Haberler

6'lı masada başbakanlığa bir talip daha çıktı: Meral Hanım'ın değil, bizim hakkımız

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, parlamenter sisteme geçilmesi durumunda her fırsatta başbakan olacağını dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in pek de hoşuna gitmeyecek bir çıkışa imza attı. Özdağ, yaptığı açıklamada "Başbakanlık öncelikle bizim hakkımız. Meral Akşener, daha önce 'Başbakanlığa adayım' demişti. O önce konuştu, biz şimdi konuşuyoruz. Çünkü şimdi hak bizim. Çünkü bizim koltuğumuzu çaldılar" dedi.

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'na karşı ortak bir aday belirlemesi beklenen 6'lı masa, bu kez farklı bir konuyla gündeme geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, seçimi kazanmaları ve parlamenter sisteme geçilmesi durumunda başbakanlığın kendi hakları olduğunu belirtti.

"BİR GECE GELDİK, KOLTUĞUMUZ YOK"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu yöndeki sözlerine atıfta bulunan Özdağ, "Meral Akşener, daha önce 'Başbakanlığa adayım' demişti. O önce konuştu, biz şimdi konuşuyoruz. Çünkü şimdi hak bizim. Çünkü bizim koltuğumuzu çaldılar. Bir gece geldik, koltuğumuz yok. O koltuğu bize millet vermişti, millet şimdi 'O koltuğu size yeniden vereceğiz' diyor. Birileri o koltuğu çalsa da millet bize geri verecek. Başbakanlık öncelikle bizim hakkımız" ifadelerine yer verdi.

Gelecek Partisi'nden Akşener'in hoşuna gitmeyecek sözler: Başbakanlık öncelikle bizim hakkımızGelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ

"O ZAMAN GELİNCE YARIŞIRIZ"

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, "Akşener, bu durumu nasıl karşılar" sorusuna Özdağ, "Meral Hanım 'Seçmen ne derse, sandıktan ne çıkarsa başımın tacı' demeyecek mi? Sandığa inanıyoruz. Milletimiz bize o zaman başbakanlığı yüzde 49 ile vermişti. Bir gece 'hülle' yaptılar. Adına da 'demokratik darbe' dediler. Şimdi diyoruz ki hak bizim. Milletimiz de hak teslimi yapar diye düşünüyoruz. Şimdi dayanışma halindeyiz, o zaman gelince yarışırız" yanıtını verdi.

ADAYLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAKLAR?

Açıklamasının devamında 6'lı masanın Cumhurbaşkanlığı'nı "kesinlikle kazanacağını" dile getiren Özdağ, "Parlamentoda da çoğunluğu kazanacağız. Orada her partinin temsilcileri olacak. Seçim kararı alındıktan bir hafta sonra adayımızı açıklayacağız. Bu aday herkesin, sosyalistlerin, ulusalcıların, Atatürkçülerin, milliyetçilerin, muhafazakârların, sağcıların ve solcuların hepsinin oy vereceği bir isim olacak" diye konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Gelecek Partisi Meral Akşener Selçuk Özdağ İYİ Parti Haberler

500

Yorumlar (23)

Gökhan Altaylı:

Allah aşkına bu altılı masa dedikleri şey ne oluyor. Bunlar ne yapmaya çalışıyor. Bu altı tane partinin sadece bir tanesi bile açıkça pkk terör örgütüdür diyebiliyor mu. İkinci soru şu. Bu altı tane partiyi toplasan üstüne bir altı tane daha eklesen bir tane Reis yapar mı?

111
50
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Bay kemal, selahattine özgürlük ister. Meral apla selahattinle kahvaltı hayali kurar. Diğer partileri söylemiyorum zaten. Özetle bunlar değişmez :)

yanıt36
yanıt4
Ali Hatice Balcı:

Başbakanlık size RTE . REYİS Tarafından verildi. REYİS yoksa sizler SIFIR Sınız

94
22
yanıtYanıtla
Tahsin Şeherli:

Bu saatten sonra AKP ye oy vermem o geçti

29
84
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

bu kafayla sadece yemek yersiniz. evet ev sahibi sırası kimde.ula iktidardan sıkıldık ama seçenek yok yine oy akp ye mecbur,bunlara oy versem gözüm açık gider.

75
35
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Fındık fıstık çekirdeği aldım, dikkatle sizi dinliyorum ..))

75
16
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

%2 oyla başbakanlığı istemek:)))) akıl tutulması derim

82
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

OYUN KADAR KONUS DIYEN OLMAMISMI?

71
3
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

Erdoğan demişti bunlar yılbaşını bile göremez diye :D

61
10
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

%49 oy aldık basbakanligimizi caldilar mi dedi? Bunlar iyice kafayi sıyırmış. %49 hangi parti catisinda oy aldiniz? Millet size mi oy verdi AKP ye mi? Sizin secimden sonra esameniz okunmayacak o masanin altinda bile yer vermeyecekler haberiniz yok!

65
5
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title