Haberler

Fuhuş otellerinin yıkıldığı Trabzon'da şimdi de günübirlik evler baş gösterdi

Güncelleme:

Trabzon'un uzun yıllardır kanayan yarası olan ve özellikle Sovyetler Birliği'nin yıkılmasının ardından yabancı uyruklu bayanların, fuhuş çetelerinin ve suç örgütlerinin çöreklendiği Çömlekçi mahallesindeki oteller yıkıldı; ama fuhuş bu defa da günübirlik kiralık evlerde baş gösterdi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Ahlak Büro ekipleri şehrin muhtelif yerlerinde 1 aylık sürede özellikle kısa süreli kiralanan evlerin yanı sıra otellerde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçerek çoğu yabancı uyruklu 25 bayan hakkında yasal işlem yaparken bunlardan bir kısmı sınır dışı edildi.

GELEN İHBARLAR EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Polis ekipleri konuyla ilgili ikamet sahipleri ve otel işletmecileri hakkında "Fuhşa Teşvik, Aracılık veya Zorlama" suçundan adli ve idari işlem yaparken özellikle günübirlik ve kısa süreliğine kiralanan evlerde fuhuşla ilgili yoğun gelen ihbarlar üzerine bu yöndeki çalışmalarını hızlandırdı.

Fuhuş otellerinin yıkıldığı Trabzon'da şimdi de günübirlik evler baş gösterdi

KİMLİK BİLDİRİMİ KESİNLİKLE YAPILMALI

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, kısa süreliğine ya da günübirlik kiraya verilen evlerle ilgili mülk sahiplerinin kiraya verdikleri kişilerin kimlik bilgilerini mutlaka Emniyet Müdürlüğü'ne bildirmeleri konusunda uyarıda bulunarak aksi halde olumsuzlukla karşılaşabileceklerini söyledi.

Fuhuş otelleri yıkıldı ama bu defa günübirlik evler baş gösterdi

Taylan, kiralanan evlerin fuhuş olsun terör olsun farklı amaçlarla kullanılabileceğine dikkat çekerek, "Kiraya verilen evler konusunda bilgilerimizi Emniyet Müdürlüğü ile paylaşıyoruz. Bu daha önceki süreçlerde de yaşanmıştı. Kiraya verilen evlerin fuhuş olsun terör olsun farklı amaçla kullanılabileceğini bunun da topluma nasıl zarar vereceğini düşünmeleri gerekir. Konaklayan kişilerin evi farklı amaçla kullanılıyor mu kullanılmıyor mu? Mülk sahiplerinin buna çok dikkat etmesi gerekir. Evler günlük ya da kısa dönem kiralık verilirken konaklayacak kişilerin kimlik bilgilerinin alınıp emniyete bildirmeleri, sağlamaları lazım. Site ya da apartman yönetiminin muvafakatinin olması lazım. Her şeyden önce olmazsa olmaz; kimlik bildirimi kesinlikle yapılması şart" diye konuştu.

Fuhuş otelleri yıkıldı ama bu defa günübirlik evler baş gösterdi

MÜLK SAHİPLERİNE UYARILAR

Fuhuş amaçlı terör amaçlı veya farklı illegal işlerle uğraşan kişilerin barındığı konakladığı yerlerle ilgili emlak sektörünün yapması gerekenleri sıralayan Taylan, şöyle devam etti: "Bu evler günlük ya da kısa dönem kiraya verildiği taktirde bunların bildirimlerini muhakkak ilgili kişilerin veya mülk sahiplerinin emniyete bildirme mecburiyetleri vardır. Eğer bunları yaparsalar oluşacak olan olumsuzlukların önüne geçilmiş olur. Birde bunun mali ve güvenlik hususu var. Evlere bakıyoruz, bazılarının işletme ruhsatları yok, ama imar planında konut alanı geçtiği için tapularında da mesken yazdığı için ikamet amaçlı barınma amaçlı kullanıldığından neticede burada yeri geliyor emniyet birimi ya da ilgili kişiler denetim yapmakta bazen zorlanıyorlar. Bu zorlukların ortadan kaldırılması için olmazsa olmaz kimlik bildiriminin kesinlikle kimler tarafından kime verildiği hususunda bildirilmesinde fayda var."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Trabzon Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500

Yorumlar (7)

Mikail arman:

Buyrun size.Kimse kusura bakmasında bu trabzon birde Müslüman ve milliyetçi geçinir.Samimi ve onurlu olabilmek her delikanlının taşıyabileceği bir yük değildir.Ulan bel altını, nefsini kontrol altına alamayan insanlara hangi noktada güven olurki ?

232
52
yanıtYanıtla
Abdulkadir Reis:

kafanız çok güzel güle güle kullanın :D yani 1 milyon insan var şehirde belkide bin kişinin yaptığını genele yayıp bunu milliyetçilikle bağdaştırıp peşinede güveni eklemeniz şahaneee! :D

yanıt3
yanıt0
Nok Ta :

Bırakın onlarda bir lokma ekmek yesin. :)

50
142
yanıtYanıtla
ADANALI :

Bırakın açık kalsın bu tip hizmet veren yerler.... alan memnun satan memnun size ne? her şeye de karışmayın yahu

47
105
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Oğlum delikanlı ol.Sen harbi Adanalı olsan böyle boş ve ahlaksız bir yorum yapmazdın.Gerçek Adanalıar onurlu, amuslu, Ahlaklı insanlardır.Senin ailende bayanlar yokmudur ? Unutmaki hoş gördüğün o yaşanan çirkinlikler senin ailenede sirayet edebilir.

yanıt40
yanıt17
senata silva:

Arz talep iliişkisi, tek kadınlarla bu iş olmuyor..

14
5
yanıtYanıtla
Bekir Aydın:

İphone küm satın alacakta düşecez fazla düşmeyin bir tarafınız kırılır ????????????????

4
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title