Haberler

Engellilere "Temsili Askerlik" Uygulaması Yozgat/kayseri/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Temsili askerlik yapacak olan engellilerden detay Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Hasan Başkök konuşması Vali Abdulkadir Yazıcı konuşması Yemin töreni Temsili askerlik yapan engellilere terhis belgesi verilmesi KAYSERİ Engellilerin asker traşı olması Engellilerin asker yemini etmeleri Bir engelli ailesinin konuşması 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Piyade Tuğgenaral Cemal Akyıldız'ın konuşması Toplu fotoğraf çekimi BATMAN İl Jandarma Alay Komutanlığı Logosu Engelli Askerlerden detaylar Vali Azmi Çelik Askerleri selamlaması Yaş Kütüğüne ism Çakılması İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu il Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz Konuşması Askerlik terhis belgesi Yozgat'ta temsili askerlik uygulamasına katılan engelliler, üniforma giyerek, bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Temsili askerlik yapacak olan engellilerden detay

Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Hasan Başkök konuşması

Vali Abdulkadir Yazıcı konuşması

Yemin töreni

Temsili askerlik yapan engellilere terhis belgesi verilmesi

KAYSERİ

Engellilerin asker traşı olması

Engellilerin asker yemini etmeleri

Bir engelli ailesinin konuşması

12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Piyade Tuğgenaral Cemal Akyıldız'ın konuşması

Toplu fotoğraf çekimi

BATMAN

İl Jandarma Alay Komutanlığı Logosu

Engelli Askerlerden detaylar

Vali Azmi Çelik Askerleri selamlaması

Yaş Kütüğüne ism Çakılması

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu

il Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz Konuşması

Askerlik terhis belgesi

Yozgat'ta temsili askerlik uygulamasına katılan engelliler, üniforma giyerek, bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.

Yozgat'ta da 33 engelli, temsili askerlik yaptı. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen yemin törenine, engellilerin yanı sıra aileleri, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Hasan Başkök katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelliler, yemin etti.

Garnizon Komutanı vekili Başkök, törende yaptığı konuşmada, askerlik mükellefiyetinin "asker millet" kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu söyledi.

Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıması gerektiğini ifade eden Başkök, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlik hizmetini yapamayıp, askerlik özlemi çeken engellilere bir gün süreli temsili askerlik yaptırma faaliyetinin 2002 yılından itibaren Engelliler Haftası'nda icra edildiğini kaydetti.

Engelli vatandaşları kışlada görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkök, "Bugün Yozgat İl Jandarma Komutanlığında 33 engelli vatandaşımız bir gün süreli temsili askerlik yapacaklardır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşkuyla asker üniformaları giymiş, kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda gurur ve onurla durmaktadır." dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da, manidar ve güzel bir günde engelli vatandaşların gözlerindeki sevgiyi, bayrağa ve millete olan sevgisini hep birlikte gördüklerini kaydederek, "Bu manzarayı görmüş olmaktan dolayı son derece bahtiyar ve mutluyum. Bizler millet olarak bin yıldır islamın bayraktarlığını yapan bir milletin torunlarıyız. Asırlar boyu Türk milleti, vatanına, milletine, bayrağına kasteden herkese, yediden yetmişe tüm kesimleri ile engelli olanından olmayanına kadar bütün Türk milleti devleti için koşmuştur, devletinin hizmetinde olmuştur." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı ve engelli askerlere terhis belgeleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Akyıldız Hüseyin Topuz Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title