Haberler

Gabi ve Pili'ye Sri Lankalı Gelin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ile Hayvanat Bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Özsöyler, "Gabi" ve "Pili" adlı fillere eş bulabilmek için Sri Lanka'ya gitti Özsöyler: "İki dişi filin ülkemize getirilebilmesi için protokol imzaladık.

VELİ GÜRGAH - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin konuklarından "Gabi" ve "Pili" adlı iki erkek fil, Sri Lanka'dan getirilecek dişi fillerle çiftleştirilecek.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci ve dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesinin iri ama sevimli sakinlerinden Gabi ve Pili'ye eş bulabilmek için çalışma başlatıldı. İlk etapta fil getirilmesi düşünülen Sri Lanka'dan bir heyet Gaziantep'e davet edilerek, hayvanat bahçesindeki yaşam şartları gösterildi.

Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, Türkiye'deki 4 Asya filinden ikisi olan Gabi ve Pili'ye eş bulabilmek için Sri Lanka'ya gitti. Görüşmelerin ardından Sri Lankalı yetkililer, Türkiye'ye iki dişi fil vermeye onay verince, protokol imzalandı.

"Kız istemeye gidiyoruz"

Başkan Güzelbey, gerçekleştirilen ziyaretle ilgili sosyal paylaşım sitesinde, "Kız istemeye Sri Lankaya gidiyoruz. Ama bu sıradan bir kız isteme değil. Fillerimiz Gabi ile Pili'ye hem de uzaklardan Sri Lanka'dan. İnşallah Mart ayında da dünyanın ilk Fil düğünü Gaziantep'te gerçekleşecek. Fillerimizin geliş hikayesini çoğu kez anlattık bilen bilir, onlar artık hayvanat bahçemizin oğulları bizlerde bu aileyi büyütmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fillere gelinlik giydirilecek

Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir hayvanat bahçesi sakinlerinden Gabi ve Pili adlı fillere eş aradıklarını söyledi.

Bu kapsamda son olarak geçen hafta Sri Lanka'ya gittiklerini belirten Özsöyler, "Daha önce davet ettiğimiz Sri Lanka heyeti kentimize gelerek sanki bir kız verecekmiş gibi fillerin yaşam ortamını inceledikten sonra bizi ülkelerine davet etti" dedi.

Başkan Güzelbey ile geçen hafta Sri Lanka'ya giderek görüşmeler yaptıklarını ve bunun olumlu neticelendiğini ifade eden Özsöyler, "İki dişi filin ülkemize getirilebilmesi için protokol imzaladık. Geldiklerinde fillere gelinlik giydirerek, düğün yapacağız. Sri Lanka heyeti de bunu uygun gördü. Türkiye'de ilk defa bir fil düğünü yapılacak" diye konuştu.

Sri Lankalıların hayvanat bahçesindeki ortam ve şartları beğendikleri için koruma altına aldıkları filden ikisini vermeyi kabul ettiklerini vurgulayan Özsöyler, kış nedeniyle genellikle iç mekanda tuttukları fillerin bakıcılarının da özel eğitim aldığını kaydetti.

Süren prosedürlerin tamamlanmasının ardından iki dişi fili en kısa zamanda Gaziantep'e getireceklerini ifade eden Özsöyler, şöyle konuştu:

"Gemiyle getirilmesi uzun süreceği için kargo uçağıyla getirmeyi planlıyoruz. Hayvanat bahçesindeki filler Asya cinsi, Sri Lanka'dan gelecek filler de aynı türden. Afrika filleri ise daha büyük ve agresif oluyor. Getireceğimiz fillerin Gabi ve Pili'ye uyum sağlayacaklarına inanıyoruz." - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Asım Güzelbey Gaziantep Sri Lanka Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı? 1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title