Haberler

"En büyük gücümüz, 55 yıllık deneyimimiz ve eğitim kalitemiz"

Güncelleme:

Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin bir mesaj yayımlayarak, "Yarım asrı aşkın sınavlara hazırlık geleneğimiz, deneyimli ve dinamik akademik kadromuzla, öğrencilerimizi geleceğe en iyi hazırlayacak projeler ve çalışmalar ile yeni eğitim yılına hazırız" dedi.

Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin bir mesaj yayımlayarak, "Yarım asrı aşkın sınavlara hazırlık geleneğimiz, deneyimli ve dinamik akademik kadromuzla, öğrencilerimizi geleceğe en iyi hazırlayacak projeler ve çalışmalar ile yeni eğitim yılına hazırız" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanındaki Uğur Okullarında yeni eğitim öğretim dönemi heyecanla karşılandı. Tüm öğrencilere ve öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilediğini belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, "Bu yıl 55'inci eğitim yılını kutlayan Uğur Okullarında yeni döneme ilk günkü heyecanla başlıyoruz. 100 yıllık Cumhuriyetimizin 55 yılına tanıklık eden köklü bir eğitim kurumuyuz. Türkiye genelindeki tüm okullarımızda binlerce Uğurlu öğrencimizle yaz tatilinin ardından kavuştuk. Global, çağdaş ve yenilikçi bir eğitim kurumu olarak öğrencilerimize en iyi eğitimi sunmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

'EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, 55 YILLIK DENEYİMİMİZ VE EĞİTİM KALİTEMİZ'

Geleceğin güvencesi olan çocukların nitelikli bir eğitim almalarının öncelikleri olduğunu söyleyen Genel Müdür Mustafa Çakır, 'Ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için Cumhuriyetimizin teminatı öğrencilerimizi en güzel şekilde yetiştirmek temel hedefimiz. Çünkü iyi yetişmiş donanımlı nesiller hem kendilerinin hem de ülkemizin geleceği açısından son derece önemli. Eğitim stratejilerimizi, öğrencilerin 21'inci yüzyıl becerileriyle donanmaları üzerine kurguluyoruz. En büyük gücümüz, 55 yıllık deneyimimiz ve eğitim kalitemiz. Eğitim kalitemizi Türkiye'nin her yerinde aynı tutmak için yoğun çalışmalar yürütüyoruz bu amaçla tüm okullarımızda aynı müfredatı, aynı öğretim süreçlerini ve projeleri uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET'İN 100'ÜNCÜ YILINDA 100 ÖĞRENCİYE EĞİTİM BURSU"

Ayrıca bu yıl, Cumhuriyetin 100'ncü yılına özel olarak 100 başarılı öğrenciye Cumhuriyet Bursu ile eğitim desteği sağlayacaklarını belirten Mustafa Çakır, "100 yıllık Cumhuriyetin 55 yılına yetiştirdiği nesillerle değer katan Uğur Okulları olarak, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanımız ve Semra & Enver Yücel (SEY) Vakfı Başkanımız Sayın Hüseyin Yücel'in öncülüğünde gerçekleştirilen proje ile Giresun Uğur Anadolu Lisesi'nde, 100 başarılı öğrenciye Cumhuriyet Bursu ile eğitim bursu sağlayacağız. Düzenlenen Uğur Tanı Sınavı ile öğrencilerimizi seçtik. 55 yıllık deneyimimizi, akademik ve bilimsel eğitimimiz ile birleştirerek öğrencilerimizi başarılı bir geleceğe hazırlıyoruz. Kariyerlerini belirleyecekleri lise hayatlarında bu kıymetli öğrencilerimize rehberlik edecek olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

'SINAVLARA HAZIRLIKTA YARIM ASRI AŞKIN DENEYİME SAHİBİZ"

Öğrencilerin sınava hazırlık sürecine Uğur'da bir adım önde başladığını dile getiren Çakır, "Özgün deneme sınavları ve deneyimli akademik kadromuz ile öğrencilerimiz nitelikli bir sınava hazırlık sürecine dahil olurlar. Eğitim teknolojilerinin en güncel araçlarıyla, düzenli geri bildirim sistemiyle öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecini destekliyoruz. Öğrencilerimizin iç disiplin duygusunu geliştirmesini ve kişisel yeterliliğini yine kişisel raporlar vasıtasıyla görmesini sağlayarak sınava hazırlık noktasında eksikliklerin giderilmesine yardımcı olurken; fiziksel, sosyal, duygusal gelişimlerini de destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

'İKİNCİ DİL EDİMİNİ, YAŞAYARAK ÖĞRENME METODU İLE UYGULUYORUZ'

Uğur Okullarında okul öncesinden itibaren ikinci dil edinimine önem verildiğini belirten Çakır; "İngilizce dil ediniminin temelinde, bilgilerin duyular ile birleştiğinde daha anlamlı ve kalıcı olduğu yaklaşımının hakim olduğu 'İngilizceyi yaşayarak öğrenme' esas alınıyor. İngilizce dil öğretimi hem okul içinde hem de okul dışında İngilizcenin aktif olarak kullanıldığı platformlar ve online içeriklerle zenginleştiriliyor. Öğrencilerin dil performansları ve gelişimleri düzenli takip edilerek geliştirilmesi gereken yönleri saptanıyor" şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.

'YAPAY ZEKA TABANLI PLATFORMUMUZ SAYESİNDE AKADEMİK TAKİP KOLAYLAŞTI'

Uğur Okullarının günümüz eğitim sistemimizdeki en önemli özelliklerinden birinin de sınavlara hazırlık olduğunu vurgulayan Çakır, "Yarım asırlık sınavlara hazırlık deneyimimizden aldığımız güçle hayata geçirdiğimiz Uğur Sınava Hazırlık Merkezi'nde öğrencilerimizin sınavlarda üstün başarı elde etmelerini ve iyi bir geleceğe bugünden hazırlanmalarını amaçlıyoruz. Yapay zeka destekli online öğretim platformumuz Metodbox, velilerimize çocuklarının akademik süreçlerinin takip edilebilmesi konusunda büyük avantaj sağladı. Metodbox'ın akıcı ve kolay kullanıma sahip ara yüzü ile veliler, öğrencilerin hayallerine emin adımlarla yürüdüğü bu yolculukta öğretmenleriyle birlikte onları destekleyerek başarıya ulaşmalarını kolaylaştırdı" dedi.

"Dünya büyük bir hızla değişiyor. Bilim ve teknoloji hayatımıza dokunuyor, fayda sağlıyor. Bilgiye daha hızlı erişiyoruz, neredeyse her sorumuza yanıt, görüş bulabiliyoruz. Gelişimimiz için eğitimde teknolojiye, yabancı dile daha fazla yatırım yapmalıyız" diyen Çakır, "Çocuklarımızın algısı ve farkındalıkları değişti. Bu beklentilere karşılık verebilecek nitelikte öğretmenlere ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreçlerde öğretmenlerin bireysel ve mesleki gelişimleri için Türkiye'de hizmet içi eğitimlere daha fazla yatırım yapılması gerekiyor. Çünkü öğretmene yapılan yatırım, çocuklarımıza ve geleceğe yapılan yatırımdır" şeklinde sözlerini sürdürdü.

'ÇİFT DİPLOMA ŞANSI'

Uğur Okulları olarak 3 kıtada 11 ülkeye yayılan 6 üniversite, 2 K12 okulu ve irtibat ofisleri ile dünya eğitimine katkı sağlayan uluslararası eğitim ağı BAU Global ailesinin bir üyesi olmaktan gurur duyduklarını belirten Genel Müdür Mustafa Çakır, "Yurt dışı eğitim konusunda da her zaman öğrencilerimizin ve mezunlarımızın yanındayız. Uğur Çift Diploma Programı kapsamında öğrencilerimiz lise eğitimine devam ederken Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Mentora American School'un çift diploma programına katılan Uğurlu lise öğrencileri yüzde 100 akredite bir Amerikan lise diploması alabiliyor. Program kapsamında uluslararası öğrencileri üniversiteye hazırlamak için tasarlanmış ve yüksek nitelikli, ana dili İngilizce olan öğretmenler tarafından verilen çevrim içi bir müfredat sunuluyor. Dersler uzaktan eğitimle asenkron ya da senkron olarak gerçekleştiriliyor. Çift diploma programı mezunları, International University Alliance iş birliği ile 15 farklı Amerikan üniversitesine direkt geçiş hakkına sahip oluyor" diye konuştu.

AKADEMİK, SOSYAL, DUYGUSAL VE FİZİKSEL GELİŞİME UYGUN EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ

Hayat boyu başarı için öğrencilerin akademik eğitimlerinin yanı sıra özellikle sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerine odaklandıklarını söyleyen Çakır, "Akademik, Sosyal, Duygusal ve Fiziksel gelişimleri dikkate alarak oluşturduğumuz ASDF eğitim modelimiz kapsamında; öğrencilerin doğal bir çevrede, kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bir öğrenme ortamında, kültürel ve sosyal paylaşım içinde bulunmalarını ve deneyimleyerek öğrenmelerini sağlıyoruz. Akademik olarak öğretmen kadromuzdan yabancı dil eğitimine, kariyer planlamasından sınav başarısına kadar, öğrencilerimize kendi bilişsel gelişimlerini dikkate aldığımız bir eğitim veriyoruz. Öğrencilerin sosyal becerilerinin gelişmesi için akademik bilgiler ışığında planlanan kulüp ve atölye çalışmaları, kültür ve sanat projeleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve kişisel gelişim odaklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Duygusal açıdan baktığımızda; öğrencilere iç kontrol geliştirme, olumlu düşünme, duygularını tanıma ve uygun yollarla ifade etme, öz benlik saygısı geliştirme gibi beceriler kazandırıyoruz. Son olarak dikkat ve algıyı güçlendirici, yaratıcılıklarını geliştirici etkinliklerle ve sportif aktivitelerle fiziksel gelişimlerini de destekliyoruz" dedi.

"Kişisel ve kültürel farkındalığı gelişmiş, duyarlı, öz güvenli, saygılı ve hepsinden önce mutlu bir birey yetiştirip onu ülkesine, dünyaya kazandırmanın sorumluluğunun ne denli büyük olduğunu biliyoruz" diye konuşan Genel Müdür Mustafa Çakır, keyif ve mutluluk dolu bir eğitim öğretim dönemi diledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title