Haberler

Gebze Hünkar'a Vefaya Hazırlanıyor

Güncelleme:

Köşker, 1-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Hünkara Vefa Projesi'ne ilişkin tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Gebze'de Hünkara Vefa hazırlıkları

Gebzelilerin vefa sınavı

Gebze'de 1-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Hünkara Vefa Projesi için düzenlenen basın toplantısına ev sahipliği yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ; bu projeyle kente tarihi ve kültürel bir kimlik kazandırmayı ve Gebze'nin adını Fatih Sultan Mehmet'le anılmasını hedeflediklerini söyledi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 1-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Hünkara Vefa Projesi'ne ilişkin tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Gebze Kent Meydanı'nda bulunan Gebze Kültür Merkezi'nde geçekleştirilen tanıtım toplantısına AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcısı Nilay Ayran, başkan danışmanı Şakir Bitmez, Gebze'de yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

GEBZE'YE TARİHİ KİMLİK İÇİN

Gebze Hünkar Çayırı'nda 531 yıl önce vefat eden Osmanlı Sultanı Fatih Sultan Mehmet'in 532. Yıl dönümü münasebetiyle 1-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hünkara Vefa Anma Projesi'ne ilişkin bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'e tarihçi-yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik eşlik etti. Sanayisiyle dünyanın tanıdığı Gebze'ye tarihi ve kültürel bir kimlik kazandırmak amacıyla projeyi hazırladıklarını belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Hünkar'a Vefa Projesi, ilçemiz sınırlarındaki Hünkar Çayırı'nda vefat eden Fatih Sultan Mehmet'i anmayı ve anlamayı amaçlayan ve bu vesileyle bütün dünyanın tanıdığı bu büyük şahsiyetin Gebze'yle ilişkisini tüm Türkiye ve dünyayla paylaşmak suretiyle, Gebze'mizi tanıtma ve markalaştırma hedefi doğrultusunda ürettiğimiz bir projedir" dedi.

GEBZE İÇİN BÜYÜK BİR NİMET

"Fatih Sultan Mehmet Han, yerel ve ulusal bir şahsiyet değildir. Tüm dünyaya mal olmuş, dünyanın tanıdığı, bildiği büyük bir şahsiyettir" diyen Başkan Köşker, " Fatih Sultan Mehmet, çok yönlü kişiliğiyle üzerinde hassasiyetle durmamız ve genç kuşaklara tanıtmamız gereken büyük bir insandır. Fatih'in eğitimi, yetişmesi, İstanbul'u fethinde gösterdiği azim ve başarma duygusu, gençlerimiz için hepsi eşsiz birer tecrübedir. Tarihin akışını değiştirmiş, yeni bir tarih yazmış, çağ kapatıp yeni bir çağ açmış böyle büyük bir şahsiyetin Gebze'yle bağının olması bizim için büyük bir nimettir.

GEBZE FATİH İLE ÖZDEŞLEŞECEK

Bizler, Gebze'de vefat eden böyle büyük bir şahsiyete Gebzeliler olarak, hem O'nun adına yakışır bir vefa içerisinde olacağız, hem de Gebze'yi Fatih Sultan Mehmet ismiyle özdeşleştirerek, şehrimizi tarih turizmine açacak ve her yıl 3 Mayıs tarihinde Gebze'yi bir ziyaret mekanı haline getireceğiz. Proje kapsamında 27 bilim adamımızdan oluşan bir de Sempozyum Bilim Kurulu oluşturduk. Yine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Nihat Ergün, Kocaeli Valimiz Sayın Ercan Topaca, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Sezer Ş. Komsuoğlu, Gebze Kaymakamımız Sayın Salih Karabulut ile Gebze Belediye Başkanı olarak şahsımdan oluşan bir Sempozyum Onur Kurulu oluşturulması uygun görüldü.

3 AŞAMALI VEFA PROGRAMI

Fatih Sultan Mehmet Han'ın 532. Vefat yıldönümünde düzenleyeceğimiz programı üç etapta gerçekleştireceğiz. İlk etapta 01-02 Mayıs 2013 tarihlerinde 1. Uluslar arası Hünkar'a Vefa Sempozyumu yapılacak. Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek sempozyuma ülkemizin değerli tarihçi ve bilim adamları ile birlikte uluslar arası düzeyde bilim adamları da katılarak tebliğ sunacaklar. Fatih Sultan Mehmet'i tüm yönleriyle ele alacak bu sempozyumu inşallah geleneksel hale getirerek her yıl düzenleyeceğiz. 2. Etapta 2 Mayıs 2013 Perşembe günü akşam saat 20.00'da Hünkar'a Vefa Mevlid-i Şerif programı tertipleyeceğiz. Kent Meydanı'nda, tüm Gebzelilere ve yurdun diğer illerinden gelecek vatandaşlarımıza açık, geniş katılımlı bir organizasyon olacak. 3. Etap programı 3 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek. Hünkar Çayırı'nda geniş katılımlı bir gıyabi cenaze namazı kılacağız. Hünkar'a Vefa Gıyabi Cenaze Namazı adını verdiğimiz bu programa da tüm vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin katılımını sağlayacağız.

SEMPOZYUM İÇİN İNTERNET SİTESİ

Hünkar'a Vefa Sempozyumu ve proje kapsamındaki tüm etkinlikleri duyurmak amacıyla www.hunkaravefasempozyumu.org adlı bir site kurduk. Sempozyumla ilgili tüm bilgileri bu sitede yayınlayacağız. Hünkar'a Vefa Sempozyumu projesinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde siz değerli basın mensuplarımıza da büyük görev düştüğüne inanıyorum. İnşallah bu güzel projeyi hem Gebze ve Kocaeli'de, hem de ülke genelinde en iyi şekilde duyuracak ve kamuoyunun ilgisini bu programa çekeceksiniz. Programımızın Gebze'miz için hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Adnan Köşker Nilay Ayran Gebze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title