Haberler

Ekovitrin Medya Grubu'ndan SOCAR'a "Yılın Yabancı Yatırımcısı" Ödülü

Güncelleme:

Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin'in bu yıl 12. defa düzenlediği 'Yılın Starları' ödülleri sahiplerine verildi.

Törende 10 Yılın Devlet Adamı seçilen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov aldı. SOCAR'A da "Yılın Yabancı Yatırımcısı" ödülü verildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ise 10 Yılın Bakanı ödülü takdim edildi.

13 Temmuz Cumartesi günü, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan ödül törenine; Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, SOCAR Türkiye Başdanışmanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Öztürk'ün yanı sıra iş ve siyaset dünyasından çok sayıda önde gelen isim katıldı.

Programda konuşma yapan Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım, takdir ve takip edilmenin güzel bir şey olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Siz takdir ettikçe biz de elimizden gelen gayreti göstermeye, ihtiyaç duyulanı yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullanarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"10 yıldan fazla bakanlık yaptık. Türkiye için istikrarın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Göreve geldiğimde bakanlığın geçmiş tarihine baktım. Sonuç felaketti. En fazla 8 ay görev yapan bakan vardı. 8 ayda sadece tebrikleri kabul edebilirsiniz. Millete faydalı olacak işleri 8 ayda yapamazsınız. "

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev adına verilen "10 Yılın Devlet Adamı" ödülünü alırken , geçen 10 yılda Azerbaycan'ın Türkiye ile daha çok değer kazandığını ve iki kardeş ülkenin ekonomik alandaki işbirliklerinde SOCAR'ın öneminin çok büyük olduğuna işaret etti.

''Yılın Starları Anketi'' sonucunda SOCAR, Ekovitrin okuyucuları tarafından "YILIN YABANCI YATIRIMI" seçildi.

SOCAR Türkiye Enerji A.Ş. adına ödülü alan SOCAR Türkiye Başdanışmanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Öztürk " SOCAR Türkiye, Azerbaycan ve Türkiye arasında giderek sağlamlaşan ekonomik işbirliğinin en önemli temsilcisidir. Dünyanın en köklü petrol şirketlerinden biri olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, 30 Mayıs 2008 tarihinden itibaren SOCAR Türkiye Enerji AŞ. adıyla Türkiye'de faaliyetlerini sürdürüyor. Her geçen gün başka bir başarıya imza atıyoruz. Bugün burada SOCAR Türkiye adına sayın Bakanımızın elinden ödül almaktan onur duyuyorum. Sayın Bakanımız Binali Bey'in de az evvel konuşmasında söylediği gibi tadir edilmek çok güzel bir şey. Siz takdir ettikçe biz de SOCAR Türkiye olarak iki ülkenin de yararına olan hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz gelecek beş yıl içinde 15 milyar dolar ciro ile Türkiye'nin üç büyük holdinginden biri olmak. SOCAR'ın Türkiye'deki yatırımları 2017 yılına kadar 17 milyar dolara ulaşacak. SOCAR Türkiye, iki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan'ın ekonomik ilişkilerine en üst düzeyde katma değer sağlamayı kendisine görev biliyor." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İlham Aliyev Ali Hasanov Azerbaycan Türkiye Güncel Haberler

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title