Haberler

Erkek Yöneticilerin Desteği Önemli

Güncelleme:

"Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin Şirketlerarası Mentorluk Programı"nda üçünü buluşma, Unilever'in evsahipliğinde gerçekleşti.

Westerman: "Yönetim Kurullarındaki Kadınların Sayısının Artması Erkeklerin Desteği İle Mümkün"

Praesta Türkiye tarafından Forbes Türkiye işbirliği ile başlatılan "Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin Şirketlerarası Mentorluk Programı"nın üçüncü buluşmasında düzenlenen panelde konuşan Rothschild Küresel Finansman Danışmanlığı Bölümü Genel Müdürü ve " 30 % Club" yürütme kurulu üyesi Sian Westerman erkek yöneticilerin desteğinin önemini vurguladı

Türkiye'deki şirketlerin karar verici koltuklarındaki kadınların sayısını artırmak üzere başlatılan "Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin - Şirketlerarası Mentorluk Programı"nın üçüncü buluşması, Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Steven Gross ile mentilerden Unilever'in en büyük global markalarından biri olan OMO "Kirlenmek Güzeldir" markasının Global Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun 'un ev sahipliğinde düzenlenen bir panel ile gerçekleştirildi.

"Cinsiyet Çeşitliliği" başlıklı panele konuşmacı olarak, Rothschild Küresel Finansman Danışmanlığı Bölümü Genel Müdürü Sian Westerman ile ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Rothchild Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden katıldılar. Panele programın mentorlarından Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grup Başkanı Ahmet Bozer de katkıda bulundu.

Yönetim Kurullarında kadın sayısının arttırılması amacıyla İngiltere'de başlatılan "30 % Club" yürütme kurulu üyesi de olan Sian Westerman, konuşmasında daha çok kadının yönetim kurulunda görev alabilmesi için koltuğu almakta ısrarlı olması gerektiğini belirterek şunları söyledi. "Kadınlar bu amaç için daha fazla varlık göstererek bu konuma sahip çıkmalı ve mutlaka deneyimlerini en üst düzeyde yani yönetim kurullarında değerlendirmeli. Ancak, kadın hem iş hayatında hem de sosyal hayatta daha fazla sorumluluklar taşıyor. Bu nedenle de üst düzey yönetimindeki kadın sayısının artmasında erkeklerin büyük sorumluluğu var. Aslında burada da erkeklere iş düşüyor. Kadın, tüm rolleri arasında önemli bir yer tutan kariyer açısından ulaşmak istediği noktaya yükselebilmek için erkeklerden de destek almak zorunda."

Programın mentorlarında biri olan Yılmaz Argüden ise konuşmasında takım olmanın önemine değindi ve "Yönetim kurullarında daha fazla kadın olmasının oluşturacağı farklılık ve çeşitlilik mutlaka yönetim kurullarına farklı bir vizyon kazandıracak. World Economic Forum'a göre Türkiye'nin yönetim kurullarında kadın sayısı olarak Avrupa'da iyi bir durumda olduğumuz görülüyor ancak daha iyi ve daha etkili olmalıyız" dedi.

PRAESTA Türkiye ve FORBES Türkiye işbirliği ile başlatılan, "Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin Şirketlerarası Mentorluk Programı" kapsamında Türk iş dünyasının önde gelen 39 iş lideri, farklı şirketlerden kadın yöneticilere yönetim kurulları koltuklarına hazırlanmaları için mentorluk yapıyor. Bir yıl boyunca ikişer saatlik 10 toplantıda mentileriyle bir araya gelecek olan mentorlar, bu alandaki bilgi birikimlerini, tecrübelerini ve vizyonlarını paylaşarak hem yönetim kurullarındaki kadın yönetici sayısını artırmak hem de Türkiye'nin 'bağımsız yönetim kurulu üyesi havuzu'nu zenginleştirmek üzere çalışıyorlar.

Programa katılan kadın yöneticiler ise program sayesinde, etkisi yüksek iş liderleriyle iletişim ve ilişki kurma fırsatı bulurken kariyerlerinde bundan sonra atacakları adımlarda Türkiye'nin en önde gelen işadamlarından, yöneticilerden ya da danışmanlardan rehberlik almış olmanın avantajlarına sahip oluyorlar. Ayrıca mentorları sayesinde kurumsal yönetim ilkeleriyle yönetim kurulu üyelerinden beklentiler konusunda bilgilerini artırarak yönetim kurulu üyeliğine aday gösterilmelerine katkıda bulunacak iletişim ağlarını da genişletiyorlar.

Türk iş dünyasındaki şirketlerin yönetim kurullarında çeşitliliğin artmasının iş sonuçlarına ve ortamına yapacağı katkılardan maksimum yararlanmak amacıyla başlatılan program, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen mentor-menti görüşmelerinin ardından üç kadın yöneticinin yönetim kurullarına atanmasıyla daha şimdiden başarılı sonuçlar sergilemeye başladı. Yönetim kurullarına atanan yöneticiler Akfen Holding Yönetim Kurulu üyeliğine atanan TAV Yatırımcı İlişkileri Uzmanı Pelin Akın, Şok Marketler Yönetim Kurulu üyesi olarak atanan Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker ve Ülker International Yönetim Kurulu üyesi olarak atanan Yıldız Holding İnsan Kaynakları Genel Müdürü Ege Karapınar oldu.

Dünyanın pek çok ülkesinde yapılan araştırmalar, kadınlarla erkeklerin bir arada çalışmasının iş sonuçları, karlılık, hisse performansı, iş ortamının verimliliği gibi konularda olumlu katkısı olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Unilever Türkiye Yılmaz Argüden Unilever Forbes Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title