Haberler

Emniyet, "Polislerin banka maaş promosyonuyla taşıt alındı" iddialarını yalanladı

Güncelleme:

CHP İzmir milletvekili Murat Bakan, EGM'nin teşkilat mensuplarının maaş promosyonuyla araç satın aldığı iddiasında bulundu. Emniyet'ten yapılan açıklamada ise Vakıfbank ile yapılan banka maaş promosyonu ödemelerinin tamamının personele dağıtıldığını, taşıt alımı gibi farklı bir alanda kullanımının asla söz konusu olmadığını bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Murat Bakan'ın Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili ortaya attığı iddialar gündem oldu.

PROMOSYON İLE ARAÇ MI SATIN ALINDI?

Bakan, "Genel Müdürlük 330 bin personel adına, bir banka ile ayda 300 TL karşılığında 5 yıllığına anlaşma yaptığını duyurdu! Maaş promosyonu anlaşmasının bu şekilde yapılmasının nedeninin, promosyon anlaşmasına karşılık emniyete araç alınması için şart koşulduğu iddiaları bulunuyor. Bu iddia doğru mu? Promosyon anlaşması nerede kimlerin katılımıyla yapıldı? Kaç banka ne kadar teklif verdi? Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı'na veya Emniyet Teşkilatı yardım derneklerine araç alınmış mıdır? Alınmış ise araç detayları nelerdir? Söz konusu promosyon anlaşması nedeniyle Emniyet Müdürlerine tahsis edilen araç var mı? Bu iddialara yanıt bekliyor ve maaş promosyonu anlaşmasının feshedilerek, şeffaf şekilde yeniden yapılması gerektiğini söylüyoruz!" ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden polislerin banka maaş promosyonuna ilişkin açıklama

EGM'DEN İDDİALARA YANIT

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Vakıfbank ile yapılan banka maaş promosyonu ödemelerinin tamamının personele dağıtıldığını, taşıt alımı gibi farklı bir alanda kullanımının asla söz konusu olmadığını bildirdi. EGM'den yapılan açıklamada, FETÖ ile aynı dili kullanan ve uzun zamandır emniyet teşkilatına yönelik dezenformasyon faaliyeti yürüten bazı sosyal medya hesapları tarafından gündeme getirilmeye çalışılan emniyet mensuplarının maaş promosyonlarına ilişkin asılsız iddialarla ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi. Emniyet personeli için 2022-2027 dönemini kapsayan 5 yıllık maaş promosyon protokolünün 18 Mart 2022'de Türkiye Vakıflar Bankası AŞ ile imzalandığının anımsatıldığı açıklamada, promosyon ödemelerinde 104 liradan 300 liraya çıkarak yüzde 188 artış sağlandığına dikkat çekildi.

"VAKIFBANK'IN TEKLİFİ EN İYİ TEKLİF OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ"

Teknik şartnamedeki şartı sağlayan 3'ü kamu biri de özel olmak üzere 4 bankanın promosyon ihalesine davet edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ziraat Bankası katılım sağlamamış, Halkbank teşekkür mektubu göndermiş, İş Bankası 129 lira teklif sunmuş, Vakıfbank ise 225 liralık teklifini daha sonra 300 liraya çıkararak en yüksek teklifi vermiştir. Tüm taraflar ve yetkililerin bulunduğu komisyonca, Vakıfbank'ın 300 liralık teklifi, en iyi teklif olarak değerlendirilmiş ve protokolün imzalanmasına müteakip personele ödenmeye başlamıştır.

"FARKLI BİR ALANDA KULLANIMI ASLA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Promosyon ödemelerinin, enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her 6 ayda bir yapılacak memur maaş zammı oranında artırılması şartı getirilmiştir. Bu kapsamda Ocak 2023 tarihinde ilk zamlı ödeme gerçekleştirilecek ve aylık 300 liralık ödeme memur maaş zammı oranında artacaktır. Promosyon ödemelerinin tamamı personele dağıtılmakta olup taşıt vb. alımı gibi farklı bir alanda kullanımı asla söz konusu değildir."

Açıklamada, maaş protokolünün il emniyet müdürlükleri mevcut protokollerinin süresi bittikçe dahil olabilecek şekilde düzenlendiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Vakıflar Bankası Banka Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (6)

cemil karaca :

Vakıf Bank yıllarca Adalet bakanlığı personelinin promosyonunu bakanlığa ödedi yani personel çok azını alıyordu sesini çıkarman mümkün değil zaten komisyon memurusun anında görev yerin değişir ne sendikan var nede hakkını savunan.

50
9
yanıtYanıtla
Turan İNCEOZ :

Sağa sola saldırıp iftira atmayı alışkanlık haline getirenlere doğruyu da anlatamıyorsunuz. Hangi kurum olursa olsun promosyonlar doğrudan maaş personelinin hesabına yatar. Hiçbir şekilde başka hesaba gitmez.

13
37
yanıtYanıtla
ismail bey :

Aç gözünü Türkiyede yapılan promosyon ihalelerine bak. Vakıfbankın aldığı yerler ve verdiği rakamlar hep düşük...

yanıt33
yanıt7
cemil karaca :

Turan İNCEOZ :Bir konuda bilgin yoksa fikrinde olmasın Adalet bakanlığında yıllarca çalıştım vakıfbankta uzun süre personel maaşlarını bu bankadan aldı promosyonlar kesinlikle adaletli değildi çünkü personelin alması gereken promosyon bakanlığa ödeniyordu

36
9
yanıtYanıtla
ismail bey :

Dünde Adalet bakanlığı ihalesi varmış. Onuda vakıfbank a vermişler. 300-500 kişilik yerlere 30-35 bin veren özel bankalar, 5-8 bin verip çekilmiş. Vakıf 20 bin vermiş.Oradada bakanlığa araç ve kırtasiye aldırılması olduğu için teklif düşük diyorlar.

33
9
yanıtYanıtla
Erkan Esen:

Baska bankalar 3 yillik anlasmalarda 30 -34 bin liralik teklifler aliyor ama EGM. 300 bin personelin ihalesinde yillik 3600 tl 3 yila vurursanda 10800 tl aliyor tam bir rezalet tum bankalarin katilimi ile herkezin onunde ihale yapilmasi lazim ozel bankalar salakmi emekliye bile 8 bin tl ye varan paralar veriyor ama 300 bin kisilik emniyeti umursamiyor.

31
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title