sonra bu kurumun başında genel müdür olarak görev yaptım. Halen mütevelli kurulu üyesi olarakta görev yapmaktayım. Benim gibi çocuklarım da GKV Özel Okullarında eğitim öğretimlerini tamamladı ve bugün her ikisi de başarılı birer meslek sahibi olarak topluma hizmet ediyor. Bu kurumun sonsuzluğa dek yaşaması ve ülkemize hizmetlerini daha etkin sürdürebilmesi için üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz" dedi. İlk mezunlardan Özen Yula, Kemal ÇETİNDAĞ, Nurçin APA GÖREN ve Berrin KASAPSEÇKİN yaptığı konuşmada GKV Özel Okullarının yaşamındaki yerini ve öğrencilik yıllarındaki anılarını anlattılar.

Ahmet Ümit, Suat Ballar ve Özen Yula'ya 50.yıl onur ödülü

50. Yıl İstanbul Charter Balosunda eğitime ve Gaziantep Kolej Vakfına desteklerinden dolayı Mütevelli Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Ballar, Özen Yula ve Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit'e GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy tarafından onur ödülleri verildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının ilk mezunlarından Ali Akyüz, Hulusi Çil, Sadık Budak, Berrin Kasapseçkin, Feridun Büyükbeşe, Nurçin Apa, Güven Güçdemir, Ahmet Dai, Berrin Akçalı, Vahit Gereççi, Ferhan Göğüş, Ayşe Güllü, Mehmet göksel, Yaşar Ahi, Belkıs Göğüş, Erhan Durukan, Nükhet Ocak, Sezay Humanızlı, Emel Ozan, Zinnur Barlas, Nevin Kutlar, Salim Özahi, Nevin Hekim, Fadile Batur, Nur Ander ve Ziynet Eflatun'a da GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili tarafından gecenin anısına birer plaket verildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde mezunlarla birlikte 50.yıl pastasını kesen GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri bir birlerini kutlayarak nice elli yıllar diledi. Bir çok sanatçının katıldığı balo gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özen Yula İstanbul Türkiye Maslak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title