Haberler

Eskişehir'de 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Eskişehir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Sıhhiye Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Sıhhiye Meydanı'nda coşkuyla kutlandı.

KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Odası'nın tertip ettiği etkinlik kapsamında Üniversite Caddesi'nde toplanan sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, ellerindeki pankart, döviz ve afişlerle sloganlar atarak Sıhhiye Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında milletvekilleri ile sendika temsilcileri grubun içerisinde kol kola ilerledi. Burada önceden hazırlanan platforma çıkan tertip komitesi işçilerin bayramını kutladı. Ardından çalınan marş ve şarkılara eşlik eden işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü coşkulu bir şekilde kutladı.

"Bu bayramı kutlamak çok büyük bir onur"

Küba işçi sınıfının selamlarını getirdiğini vurgulayan Küba Büyükelçisi Luis Amaros Nunez, "İşçi bayramı olan bugün burada olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Küba'da da gün boyu işçiler bayramı kutluyorlar. Dünyanın her yerinde bugün 1 Mayıs bayramı ve benim için de burada sizlerle birlikte bu bayramı kutlamak çok büyük bir onur. Bu önemli günde Küba işçi sınıfının selamlarını sizlere getirdim" ifadelerini kullandı.

"Türkiye işçi sınıfına selam olsun"

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu adına selamlarını ileten Eğitim - Sen Eskişehir Şube Örgütlenme Sekreteri Nazım Yılmaz, "Bu ülkenin güzelliklerini yaratan Türkiye işçi sınıfına selam olsun. Bugün ülkemizin dört bir yanında OHAL ve KHK'lara karşı direnen emekçilere selam olsun. Bizler biliyoruz ki bu karanlığın bir aydınlığı var ve bu aydınlık burada şu an Sıhhiye Meydanı'nda" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde görevli bin polis alanlarda sıkı önlem aldı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı bomba imha uzmanları ve çevik kuvvete bağlı arama köpekleri, apartman aralarını ve çevreyi titizlikle aradı. Büyük bir coşkuyla kutlanan 1 Mayıs, olaysız şekilde sona erdi.

Etkinliğe; Küba Büyükelçisi Luis Amaros Nunez, Eskişehir Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri Başkanları, CHP Eskişehir milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, çeşitli sendika ile sivil toplum örgütleri üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sıhhiye Meydanı Eskişehir 1 Mayıs Küba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title